G4Media.ro

eJobs: Cu 36.000 de joburi noi, iunie devine cea mai bună lună…

Foto: Pexels

eJobs: Cu 36.000 de joburi noi, iunie devine cea mai bună lună din acest an / Cele mai multe angajări au fost la Cluj Napoca, Timișoara și Brașov / Care au fost cele mai căutate joburi

Cu aproape 36.000 de joburi noi, în creștere cu peste 10% față de luna mai, iunie devine cea mai bună lună din acest an, și a doua din istoria eJobs, se arată într-un comunicat al companiei. Dacă până acum cele mai multe joburi aparțineau angajatorilor din Capitală, în luna iunie, peste jumătate dintre acestea au fost publicate de companiile din orașele mari de provincie: Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

”Piața muncii și-a revenit rapid la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie. Companiile reconfirmă semnalele pozitive din economie și angajează masiv în toate domeniile. O schimbare a intervenit în ceea ce privește zonele care angajează cel mai mult.

Până în luna iunie, Capitala și Ilfovul totalizau mai bine de jumătate dintre locurile de muncă disponibile, acolo unde, de altfel, sunt și cei mai mulți candidați. În iunie, polurile s-au schimbat, iar orașele din provincie au angajat masiv, în special cele turistice, unde industria HoReCa este în căutare de oameni pentru sezonul estival.

Această veste este îmbucurătoare și pentru candidații din împrejurimile acestor orașe, pentru că nevoia de forță de muncă este atât de mare încât recrutorii își extind căutările și în afara reședințelor de județ”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România. Următoarele orașe, în ordinea numărului de opțiuni deschise pentru candidați, sunt Constanța, Iași și Sibiu.

Potrivit e-jobs, din cele peste 1 milion de aplicări înregistrate în iunie, cele mai multe au mers către joburile din companiile de retail, sectorul de prestări servicii, cele de tip call-center/BPO, IT, finanțe & bănci, industria alimentară și turism. Cei mai mulți candidați doritori să se angajeze fac parte din categoria entry-level (0-2 ani de experiență), fiind urmați de mid-level (2-5 ani de experiență), dar și de cele care nu au experiență de lucru.

„Numărul de aplicări este într-o creștere stabilă, însă nu foarte diferită de lunile anterioare. Veste bună este că ritmul de creștere a joburilor disponibile depășește ritmul de creștere a aplicărilor. Ceea ce înseamnă că o mare parte dintre cei care și-au pierdut jobul în perioada pandemiei au reușit să reintre în câmpul muncii”, spune Roxana Drăghici.

86,6% dintre aplicările lunii iunie au fost pentru joburile din România, 12,1% pentru joburile remote si 1,4% pentru cele din străinătate.

În acest moment, aproape 36.000 de locuri de muncă pentru România, dar și străinătate, sunt disponibile pe platforma www.ejobs.ro.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Da prin Botoșani, Vaslui, Brăila, Teleorman când vor fi locuri de munca? Salariul minim când creste că ne-am saturat sa lucram pe el în cartea de munca iar când vom ieși la pensie vom avea niște mizerii de pensii. Nu se ocupă nimeni de asta acum, iar la pensie ne plângem că suntem bolnavi și ca pensia nu ne ajunge decât ptr medicamente. Acum trebuie făcut ceva.

    • ce treaba are salariul minim?
      voi credeti ca din pix se rezolva. degeaba iti mareste salariul minim daca euro se face 6 ron. trebuie o reforma in aparatul bugetar, pensiile pe baza de contributivitate, fara pensionari la 45 de ani si lista e lunga…

      as fi vrut sa creasca psd pensiile cu 40% sa vedem un euro la 8 lei, cu preturile duble la toate produsele sa va treziti din mirajul maririlor din pixul al cui vreti voi!

  2. Normal ca se investeste masiv in zonele de unde vin ai nostri bravi conducatori. Daca investim in functii oameni veniti din Moldova, sau Dobrogea, poate se vor gasi si prin zonele alea locuri de munca. Cine stie? Sau poate nu. Bine ca se dezvolta tot zonele care stateau cat de cat mai bine in tara asta, de parca celelalte orase nu sunt tot ale Romaniei.

    • Cand vezi ca Bolojan face un hub de transport marfa, ca investeste in cresterea orasului ajungi sa intelegi ca se poate.

      Imi este dor de vremea aia cand in bucuresti aveam iepurasi si luminite, fantani arteziene din toate conductele de apa calda!
      Lasa ca vine Firrea inapoi, transforma bucurestiul in Las Vegas!

  3. top10% mulgatori ai recoltatorilor prefera sa calculeze numai locurile de munca de birou, care nu prind nici un sfert din romanii capabili de munca

  4. Lasă Ca vine Turcan și te învață dacă nu îți ajung banii să îți mai ei un job chiar două ca tu nu dormi noaptea. Ea crede că există locuri în privat care se muncește 8 ore pe Zi de luni până joi 8 ore iar vineri program scurt. Iti sunt respectate Liberele legale concediu de odihnă etc ca la stat. Du-te cocoana și le spune celor care lucrează în agricultură să își mai ia un job ,când acești oameni muncesc de dimineata de când răsare până în noapte a sclavii prost plătiți în conditiile inumane fără mâncare și apă. Sunt oameni în agricultură care lucrează și cate 20 de ore pe zi.

  5. Statisticile ejobs sunt rezultate in urma publicarii unui job de mai multe ori. Realitatea e “putin” diferita.