G4Media.ro

DOCUMENT Salariul brut al unui șofer din Ministerul Educației este mai mare…

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

DOCUMENT Salariul brut al unui șofer din Ministerul Educației este mai mare decât cel pe care ar fi trebuit să-l aibă un profesor cu grad didactic II și 25 de ani vechime

În 2022, salariul brut al unui șofer din cadrul Ministerului Educației este mai mare decât cel pe care ar fi trebuit să-l aibă un profesor cu gradul didactic II și 25 de ani vechime în învățământ, conform grilei din Legea salarizării nr. 153 din 2017. Datele despre salariile șoferilor din Minister se găsesc în documentul cu situația veniturilor brute din cadrul Ministerului Educației de la data de 30 septembrie 2022. Amintim că Edupedu.ro a semnalat în 2020 că un șofer la minister are brutul cât al unui profesor cu studii superioare, 20 ani vechime și grad didactic I.

  • Potrivit unor date Eurydice, salariul brut pentru un profesor român aflat la începutul carierei este sub 45.000 de lei pe an, iar după 40 de ani de vechime cadrele didactice se pot aștepta la un salariu brut anual de aproape 77.000 de lei. – detalii aici
  • În învățământ, câștigul salarial mediu brut în luna august era de 6.061, iar cel net 3.569, conform Institutului Național de Statistică. În 2021 erau 237.854 de cadre didactice în învățământ, conform sursei amintite anterior.

Un șofer de la Ministerul Educației, cu gradația 5, a avut un salariu de bază, brut, de 4.628 de lei pe luna septembrie 2022, conform grilei de salarii de pe site-ul Ministerului. Acesta beneficiază și de un spor de condiții vătămătoare de încă 410 lei pe lună la venitul său.

Un șofer cu gradația 3 a avut în septembrie 2022 un salariu brut de 4.403 lei, la care se adaugă 390 de lei – spor pentru condiții vătămătoare. Salariul brut de 4.403 este mai mare decât cel al unui profesor cu gradul didactic I și vechimea între 1 și 5 ani, după cum apare în Legea salarizării nr. 153 din 2017.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Cine are carte, are parte. Eu am școala vieții, nu ca voi profesorașii!

  2. nonsense – un sofer bun poate salva viata unui ministru mai ales cind depaseste o coloana cu sau fara girofar, mai ales cind ministrul doarme pe bancheta din spate pe cind un profesor cu 25 ani vechime nu poate

    • Corect, nu poate, dar poate educa viitorul șofer care va salva vieți.
      Văi de capul tau de Gogu căzut în el în mod repetat când era mic și nu a avut parte de un profesor cu 25 ani vechime, care sa-l îndrume pe calea cea bună.
      Cum mai e vremea prin Rusia?

    • Dacă este asa de bun, sa se înroleze volu tar în Ucraina. Este mare nevoie de șoferi cu aprovizionarea pe front

  3. Tara asta cu șoferi în Ministerul Educatiei plătiți mai bine că un profesor cu 25 ani vechime, tara asta plina de hoți și pensionari speciali, tara asta o apar eu într-un posibil război?!?
    Abia aștept!! Contați pe mine, ca și eu am contat pe voi!

    Întrebare, pt un dușman:
    Daca un pensionar special se refugiază în Grecia, in ce valuta primește pensia specială și dacă o aduce tot poștașul?!? nu de alta dar aia nu mai lucrează de mult cu 500 Euro și știți, ai noștri . .

  4. sofer, nesofer sa traiesti in Bucuresti cu salar brut de 4600 RON este oricum, dar nu usor.
    problema reala este ca profesorii „ar trebui” sa aibe acest venit si, DE FAPT, nu il au nici pe asta…

  5. LA „parlament” AU SI PENSII SPECIALE ?

  6. Păi şoferii sunt baza oricărui ciocoi de la stat. Ei le cară servietele, secretarele şi şpăgile. Normal că sunt bine plătiți! Românica e o ţară de şoferi, nu de intelectuali.

  7. Ce salarii de mizerie! Nu se mai merita sa stai in țara asta in care corupții si incompetenții își bat joc de cei inteligenți dar onești și mereu jupuiti de taxe.

