G4Media.ro

Elon Musk: Adevarata luptă este între monedele fără acoperire şi cripto. Prin…

sursa foto: Pexels

Elon Musk: Adevarata luptă este între monedele fără acoperire şi cripto. Prin comparaţie, le susţin pe ultimele

Directorul general al producătorului de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a scris sâmbătă pe Twitter că între monedele fără acoperire ale guvernelor şi criptomonede sprijinul său este pentru cripto, transmite Reuters, citată de News.ro

”Adevarata luptă este între monedele fără acoperire şi cripto. Prin comparaţie, le susţin pe ultimele”, a afirmat Musk pe Twitter, răspunzând unui utilizator care l-a întrebat ce crede despre oamenii care sunt furioşi pe el din cauza cripto.

Musk a făcut anterior comparaţie între banii fără acoperire în active şi bitcoin şi scrie deseori tweeturi care determină creşterea sau scăderea bitcoin şi a dogecoin.

În luna februarie, bitcoin a crescut după ce Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că în curând va accepta criptomoneda ca formă de plată pentru maşini.

Cu toate acestea, bitcoin a scăzut în urma unui anunţ făcut de Musk în luna mai, că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziţia de automobile, referindu-se la îngrijorările sale referitoare la impactul minării criptomonedei asupra mediului.

Miliardarul a afirmat în această lună, în timpul emisiunii „Saturday Night Live” pe care a moderat-o, că dogecoin este ”o şmecherie”, ceea ce a dus la scăderea preţului acesteia.

În urmă cu două zile, Musk a dat asigurări că nu şi-a vândut deţinerile de dogecoin şi că nici nu va face acest lucru.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Monedele adevărate au acoperire, chiar dacă nu totală întotdeauna, în vreme ce “cryptomonedele” sunt o născocire, o ficțiune care nu se suprapune niciunei realități economice. Monedele adevărate corespund, de principiu, bunurilor și serviciilor produse într-o economie și au o stabilitate și putere care ține de stabilitatea și puterea acelei economii. Cryptomonedele depind doar de starea de spirit a deținătorilor, care le pot cumpăra, deține sau vinde în funcție de zvonuri și hipstereala dintr-un anumit moment. Cryptomonedele sunt foarte riscante pentru oamenii obișnuiți și nu puțini și-au pierdut agoniseala în această uriașă schemă Ponzi (sistem piramidal). Cum poți să ai o “monedă” cu capitalizare (la fel ca acțiunile!) de miliarde de dolari (Dogecoin) dar care este de fapt o glumă (meme), doar pentru că un șmecher precum Elon Musk o promovează?! Cum?

    • Te referi la “monedele adevarate” controlate si printate fara limita de guverne? Timp in care oamenii trebuie sa munceasca ca sa obtina monedele adevarate si mai apoi sa plateasca taxe? Si crezi ca tot sistemul asta este piata libera?

    • 1. La fel si pe card
      2. La fel si monedele care sunt total si 100% neconfiscabile daca sunt obtinute pe cai legale + nush de unde iti iei datele istorice dar ce ai scris acolo e pur si simplu fals
      3. Depinzi de foarte multe institutii atat financiare cat si isp uri…la fel si ca pt monedele mainstream
      4. Si?
      5. Multe active se apreciaza mult. Multe se depreciaza. Asta nu se traduce in valoare pt detinatori. Cred ca in vocabularul tuturor detinatorilor de crypto ar trebui sa intre expresia pump and dump. Daca dai Google o sa intelegi cu adevarat miscarile lui Elon.
      Tranzactiile cu orice fel de active de pe orice piata nu se produc in vid. Sunt jucatori mari si mici. Adevaratul avantaj in a tranzactiona pe piete reglementate este ca jucatorii mari nu pot abuza de pozitia lor si cei mici sunt mai protejati de tot felul de fraude printre care si de scheme ponzi. Si o nota de ansamblu: nu exista monede fara acoperire. Asta e o discutie falsa. Aurul nu era o acoperire ci doar o marfa ca oricare alta. Pana la urma ce ofera aurului acoperire? Increderea noastra in valoarea lui, nu? Perceptia noastra asupra tuturor calitatilor si cantitatii etc. Totul are la baza un element de perceptie si incredere. Si? unde e acoperirea intrinseca?

