G4Media.ro

Egalitatea femeilor rămâne problema nerezolvată a secolului 21, a susținut Hillary Clinton…

Photo by Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Egalitatea femeilor rămâne problema nerezolvată a secolului 21, a susținut Hillary Clinton la Sofia

Drepturile femeilor rămân problema nerezolvată a secolului 21, cu o nevoie presantă de a sprijini femeile tinere în obţinerea de educaţie şi abilităţi pentru a-şi realiza potenţialul. Acest sentiment a fost exprimat de Hillary Clinton în cadrul unei întâlniri speciale a Clinton Global Initiative (CGI), la Sofia, organizată de Kiril Domuschiev şi Domuschiev Impact, transmite Novinite, citată de News.ro.

Evenimentul, parte a seriei ”Drumul către septembrie” a CGI, care a condus la întâlnirea CGI din 2024 de la New York, şi-a propus să creeze noi parteneriate şi planuri de acţiune.

Clinton a subliniat că unele persoane rezistă diversităţii şi egalităţii atât în sectorul privat, cât şi în cel public, nereuşind să-i recunoască beneficiile.

Ea a subliniat câştigurile economice semnificative din participarea femeilor în toate sectoarele şi şi-a exprimat încântarea că se află din nou la Sofia.

La nivel global, femeile câştigă cu aproximativ 24% mai puţin decât bărbaţii, iar una din zece femei trăieşte în sărăcie, în principal din cauza prejudecăţilor, a remarcat Clinton. Ea a lăudat Bulgaria pentru numărul relativ mare de femei lideri şi a mulţumit ţării pentru atitudinea progresistă faţă de egalitatea femeilor.

Clinton şi-a exprimat, de asemenea, recunoştinţa faţă de Kiril Domuschiev pentru angajamentul său de a crea oportunităţi prin Domuschiev Impact.

Kiril Domuschiev, cofondatorul Domuschiev Impact şi membru al Consiliului consultativ CGI, a subliniat vocile adesea trecute cu vederea ale femeilor antreprenoare, afirmând că reducerea decalajului de gen ar putea stimula economia globală cu 3.000 de miliarde de dolari.

El a subliniat importanţa de a ajuta femeile să-şi facă auzită vocea şi a lăudat călătoria inspirată a vieţii lui Hillary Clinton.

Preşedinta kosovară Vjosa Osmani, prezent, de asemenea, la eveniment, a remarcat impactul substanţial al împuternicirii fetelor şi femeilor asupra prosperităţii generale. Ea a subliniat necesitatea unor politici economice care să includă femeile în forţa de muncă pentru a evita împiedicarea creşterii economice şi a cerut o mai mare participare a femeilor în politică.

Osmani a pledat pentru investiţii sporite în educaţia femeilor şi a subliniat importanţa justiţiei şi a statului de drept pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Aceasta a citat propria ei ţară ca exemplu al modului în care împuternicirea economică a femeilor aduce beneficii în societate în general.

Evenimentul a reunit lideri mondiali din diverse sectoare, pentru a explora modalităţi de a promova conducerea femeilor şi accesul echitabil la capital, locuri de muncă şi avansare în carieră.

CGI este o comunitate de lideri consacraţi şi emergenti dedicaţi creării şi implementării de soluţii acţionabile la provocările globale.

Întâlnirea de la Sofia, parte a adunărilor anuale ”Drumul către septembrie”, şi-a propus să construiască noi parteneriate şi iniţiative înainte de Reuniunea anuală din 2024 de la New York.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. fara 00 se pot da cu k#ru de pamint, ca tot degeaba.

  2. Corect, vrem egalitate pentru femei pe santiere, in mine, in toate industriile grele, pe front, in bucatariile din fast-food-uri (80% sunt barbati).