G4Media.ro

Directorul DSP Arad îndeamnă pacienții cu boli cronice să stea acasă /…

sursa foto: Inquam Photos/ Costin Dinca

Directorul DSP Arad îndeamnă pacienții cu boli cronice să stea acasă / Toate paturile alocate în județ pentru Covid-19 sunt ocupate, iar zeci de pacienţi aşteaptă un loc la UPU

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, îi îndeamnă pe cei care au afecţiuni cronice să stea acasă până când trece valul patru al pandemiei, amintind că nu mai există locuri în spitale, mai ales la Terapie Intensivă, astfel că cei care fac complicaţii riscă să nu poată primi îngrijiri corespunzătoare, scrie Agerpres.

„S-a eliberat un loc la ATI. O familie se bucură, alta plânge… Şi tot aşa… Auzi la UPU, auzi în staţie, auzi la tv, auzi pe stradă sau pe cineva care întreabă la fiecare oră, minut, un telefon din judeţ, din alte judeţe, din ţară. Pentru o tânară din oraş au căutat aseară prin toate judeţele. Are 24 de ani. Au sunat şi la noi şi la alţii şi alţii sună, şi părinţii sună… Toate spitalele au zeci de pacienţi în aşteptare. Singura soluţie: vaccinaţi-vă, iar dacă aveţi comorbidităţi, staţi acasă până trece valul acesta crunt. Nu vor fi curând locuri la ATI”, a scris joi, pe contul său de Facebook, şeful DSP Arad.

El spune că ”vor trece ani până se vor şterge din memoria” personalului medical aceste telefoane disperate pentru găsirea unui loc la ATI.

”Colegii din UPU, ambulanţe, DSP şi toate secţiile şi spitalele COVID văd nişte situaţii ce nu vor rămâne fără o amprentă. Trebuie creat rapid un suport psihologic şi trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în susţinerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o sa le mai avem nici pe acestea”, a mai transmis Horea Timiş.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a atras atenţia, miercuri, că zeci de pacienţi COVID-19 care au nevoie de spitalizare aşteaptă eliberarea unui pat, 11 dintre ei având nevoie de terapie intensivă, dar nu mai există locuri nici la Unitatea de Primire Urgenţe.

”Suntem în situaţia în care toate paturile alocate pentru COVID-19 sunt ocupate, iar zeci de pacienţi aşteaptă un loc în Unitatea Primire Urgenţe. De la începutul acestui val am depus eforturi susţinute pentru a asigura paturi necesare. Împreună cu medicii am găsit soluţii şi am deschis pe rând secţie după secţie, până am ajuns la 330 de paturi. Săptămâna trecută s-a lucrat la foc continuu pentru a putea reloca Secţia Clinică Terapie Intensivă II, obţinând astfel încă zece paturi pentru pacienţii pozitivi. Totuşi, aceste paturi au devenit, de pe o zi pe alta, neîncăpătoare, deoarece zilnic în Unitatea Primire Urgenţe Arad se prezintă în jur de 40-50 de cetăţeni pozitivi, marea majoritate necesitând internare”, a declarat managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

Incidenţa infectărilor noi cu SARS-CoV-2 era, miercuri, de 7,45 cazuri la mia de locuitori, la nivelul judeţului Arad, şi de 10,58 la mie în municipiul Arad.

sursa foto: Inquam Photos/ Costin Dinca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. „Am invins pandemia” peste 3 luni!

    • Pe ipohondrii cu muci sa stea acasă? Nu se poate,că intenția e să-i sperie pe nevaccinati și să umple spitalele,sa se adeverească ce nu se adeverea

  2. La Arad se fac 200-300 de teste PCR pe zi, dupa „definitia de caz”. Daca iti mor oameni pe capete, „definitia de caz” dictata de MS e o hartie igienica roz, „d-aia eftină”…

  3. De ce sunt vinovati bolnavii cronici pentru ca au prioritate niste iresponsabili au refuzat ceea ce a facut o lume intreaga : vaccinarea;mi se pare nedrept- sa-i interneze pe nevaccinati in clinicile private unde lucreaza medicii care au descurajat vaccinarea pe la televiziuni,prin spitalele cu personal nevaccinat,sa-i plaseze in biserici,pe langa icoane si moaste ,la sediul AUR sau la liberalii cu congresul acasa ,la organizatorii Untold etc,etc;de ce treuie pedpsiti bolnavii cronici?