  2. care este acoperirea pentru cripto?
    tezaurul lui riga crypto?

    • DRK, cardul meu are ZERO comisioane. Nici la tranzactio, nici la retragere. Banca scoate profit din banii tinuti in cont, donbdepozite sau credite(nu e obligatoriu sa ai asa ceva). Tranzactiile sunt de cele mai multe ori instant realizate.
      Prin comparatie, la bitcoin, stii tu vreo metoda de plata, cumparare sau transfer fara comisioane? Cat dureaza pana se efectueaza tranzactia? Ce se intampla daca vreunul cate detine o platforma de tranzactionare sau wallet-uri da faliment sau face o 8nginerie si dispare cu banii? Cate milioane de bitcoin sunt „disparuti” pentru proprietari, pentru ca au uitat parolele de acces, a crapat hardware-ul de unde s-au minat?

    • @DRK
      Frate, nu te mai consuma, strici orzul pe gaste
      Lasa-i pe “destepti” cu cardul lor fara comisioane ca nu avem nevoie de “ursi” in zona crypto

  3. Monedele naționale au acoperire, teoretic, in capacitatea țării respective de a produce bunuri. Practic acoperirea vine de la puterea economică, militară, financiara a țării. Când o țară nu mai oferă acoperire pentru banii săi apare fenomenul actual din Venezuela.
    Criptomonedele sunt un instrument electronic artificial, cu acoperire în mirajulunor avantaje de securitate a tranzacțiilor și cu atractivitatea oricărei scheme de tip Caritas pentru cei neinstruiți economic. Bineînțeles, la final cei deștepți și puternici vor rămâne cu banii (la fel că în Caritas).

    • Mai degraba in capacitatea de a produce valoara adaugata .
      In esenta este vorba de capacitatea acelui popor de a produce noi membrii care sa plateasca prin truda lor prostiile facute de inaintasi . Nu mai dureaza mult si poporul roman va realiza ca indiferent de titulatura si gagara toti cei care ajung la guvernare sint tilhari si mincinosi . Ceea ce trebuie sa tezaurizeze fiecare om este capacitatea sa de a crea ceva util membrilor comunitatii in care traieste . Adica educatie si sanatate . Nu bunuri , nu bani .

  4. @DRK – Degeba, DRK, viitorul e al cbdc-urilor. Au in spate stabilitatea unei banci centrale (o economie de stat etc.), e normal ca aceste cripto-exchange-uri sa porneasca campania asta furibunda impotriva cbdc-urilor, la urma urmei nu e decat concurenta…

  5. @DRK – Mda, parca te stradui un pic prea tare sa convingii oamenii cat de rau e cu cbdc-urile… Hm, 11 postari? Asa cum am spus, una e sa ai in spate economia unui stat (cu variatii firesti de la stat la stat, ca si la moneda fizica) si alta e sa faci profit doar in baza speculatiilor.

