G4Media.ro

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru: În campania electorală, instituțiile conduse de PNL n-au…

SUrsa Foto: Facebook

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru: În campania electorală, instituțiile conduse de PNL n-au mișcat un deget pentru deschiderea spitalului mobil de la Leţcani, blocând intenționat proiectul. După alegeri, s-au hărnicit dintr-odată

Președinte al organizației de tineret a PSD, deputatul Bogdan Cojocaru a transmis un comunicat prin care sugerează că liberalii în mod intenționat au ținut închis spitalul mobil de la Lețcani (județul Iași), dat fiind că înaintre de alegerile din 27 septembrie, liberalul Costel Alexe se afla în competiție pentru președinția Consiliului Județean cu social-democratul Maricel Popa.

„În campania electorală, instituţiile arondate PNL n-au mişcat un deget pentru deschiderea spitalului mobil de la Leţcani, blocând intenţionat proiectul. Acum, după alegeri, s-au hărnicit dintr-odată”, a transmis Bogdan Cojocaru. Politicianul a subliniat că anunţul liberalilor de sâmbătăt, de la Iași, cum că vor grăbi procedura pentru deschiderea spitalului mobil de la Leţcani, nu face decât să arate că „PNL a blocat intenţionat proiectul până la alegeri, doar pentru că a fost iniţiat de reprezentanţii PSD.”

„E mobilizare generală la PNL pentru deschiderea spitalului cât mai repede. Dar unde erau instituţiile arondate PNL în urmă cu câteva săptămâni? Nici cei de la Mediu, nici Prefectura, nici Ministerul Sănătăţii n-au mişcat un deget în campania electorală, pentru că aşa s-a dat ordin la liberali, să blocheze cu orice preţ proiectul. Trebuia scos ţap ispăşitor Maricel Popa, candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că el iniţiase proiectul”, a spus deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

El mai afirmat că nu s-a schimbat nimic pe „frontul” spitalului mobil şi că pe platforma de la Leţcani sunt aceleaşi containere şi aceeaşi aparatură medicală care exista şi înainte de 27 septembrie.

„Este bine că le-a venit mintea la cap în ultimul moment, dar în acelaşi timp este cinic să foloseşti instituţiile statului pentru a bloca un proiect vital pentru ieşeni. Vedem evoluţia ascendentă a pandemiei şi situaţia îngrijorătoare de la Iaşi. Suntem de câteva săptămâni pe locul doi ca număr de cazuri după Bucureşti, iar liberalii preferă jocurile politice, în loc să-i intereseze sănătatea ieşenilor”, a mai afirmat Bogdan Cojocaru.

Ministrul Nelu Tătaru a avut, duminică, la Prefectura din Iaşi o întâlnire cu reprezentanţi ai sistemului medical ieşean, una dintre problemele discutate fiind şi cea legată de întârzierea deschiderii spitalului mobil de la marginea municipiului Iaşi.

„Sper ca vineri să avem primul pacient internat la spitalul mobil de la Leţcani. Sunt evaluări care se fac în prezent, inclusiv în privinţa personalului necesar”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

La rândul său, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a precizat că instituţiile ieşene lucrează la urgentarea obţinerii avizelor pentru funcţionarea spitalului mobil.

„Cuvântul de ordine pentru instituţiile din Iaşi este să operaţionalizăm spitalul mobil cât mai repede, să primim pacienţi acolo şi să salvăm vieţi. Joi vom avea avizul de la Mediu, urmând ca vineri, după ce obţinem avizele şi de la celelalte entităţi, să introducem acolo pacienţi. Sperăm să trecem cu bine de această pandemie. Îi încurajăm pe ieşeni să respecte măsurile de distanţare”, a declarat Costel Alexe.

Pe 22 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa (PSD), a anunţat că va depune plângere penală împotriva miniştrilor Nelu Tătaru şi Costel Alexe, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cei doi membri ai cabinetului fiind acuzaţi că pun piedici funcţionării spitalului mobil de la Leţcani.

Pe 21 septembrie, Maricel Popa afirma că după ce Direcţia de Sănătate Iaşi a emis autorizaţia de funcţionare pentru spitalul mobil de la Leţcani, liberalii încearcă să blocheze începerea efectivă a activităţii la această unitate medicală.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, declara, în 21 aprilie, că a semnat contractul de achiziţie a spitalului modular, câştigătoarea licitaţiei fiind compania SDI Global LLC din Turcia. Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.

Sursa Foto: Facebook/Bogdan Cojocaru

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. cind nimic nu ai a spune

    • A fost suficient sa ii vad mutra de porc ingrasat in prejma Craciunului ca sa ma apuce greata. Grohaiturile lui nu m-au interesat.

  2. Caline ! De tineri sunt educați să mintă ! Tovarășul are școala lui Ciolacu , Olguța Vasilescu , Genunche și alții ! PSD nu a folosit instituțiile statului în alegeri ? Dar banii primăriilor ? Vezi Vipera ( fi rea ) !
    Mă uit și la Alfred Simonis ! Un turbat Mincinos !

    • sa mai observam si ca protagonistul ii urmeaza la sefia TSD lui Alfred Simonis, alt specimen a carei principala trasatura e tupeul. Asta e fisa postului, probabil.

  3. Da, ca e din banii lu’ mama dumitale.

  4. „Pentru corecta informare a opiniei publice, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași face următoarele precizări cu privire la stadiul reglementării d.p.d.v. al protecției mediului a proiectului „Amenajare teren, amplasare module pentru spitalul mobil COVID 19 – Regiunea Nord Est Romania și racord utilități”, titular Agenția de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST:
    Solicitarea de obținere a acordului de mediu de către titular a fost depusă la APM Iași pe data de 12.06.2020, iar APM Iași a comunicat acestuia pe 30.06.2020 procedura de urmat și documentația ce trebuie depusă.

    Documentația a fost depusă de ADI EURONEST la APM Iași pe data de 18.09.2020, iar în urma consultării acesteia cu membrii Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) ce funcționează pe lângă APM Iași, s-a constatat că aceasta nu conține informațiile relevante (modul de amplasare și funcționare a modulelor, modalitatea de asigurare cu utilitățile necesare, gestionarea apelor uzate – epurare, dezinfecție și evacuare etc.) pentru fundamentarea unei decizii și s-au solicitate date și informații suplimentare.
    Informațiile complete au fost depuse la APM Iași în data de 06.10.2020, dată în care s-a convocat și organizat ședința CAT pentru analiză și decizie.
    La acest moment, APM Iași a luat decizia de emitere a actului de reglementare pentru etapa de amenajare a spitalului.
    Draft-ul deciziei etapei de încadrare este pus la dispoziția publicului spre consultare pentru o perioadă de 10 zile, așa cum prevede procedura legală (Legea nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului), pe pagina noastră web apmis.anpm.ro / Secțiunea Reglementări / Drafturi acte de reglementare. ”
    Nenea deputatu, a cui este vina ca nu a fost depusa documentatia pentru emiterea avizelor? A PNL.ului sau a fostului Presedinte al CJ Maricel Popa?! Fir-ati ai draq de ticalosi!

  5. Nu exista ministra în Romania mai harnica decat spagara Pintea.