G4Media.ro

De ce majoritatea bărbaților nu au suficienți prieteni apropiați / Cercetările au…

Sursa foto: Pixabay/ StockSnap

De ce majoritatea bărbaților nu au suficienți prieteni apropiați / Cercetările au arătat că prieteniile apropiate protejează sănătatea mintală și fizică

Prieteniile nu sunt doar despre cei cu care stai în autobuzul școlii sau alături de care joci în echipa de baseball din copilărie – ele reprezintă o componentă esențială a experienței umane, spun experții citați de CNN.

Dar, potrivit cercetărilor, este greu să-ți faci și să păstrezi prietenii profunde și semnificative la vârsta adultă, mai ales pentru bărbați.

Mai puțin de jumătate dintre bărbați se declară mulțumiți de prieteniile lor și doar 1 din 5 a declarat că a primit sprijin emoțional din partea unui prieten în ultima săptămână, în comparație cu 4 din 10 femei, potrivit unui sondaj realizat în 2021 de Survey Center on American Life.

Scăderea prieteniilor între bărbați începe în jurul perioadei de mijloc și de sfârșit a adolescenței și se accentuează la vârsta adultă, a declarat Judy Yi-Chung Chu, care predă un curs despre dezvoltarea psihologică a băieților la Universitatea Stanford.

Iar cei care mențin prietenii cu alți bărbați spun că aceștia tind să aibă niveluri mai scăzute de intimitate emoțională decât cele raportate de femei.

Băieții nu sunt de la început deconectați din punct de vedere emoțional, ei devin deconectați emoțional”, a declarat Dr. Niobe Way, cercetător și profesor de psihologie aplicată la Universitatea din New York.

Toți oamenii au capacitatea și dorința înnăscută de a avea conexiuni apropiate și intime din punct de vedere emoțional cu ceilalți. Avem nevoie de aceste relații pentru a supraviețui ca bebeluși și apoi pentru a prospera pe măsură ce îmbătrânim, a spus Chu.

Cercetările au arătat că prieteniile apropiate ne protejează sănătatea mintală și fizică, a adăugat ea. Iar bărbații care prioritizează aceste relații luptă împotriva unuia dintre cele mai dăunătoare lucruri pentru sănătatea umană – singurătatea, a declarat Dr. Frank Sileo, psiholog  din New Jersey.

Ceea ce (bărbații) riscă să piardă este acest sentiment de a nu fi singuri în lume sau de a nu fi singuri în experiența lor”, a spus Sileo. Cercetările au arătat că „dezvăluirea suferinței emoționale a îmbunătățit bunăstarea emoțională (a bărbaților), a crescut sentimentul de a fi înțeles și a dus la mai puțină singurătate raportată”, a adăugat el.

La fel cum mulți bărbați se străduiesc să mănânce bine, să facă exerciții fizice, să reușească în carieră și să crească copii, tot așa ar trebui să acorde prioritate și  dezvoltării prieteniei ca adulți, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. De remarcat, intre barbati, prietenie, valoare, totul…

  2. Rares Bogfan, tu si prietenul tau bun Klaus mi-ati luat bani din salariu penrru speciali, de la 1 noiembrie. Esti un nimeni.

  3. 💩 de articol.

  4. Fiindca asa ne impune prea iubitul capitalism si consumerism. Barbatul trebuie sa munceasca zi si noapte sa castige bani, miliarde de euro daca se poate, sa aiba masini de lux si case, iahturi, piscine si mai stiu eu ce. Daca nu reuseste sa aiba astea nu este barbat, este un ratat. Barbatul care are timp de prieteni este un ratat, un lenes. Barbatul daca este fericit, este un ratat.

  5. G4media a tradus doar începutul articolului, am citit articolul integral de pe CNN și e mai interesant