G4Media.ro

Drumul expres Suceava – Botoșani, prins în Master Planul General de Transport…

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Drumul expres Suceava – Botoșani, prins în Master Planul General de Transport încă din 2015, ar urma să fie transformat în autostradă

Reprezentanții Consiliului Județean, împreună cu parlamentarii PSD din județ, i-au propus ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, transformarea drumului expres A7 – Suceava-Botoșani în autostradă, așa cum s-a întâmplat și în cazul sectorului Pașcani – Suceava, informează Monitorul de Botoșani.

Oficialii au precizat însă că această variantă ar putea fi luată în calcul numai în situația în care studiul de fezabilitate ar justifica aceste modificări. Astfel, ar fi nevoie de mai multe analize detaliate, care să includă analiza de opțiuni, estimările de cost, analiza de capacitate și analiza economică, precum și studiul de impact asupra mediului.

Proiectul drumului expres Suceava-Botoșani a fost inclus inițial în Master Planul General de Transport al României în anul 2015, iar la vremea respectivă proiectul drumului expres costa 125 de milioane de euro fără TVA, iar drumul ar avea o lungime de 26 de kilometri.

Conform hărții interactive a CNAIR drumul expres ar urma să aibă ca punct de plecare municipiul Botoșani, în zona intersecției străzilor Pacea cu Manolești-Deal și se va lega cu drumul expres Suceava-Pașcani în zona localității sucevene Văratec.

Pentru schimbarea regimului șoselei se invocă faptul că ar deservi direct județele Botoșani și Suceava, care împreună reprezintă peste 5% din populația și teritoriul României.

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. BLA, BLA, BLA ! BLA, BLA, BLA !

  2. Ar merge sa-l puna cu taxa ca ăia-s in stare sa intre cu carutele pe el daca nu-i vede nimeni.

  3. „O drum”? :))

  4. Când “o drum” are plural “doi drumuri” înseamnă ca foamea face ravagii in “redacția” gepatru

    • O mica greseala in titlu: trebuia scris: “O, drum inexistent! “ 🙂

  5. Crede cineva ca moldovenii aia vor avea autoastrada vreodată??????

  6. Nu inteleg cum ca jumatate, poate chiar mai bine trece prin sate :))