G4Media.ro

DOCUMENT Curtea de apel Bucureşti arată de ce este greşită decizia Tribunalului…

DOCUMENT Curtea de apel Bucureşti arată de ce este greşită decizia Tribunalului care a dispus încetarea procesului penal împotriva lui Florică şi Pescariu în dosarul Microsoft

Judecătorii de Cameră preliminară ierarhic superiori de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), Adina-Adriana Radu şi Daniela Panioglu, au explicat de ce este greşită hotărârea judecătorului de la Tribunal care a decis să restituie la DNA dosarul lui Florică şi Pescariu pe motiv că investigarea operaţiunilor financiare din afara României nu s-a făcut cu autorizarea prealabilă a procurorului general.

Pe 9 noiembrie 2018, magistraţii de la CAB au casat decizia Tribunalului şi au dispus începerea procesului pe fond, prin urmare dosarul s-a reîntors la Tribunal, la acelaşi judecător.

Vineri, 10 mai, judecătorul de la Tribunal, acum învestit cu soluţionarea dosarului pe fond, a decis încetarea procesului penal pe acelaşi motiv pentru care hotărâse în cameră preliminară restituirea la DNA. Sentinţa nu este însă definitivă şi va fi atacată de procurori la CAB, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Potrivit deciziei CAB din 9 noiembrie 2018, consultate de G4media.ro, faptele de spălare de bani pentru care sunt acuzaţi Florică şi Pescariu au fost comise în străinătate, dar la instigarea lui Florică în România, ceea că înseamnă că fapta este considerată a fi comisă pe teritorul Romăniei şi nu mai este nevoie de autorizarea prealabilă a procurorului general.

Dosarul Microsoft

Totuşi, cei doi judecători de Cameră preliminară de la CAB l-au urecheat puţin şi pe procurorul de caz, George Adrian Matei, pentru că nu a fost prevăzător şi nu a precizat clar locul săvârşirii infracţiunii tocmai pentru a preveni eventuale atacuri ale apărării pe acest aspect, lucru care s-a şi întâmplat.

Dosarul Microsoft

Claudiu Florică şi Dinu Pescariu au fost trimişi în judecată de DNA în februarie 2018 pentru spălare de bani. Potrivit DNA, firmele lor, care au intermediat afacerea Microsoft, au încasat discountul acordat Guvernului român de compania IT şi ar fi împărţit o parte din „pradă” cu miniştrii din Guvernul Năstase care au semnat contractele. Paguba creată ar fi fost de 67 de milioane de dolari.

Acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu formulate la adresa foştilor miniştri PSD, Dan Nica, Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu şi Şerban Mihăilescu, zis Miki Şpagă, au fost retrase întrucât procurorii au considerat că faptele s-au prescris pentru că nu au fost investigate la timp. În cazul lui Şerban Mihăilescu, procurorii au clasat acuzaţiile de trafic de înfluenţă şi luare de mită din lipsă de probe. Vezi mai multe aici.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Inca o dovada, daca mai era nevoie, a incompetentei PG si DNA, care au facut tot posibilul pt a distruge justitia din tarisoara asta…

    • Vorbesti pe lânga subiect…în articol scrie clar pe ce s-au bazat judecătorii de la Curtea de Apel Bucuresti cand au trimis dosarul pentru judecarea pe fond. Ce nu inteleg este de ce judecătorul de la Tribunal insistă să dea aceași sentință pe fond cu ce a dat în camera preliminară. Acest judecător nu se uita de ce i s-a întors dosarul pentru judecata pe fond? Mie mi se pare doar o tactică de intarziere a procesului si deci favorizarea infractorului sau hai sa ne facem ca lucram ca pentru asta suntem platiti total neprofesionist dar legal. Chiar dacă procurorul a gresit si nu a precizat locația judecătorul nu putea sa solicite clarificarea acestui lucru înainte să dea o sentință care este atacabila…miroase a coruptie aici.

    • Mo55ule, vad ca nu ti e nici tie foarte clar, in plus te bazezi pe un articol scris sub un pseudonim bizar, nici nu stim cine e, s-ar putea sa fie chiar opinia alora care a incercat sa distruga statul de drept… 😉

  2. Numai Traian Basescu l-a determinat pe Bill Gates ca Microsoft sa vanda software prin intermediul samsarilor romani.

  3. Mai intereseaza pe cineva prostituarea Justitiei romane?!

  4. generali, securisti, nomenkalturisti.
    despre asta e vorba.
    trebuie sa-si umple conturile. din strainatate. ce credeati ca aici isi tin banii ?

  5. Adevăr grăiești.

  6. Oare ce guvern si parlament a dat legile astea de se incurca atat de mult o ancheta ? Reguli peste reguli ca sa nu cauti un vinovat ca-i incalci 5000 drepturi . Acum se cearta statul cu statul. Fara limita de prescriere la dare / primire mita. Un fraier supraindatorat la o banca care a provocat criza/ a marit artificial cursul si i-a bagat si vreo 10 clauze abuzive pe gat ” scapa ” mai greu decat un crimimal. Ala termina puscaria in max 15 ani pet intentie si gravitate sporita si asta tot pe banii tai. Cred ca munca in inchisoare ar trebui sa fie abligatorie: Cine nu munceste moare de foame. Punct. Dar nu-i asa ca ne place ?