G4Media.ro

Disputa: Cu copii sau fără la restaurante? „Un ospătar nu este babysitter”…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Disputa: Cu copii sau fără la restaurante? „Un ospătar nu este babysitter” / O variantă ar fi amplasarea de locuri de joacă la restaurante

Zilele trecute, restaurantul J’ai Bistrot din București a cerut părinților care vin cu copiii la restaurantsă îi supravegheze pe cei mici, ca să nu deranjeze oamenii care stau la alte mese, și a informat, într-o postare care a devenit virală, faptul că zona de nisip nu este loc de joacă. Postarea a strâns sute de comentarii, unele care criticau ceea ce spun reprezentanții J’ai Bistrot, altele care erau de acord cu mesajul transmis, relatează Turnul Sfatului.

Jurnaliștii sibieni au vorbit cu mai mulți patroni de restaurante pentru a afla părerea lor cu privire la ceea ce au transmis reprezentanții restaurantului din București.

„Am văzut postarea. E un subiect foarte sensibil. Omul respectiv și-a spus părerea, dar nu a spus-o cu rea voință, eu am trei copii, dar când mă duc cu ei la restaurant am mare atenție. Am avut o familie, a venit acum trei săptămâni la restaurant. Noi anul acesta am montat o fântână arteziană și este destul de fragilă. Ai impresia că este făcută din piatră, dar este din polistiren. În jurul ei am pus pietre mari ca să nu intre copiii. Se apleacă peste ea și nu-și dau seama. Sunt băgate pompe, poate se arde o siguranță, îi omoară, eu îi am pe conștiință toată viața. A venit familia, s-au pus la masă, copiii au mers direct pe fântână, am niște broscuțe făcute din ceramică, au spart o broscuță, le-au trântit. Ospătărița le-a spus părinților să încerce să aibă grijă de ei. I s-a spus că dacă nu pot să facă copiii ce vor, ei vor pleca. S-au ridicat și au plecat”, a povestit un patron pentru Turnul Sfatului.

Un alt proprietar de restaurant spune că, pentru a se evita aceste incidente, o variantă ar fi amenajarea unor locuri speciale pentru copii, în care să facă activități specifice vârstei lor.

„Ca restaurante, dacă dai puțin mai multă atenție copiilor și le creezi un spațiu, o atmosferă, îi faci și pe ei fericiți, bineînțeles că va ajuta de ambele părți. Restaurantele care vor să producă calitate 100% și să nu aibă această neplăcere, a disconfortului pe care copiii îl creează celorlalți, cred că ar putea face un pas în plus pentru a crea un colțișor destinat lor. Nu aș arunca vina nici pe părinți, nici pe copii. Și ei au nevoie de relaxare, au nevoie să iasă. Sunt restaurante care au politică „No kids Policy” și atunci își rezervă clienții, cei deranjați ar putea alege această variantă. Așa văd eu situația”, a explicat el.

Restul articolului îl puteți citi în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Plozii proști să stea acasă sau paraziții care i.au fătat să fie dați afară odată cu ei. Nu e nimeni obligat să vă tolereze prostia și smiorcăielile.

  2. Ce discutii sunt astea? Nu ai bona sau pe cineva cu care sa lasi copilul,nu pleci la nunta(eveniment pt. MAJORI,apropo),la restaurant,etc, DOAR DACA copilul are minim 8-10 ani si l-ai educat sa stie sa se comporte in locuri publice.Aia care urla/tzipa la restaurant, la fel face si in parcuri/hypermarket.
    Noaptea mintii ce discutii inutile avem in tara asta!

    • Copii nu au ce cauta la local. Nu inteleg ce atata consum de energie pentru un caz clar de educatie elementara. Problema este ca tinerii parinti nu prea mai au notiuni de educare primara a copiilor. Multi isi educa copii ca si cum ar gati dupa retete gasite pe internet. Deprinderile bune se invata de mici iar la scoala se merge deja cu ‘cei 7 ani de acasa’.Nu mizati ca scoala educa copii.Scoala mai degraba instruieste iar educarea se face mai mult in familie.

  3. Sibienii vin taredin urma. Același afiș exista de vreo 10 ani la Casa Anca în București. Mesajul este de bun simt.

  4. E simplu, e vorba de educație si bun simț. Cum sunt oe cale de dispariție mulți vin la restaurant ca la creșă.

  5. Copii nu au ce cauta la local. Nu inteleg ce atata consum de energie pentru un caz clar de educatie elementara. Problema este ca tinerii parinti nu prea mai au notiuni de educare primara a copiilor. Multi isi educa copii ca si cum ar gati dupa retete gasite pe internet. Deprinderile bune se invata de mici iar la scoala se merge deja cu ‘cei 7 ani de acasa’.Nu mizati ca scoala educa copii.Scoala mai degraba instruieste iar educarea se face mai mult in familie.

  6. Unde vezi tu progres și toleranță la niște „părinți” care nu sunt in stare să își educe copiii? Astfel de specimene nu ajuta nici la progres, nici la toleranță, pt că ei în primul rând nu pot tolera pe alții și nu țin cont să nu deranjeze. Maimuțele se trag din maimuțe. Oamenii din oameni.
    P.S. nici pe tine nu te-au lăsat la nisip?

  7. Micky, tu chiar nu înțelegi nimic??? Tu o ții creanga cu dusul copiilor la restaurant. Poate ii iei și la bordel…

  8. Sunt copii și copii….părinții și părinți
    Deci copii …emanații ale părinților
    De unii mai mare dragu…de alții sa fugi

  9. Eu le-aș fi dat amendă la părinți pentru distrugeri.Să învețe să se poarte în societate.Copiii stau cuminți lângă părinți.