G4Media.ro

Drulă, despre pragul la abuzul în serviciu: Propunem ca acesta să fie…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Drulă, despre pragul la abuzul în serviciu: Propunem ca acesta să fie simbolic, fie un leu, poate să fie o pensie de invaliditate sau o pensie medie pe economie

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că pragul pentru abuzul în serviciu ar trebui să fie unul simbolic, cum ar fi echivalentul unei pensii pentru invaliditate sau de un leu.

„Asistăm săptămâna aceasta la instaurarea agendei legislative a Liviu Dragnea în Parlament şi e cumva ironic că Liviu Dragnea s-a apucat de gătit, dar reţeta o execută Ciolacu şi cu Ciucă, conştiincios. Am văzut săptămâna trecută, absolut revoltător, un prag pentru abuz în serviciu de 250.000 de lei şi apoi liderii acestei coaliţii au fost incapabili să explice cine l-a propus şi de ce l-au votat, pentru că, să fie foarte clar, acest prag de 250.000 de lei a fost votat conştiincios de PSD şi PNL. (…) USR este împotriva ideii de prag şi considerăm că decizia CCR este una eronată, dar, în acest context, ca să nu le dăm şansa borfaşilor să scape, până o să existe o altă majoritate acolo, se pare că juridic trebuie un prag. Propunem ca acesta să fie simbolic, fie un leu, poate să fie o pensie de invaliditate sau o pensie medie pe economie, ceva simbolic”, a spus Drulă la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că USR va ataca proiectul la Curtea Constituţională dacă trece în forma propusă la Senat sau cu pragul de 250.000 de lei.

„Aceasta este agenda pe care o propun României. O agendă infracţională şi vedem o reeditare a ‘Comisiei Iordache’. Astăzi, pe repede înainte, se face dezbaterea pe abuzul în serviciu în comisia doamnei Vicol. De ce trebuie o dezbatere pe repede înainte când sunt nişte teme care trebuie aşezate, cu societatea civilă, cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, cu toată lumea la masă, găsite formele cele mai bune pentru aceste modificări ale Codurilor?”, a mai spus Cătălin Drulă.

Context

Discuții tensionate, luni dimineața, în Comisia Juridică din Camera Deputaților pe modificărilor la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Opoziția acuză coaliția PSD PNL UDMR că vrea să treacă în viteză cele două proiecte de legi, să organizeze dezbateri în cursul zilei de azi și să le voteze miercuri în plenul Camerei, care este cameră decizională. Dezbaterile ar urma să înceapă la ora 17.00

”Noi solicitam sa avem dezbateri pe amendamente de fata cu invitati relevanți, ei invita doar pe cine vor, si duc lucrurile in zona in care sa discutam amendamentele cu invitatii lor doar azi. Maine le vom discuta intre noi, doar membrii comisiei. Deci se pregătește simulacru de dezbatere”, a declarat pentru G4Media.ro deputatul USR, Stelian Ion, fost ministru al justiției.

Președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, ar urma să invite la dezbateri reprezentanții Parchetului General, DIICOT, DNA, Înalta Curte, Expert Forum și Active Watch.

În discuție este pragul de 9000 de lei propus oficial de ministerul justiției, după ce Senatul a votat, săptămâna trecută, un prag de 250 de mii de lei pentru ca abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Propunerea mea, orice numar pe care ANAF al defimeste ca tranzactie impozabila, daca 1 Leu e impozabil pt ANAF atunci se califica si ca prag de frauda.

    • Da trebuie să fie un prag de neconcordanță între venituri, cheltuieli(țară și străinătate!), vânzări-cumpărari de la care un sistem informatic, automatizat să blocheze conturile. Din păcate nu se vrea ANAF nu știe să pună cap la cap în timp real veniturile cu cheltuielile și proprietățile unei persoane și a celor cu care are legătură. Avem tot felul de babe latifundiare și administratoare de firme și borfași care în țară umblă cu Duster dar își fac concedii în Caraibe. L-aș pune foarte jos pragul ăsta iar tranzacțiile cash pentru orice altceva decât mici plăti ar trebui scoase în afara legii.