G4Media.ro

Despre viitorul roboților, văzut de un masterand la mecatronică: „Roboții trebuie să…

Sursa foto: G4Media

Despre viitorul roboților, văzut de un masterand la mecatronică: „Roboții trebuie să devină colaborativi. În primul rând unul cu celălalt și cel mai important, cu omul”

Începe ca o joacă, ca pe parcurs să schimbe o întreagă lume. Vorbim despre roboți și robotică iar la evenimentul „Noaptea Cercetătorilor”, de la finalul săptămânii trecute, G4Media/ENTR a discutat cu un masterand la mecatronică despre ce înseamnă această știință, de ce e important să fie studiată și cum ne va schimba de fapt viitorul.

Tinerii care au participat la evenimentul de la Casa Oamenilor de Știință au putut admira modele de roboți și au primit primele informații legate de ce presupune mecatronica.

Vlad Stănescu este masterand în anul II și este cu adevărat pasionat de ceea ce studiază. El a explicat pentru G4Media de unde vine pasiunea sa și care este importanța roboticii pentru viitor.

”Noi am creat roboții, dar noi i-am creat cumva proști, ei nu comunică unul cu celălalt. Ei ridică o piesă din punctul A și o pun în punctul B. Ei bine, în industria 4.0 acești roboți trebuie să devină colaborativi. În primul rând unul cu celălalt și cel mai important să colaboreze cu omul”, a spus Vlad Stănescu.

”Pe viitor cred că totul se va duce în zona de automatizări, totul va fi automatizat, inclusiv partea de programare. Nu mai avem nevoie de oameni să ne lipească firele, să monteze plăci”, completează el.

Pasionații de ştiinţă au urmărit uluiţi de experimentele de fizică şi chimie pe care le pot efectua, și au participat la ateliere interactive de mecatronică, robotică, control al mişcării, educaţie financiară şi ecologică, precum şi la jocuri şi concursuri pe diverse teme ştiinţifice.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment ce atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...