    Între timp, niște pa.narame sau niște indivizi cu capacități intelectuale reduse, capabili sa fie absolvenți de universități mediocre din provincia țării, încasează, in medie, 𝟏𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 𝐧𝐞𝐭 𝐩𝐞 𝐥𝐮𝐧𝐚 sub forma de salarii si bonusuri  in companiile unde statul este acționar si care exploatează diverse resurse ale țării. Evident, încasează nemeritat de mult, pentru a facilita și proteja ja.ful.

  8. Pana cand nu vad ca toți parlamentarii și decidenții din spatele vanzarii pe nimic a companiilor de stat și a drepturilor de exploatare a resurselor țării, indiferent de legislatura, nu sunt trimiși in judecată (de politicienii care  cheltuie 15.000 euro brut pe luna și de procurorii cu leafa de 30.000 lei brut pe luna), aceasta este o țară co_rupția la nivel de autoritati.

    Pe Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie reglementează şi alte fapte de corupţie,  Articolul 10 zice:

    ” Constituie in.fracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase NECUVENITE:
    a) stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare ori de executare silită, de reorganizare sau lichidare judiciară ori cu ocazia unei operaţiuni comerciale, ori a bunurilor aparţinând autorităţii publice sau instituţiilor publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora sau de executare silită, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere, de administrare, de gestionare, de executare silită, de reorganizare ori lichidare judiciară;”

    Aici este inclusă și vanzarea pe nimic/ transferul drepturilor de exploatare a resurselor tarii către colonizatori. Si nu este vorba doar de profitul anual de miliarde de euro cu care se indoapa astia, ci de cifra de afaceri din care isi platesc pachete salariale (inclusiv bonusuri ne-impozitate) nesimtite si NECUVENITE!

    Pai bai, ho.tilor! Dacă acele 200 miliarde de euro care au fost transferate in afara tarii prin acest j.af si cei 50% care se fu.ra si acum din miliardele aruncate anual pe piata prin achizitii publice — ar fi ramas in tara sau in conturile celor care au capacitate de R&D in tara, pana acum acele sume ar fi fost multiplicate la EUR 1 trillion, bani care ar fi fost impozitati decent pe diverse niveluri si ar fi generat fonduri la bugetul de stat din care s-ar fi platit pensii decente, s-ar fi investit in educație (inclusiv in salarii decente pentru profesori), in infrastructura de sănătate si de transport, in locuri de muncă bine plătite pentru toți. 

    Fiecare roman pierde ANUAL +10.000 EURO datorită acestui jaf girat de parlament și de autoritățile incompetente și cor_upte.

  9. Am putea afla si noi care sunt conditiile vatamatoare in care lucreaza un sofer de la minister? Cate ore pe saptamana conduce un sofer de la ministerul educatiei?

    • Sta la dispoziția ministrului…și duce pachetele cu plocon acasă…Astea sunt condiții vătămătoare.

  10. Auzi la ei, șoferi cu gradație! De unde și în baza a ce își iau gradația? Unii sunt mai șoferi decât alții?

  11. Asa este in Romania educata a lui Iohanis si a feticii de la minister!🤬

  12. Soferii de minister trebuie sa se obisnuiască cu banii multi,pentru că unii dintre ei ajung ministrii.
    A doua venire a „dictaturii proletariatului”bate la usă.De data asta cu oligarhi în coadă.Sa speram ca putinistilor li se taie macaroana,caci altfel….. .

  13. Viata bate imaginatia! Oare cine va face ordine in tara asta? Se va gasi vreodata cineva …?!

  14. Motanul Larry! I-a cerut robo să formeze noul guvern.

  15. pai și ce șoferul are salariul mare ?? este vina profesorilor și a sindicatelor din învățământ că un profesor are un salariu mai mic decât un șofer ! ce vina are șoferul ? el și așa are un salariu mic …
    Dar ce mama dreaq fac sindicatele de accepta niste salarii ale profesorilor mai mici decât un șofer ?!

    • Lasă vrăjeală! Aveți salarii mari. Problema voastră a bugetarilor este că vreți încontinuu bani mai multi și dacă se poate să nu munciți mai deloc pentru ca să îi și meritați.