G4Media.ro

Eurodeputata Carmen Avram: Sub asaltul manipulării Rusiei, UE trebuie să ajute urgent…

Sursa foto: Facebook / Carmen Avram

Eurodeputata Carmen Avram: Sub asaltul manipulării Rusiei, UE trebuie să ajute urgent Republica Moldova

Toate forţele pro-europene din Republica Moldova trebuie să facă front comun. Atacurile la opoziţia de stânga sunt periculoase, a spus eurodeputata Carmen Avram în discursul său din Plenul Parlamentului European, potrivit unui comunicat de presă.

„Situaţia din Republica Moldova e îngrijorătoare. Am văzut amprenta răului recent, când am fost la Chişinău, şi o văd din ce în ce mai des la ştiri. Partenerul nostru are nevoie urgent de sprijin substanţial de la Bruxelles. Sămânţa conflictului este semănată în Moldova, după tiparul binecunoscut: se înteţesc acţiunile de destabilizare, grupările pro-ruse se reactivează, înscenările din Transnistria sunt tot mai străvezii. Kremlinul se grăbeşte. Noi trebuie să fim mai rapizi decât el. Dar Moldova trebuie ajutată şi să-şi găsească echilibrul politic intern. Respectul faţă de valorile europene nu are şi nu poate avea culoare politică. În momente cruciale, când ai nevoie de toţi aliaţii, a diviza, învinuind nemeritat şi ostracizând o parte din electoratul autentic pro-european, doar pentru că vine din opoziţie, de la stânga spectrului politic, e contraproductiv şi poate deveni distructiv. Doar dacă îţi ţii prietenii aproape, îţi poţi alunga în irelevanţă duşmanii. Pentru Moldova, sunt vitale acum şi solidaritatea Uniunii Europene, şi energia, şi banii, şi reformele, şi toleranţa. Împreună îi vor asigura supravieţuirea democraţiei şi integrarea europeană pe care şi-o doreşte”, a spus Avram.

Dezbaterea cu privire la provocările cu care se confruntă Republica Moldova a avut loc marţi, 14 martie, în prezenţa Comisarului European pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sunt prietenii dtale rusofoni, doamnă, ți-ai uitat originile și pasiunile ?