  4. „vaccinaţi-vă, iar dacă aveţi comorbidităţi, staţi acasă până trece valul acesta crunt”

    Asta au făcut 2 femei trecute de 50 ani, cu boli cronice, colege de baza birou. doar ca li s-a refuzat testarea cand au sunat la dsp sa anunte ca au simptome, pentru că sunt vaccinate. Pana sa cada la pat, s-au plimbat la farmacie, la medicul de familie, iar la farmacie.
    Dupa vreo 10 zile de zacut, au murit. Cauza decesului: moarte naturală.
    Famelionul pe care il cunosc era vaccinat – nimeni nu a fost considerat contact. Au organizat parastas in curte, au jelit moarta…
    Acum au si ei simptome, s-a testat doar fratele pe banii lui. DSP l-a dojenit ca de ce s-a testat daca e vaccinat, ca probabil testul e fals pozitiv, dar trebuie să-l înregistreze, ca o sa fie bine, ca sa nu sune decat daca ii e greu sa respire la ambulanță. Deocamdata, a avut frisoane ultimele 3 nopți si tuseste de se cutremura geamurile prin casa. Nevasta-sa se duce la serviciu cu muci si tuse „alergica la detergentii cu care se dezinfecteaza”.

    • oo, da, vacinatii focar mondial. Saracii nevacinati, cum trec ei neatinsi prin pandemie, ii mai infecteaza cate un vaccinat, dar isi revin repede.

    • Ești prost rău,omul a spus ceva.

    • Dacă aveau simptome trebuiau sa stea acasă, sa se autocarantineze. Nu poți pune câte un polițist după fiecare om, mai trebuie și responsabilitate personală…

  5. Pacientii cronici sa stea acasa… sa moara acasa, in liniste alaturi de cei dragi….sa NU mai vina in Spitalele mortii si ale groazei zombilitice…
    Cat cinism, asa „asigura” Statul ESUAT Roman misiunea de a proteja Santatea romanilor, cum spuse in gura mare mapamondului zilele trecute chiar prezidentul Haos Werner Johannis….

    18.09. 2021: „CNAS a ieşit public cu un procent macabru: 88% din bolnavii de cancer TRATATI în România în 2019 ar fi murit într-un an.
    18 septembrie 2021
    „În jur de 88% din cazurile de cancer al căror tratament a fost finanțat în 2019 au fost regăsite în 2020 pe lista CNP-urilor pacienților DECEDATI” – a spus, în cadrul unei Conferinţe organizate joi de Curs de Guvernare, Adela Cojan, Preşedinte interimar al CNAS.”
    Joi seară, Adela Cojan confirmă, într-o discuţie telefonică purtată cu Libertatea, că 88% din bolnavii de cancer TRATATI în 2019 cu Finanţare de la stat au murit 1 an mai târziu. Face o singură precizare: „Nu sunt doar cazuri diagnosticate în 2019. Sunt toţi bolnavii aflaţi sub tratament finanţat în anul respectiv, indiferent când au fost depistaţi cu 1 an, 2, 3, 7 înainte. Încă nu avem defalcat datele pe anul depistării, ca să putem calcula ratele supravieţuirii”.

    Sa moara linistiti acasa…. sa nu mai vina in Spitalele mortii si ale groazei zombilitice….

  6. Șeful DSP roagă persoanele cu boli cronice să se ducă direct la cimitir dacă tot ies din casă, ca oricum tot acolo ajung.