  6. 1. Noi suntem proprietarii banilor din conturile noastre. Poti sa ti scoti toti banii si sa te muti la alta banca (apropos din ce ai scris pare ca ar fi timpul)? Daca da inseamna ca sunt ai tai, esti proprietar.
    2. O serie de ordine executive au fost emise pt a preveni acumularea excesiva „hoarding” de aur din ratiuni strategice. Aur pt bijuterii sau orice alt uz specific era perfect legal. Toata lumea a fost despagubita in dollars de guvern. Doua ordine executive daca tin minte bine au picat in sala de judecata si nu au putut fi aplicate. Din nou, asta e o consecinta a aberatiei de a considera o marfa mai strategica decat e, mai cautata decat e de fapt in piata. Orice metal sau orice alta marfa de orice fel va „acoperi” o moneda cu aceleasi consecinte.
    3. Deci da, asta am spus si eu. Depinzi de isp uri care pot inchide accesul tau la Internet apriori unui vpn. Sunt doar institutii mai noi cu control mai inedit. Dar sunt institutii care au control deplin asupra serviciului pe care ti l ofera.
    4. Care sunt beneficiile aici in afara ca iti calmeaza paranoia? Apropos, btc nu e descentralizat in realitate pt ca o buna parte din retea este de fapt subutilizata. Ca sa vezi, se formeaza noduri si linkuri in retea care sunt mai puternice decat celelalte, exact ca in economia reala unde o banca centrala e un nod dominant. Lectia aici dupa mintea mea e ca nodurile centrale sunt inevitable si mai bine sa ai un nod Central cat de cat public, sub controlul public cu un charter, decat cine stie ce asociatie de miners.
    5. Scuze aici s ar putea sa avem o diferenta de paradigma daca imi dai argumente de technical analysis. Cicluri, probabilitati, horoscopuri. Thanks but no thanks. Cred ca te si contrazici putin pt ca cei care au facut bani in film, nu documentar, au fost cei care s au uitat la date, nu cei care au pariat pe cicluri. Deci exact cei care au pariat impotriva ciclului. Tu zici portabilitate dar asta nu ma incalzeste daca nu pot sa ma duc la mega sa mi iau o bere cu btc. Merci pt nimic. Eficienta, care? Descentralizare, ok si? Siguranta? Pana la ce suma imi sunt asigurate depozitele de btc? In romania parca plafonul era de 50,000 sau 100,000 de euro.

    • 1. Deci nu esti de acord cu urmatorul: daca poti face ce vrei cu banii tai, inclusiv sa le dai foc, nu esti proprietar. Got it.
      2. Sincer asta e un caz care dpdv juridic a fost complicat. Legislatia tintea hoarders adica posesorii de cantitati foarte mari, nu oamenii obsnuiti si bujuteriile lor. Tintea bancile etc. Si felul in care au fost respinse ordinele in salile de judecata nu e o nota personala ca isi cere guvernul scuze ca n a fost baiat salon. E o chestiune de constitutionalitate care trebuia rezolvata inainte ca guvernul sa isi implementeze legislatia. Repet: inainte. Dar ma rog, macar nu mai vb ca au intrat americanii peste proprii lor cetateni cu armele sa curete tara de aur. Scuze, dar e o simplificare panicarda. Scuze ca ti o zic. Ca temeiul politic al legislatiei a fost aberant sunt perfect de acord. De ce? Pt ca monedele, aurul, crypto, diamantéle- toate sunt doar marfuri a caror valoare e determinata de cerere si oferta. Cererea de usd e determinata de nevoia antreprenorilor non US de a incheia afaceri cu antreprenori US in usd si de oferta fed ului de usd. Ca la orice marfa, ca la crypto, ca la petrol etc. Cererile si ofertele au mereu o componenta si economica si politica. Vezi opec in cazul petrolului, care influenteaza puternic oferta.
      3. N as fi asa sigur ca tine. Chiar nu as fi. Cred ca in momentul in care speli bani sau faci tax evasion, peste o anumita suma ca sa devi interesant sa zicem, sunt tot felul de backdoors si metode de a extrage assets de la tine de o anumita valoare. Keep the crypto, thanks.
      4. Aici nu am inteles: tu spui ca faptul ca btc e descentralizat iti da control mai mare asupra finantelor personale: cum? Taxarea nu e furt. Din nou, scuze dar asta e afirmatie copilaroasa. Statul minim e o decizie politica ce trebuie luata de votanti la urna. Ei trbuie sa decida daca vor spitale publice sau private etc. In momentul in care ai un partid libertarian care sa zicem in 3 generatii inlocuieste social democratii in Europe o sa vedem state minime peste tot. Poti sa deschizi sampania. Si o sa fie si legitimi asa ca n o sa bombane toti pe la colturi pana o pun de o revolutie. Deci asta e end game pt bitcoin: schimbare politica? OK. Io zic mai bine la urne. Si pt binele meu si pt binele tau. Ca de asta ziceam ca e bine ca nodurile dominante sa fie publice (politie, armata, tribunale etc): sa fie control public asupra lor, adica de politicieni care pot fi trasi la raspundere de celelalte puteri din stat si de votanti. Inefficient dar legitim. Dar si preferabil unei asociatii private care ia decizii arbitrare dpdv al individului dar se legitimeaza printr o logica de eficienta economica. Vrei sa vedem cat de mult se aliniaza incentivurile noastre cu ale unei asociatii de miners? Be my guest. Lemme know how it goes.
      5. Nu am inteles cum analiza tehnica confirma starea de fapt. Dar dupa mi am dat seama ca ai dreptate. Confirma si infirma tot si de aici vine problema. Am inteles ce spui. Dar marea problema cu btc e ca nu are use case uri. Care sunt? De ce sa vrem btc in loc de usd? In afara de tax evasion care e singurul pe care il insinuezi si tu. Bv pt ce faci, nu zic ca faci tax evasion. Sper sa iesi pe plus. Dar nu e o investitie. E un tun. Ca pump and dump al lui Elon. Cat despre calitatile transcendentale ale btc, ca e mai mult decat o moenda, sunt perfect de acord. E mai mult pt ca tu crezi ca e mai mult. Dar nu suntem toti de acord cu tine. Unul din economistii mei preferati din scoala mereu spunea ca trebuie sa fim atenti la ce ne imaginam ca putem crea (parafrazez). Asa ca bv tie dar atentie. Nu sunt convins ca btc e mai efficient ca o banca centrala si nu sunt convins ca legitimitatea politica sa inlocuiasca o banca centrala se poate obtine asa. Cel putin din tabara mea nu primeste accept.

  7. Salut !

    …..monede fara acoperire….
    Marx, a construit o formula, prin care, determina cata moneda poate pune in circulatie o tara, astfel ca moneda sa aiba acoperire, in bunuri si servicii si sa fie stabila.
    Ulterior, sistemele au demonizat aceasta teorie, pentru ca….le crea un discomfort in a printa bani la nesfarsit .
    Odata, am avut ocazia sa vad o bancnota de 100 usd
    din 1921. Avea acoperire in aur, era dolarul adevarat.
    Acuma, cati dolari sunt in circulatie pe mapamond ??? . Da ce acoperire au ?? Da cati dolari s-au printat, de cand scriu acest text ?? muuulti de tot.

  8. Vesti bune pentru cei care au investit. Eu am cumparat vreo 3 bitcoins prin platforma coinbase la circa 19k si i-am vandut la 49k cateva luni mai tarziu. Simplu, nu inteleg comentariile kilometrice ale unor sarantoci gen prostanel ganganau care nu le citeste nimeni oricum. Pierdere de timp. Ai bani investesti, nu ai sufli-n buza. Restul sunt povesti.

  9. Adevarata lupta nu exista . Toate institutiile statale din lumea asta speculeaza prostia manifestata de popor . Un om liber are incredere in capacitatea sa de a crea valoare utila prin lucrul miinilor si / sau a mintii . Toata lumea vrea sa manince dar nimeni nu vrea sa lucreze in agricultura . De exemplu .
    Apoi , o moneda este un instrument abject creat de o institutie care incearca in fel si chip sa transmita incredere pentru a putea fi folosita de cit mai multi prosti . Utilitatea si valoarea unei monede a data de numarul cit mai mare de prosti care o utilizeaza . Munca este cea care trebuie valorizata nu o moneda de rahat . Oricum s-ar numi ea …..

  10. Tu chiar te uiți la ce spune Musk?
    Nu e evident ce își dorește?
    În februarie îți spune că a cumpărat și că va accepta bitcoin iar în mai îți spune că bitcoin poluează. Și el, care salvează planeta producând mașini electrice a aflat în mai că bitcoin poluează?
    Dacă făcea asta pe bursă era deja în pușcărie.
    Tu ai impresia că ăla a spoliat fraierii de bani ajungând cel mai bogat om de pe planetă pentru că vrea să salveze omenirea și să facă viața oamenilor mai ușoară?