G4Media.ro

Daniel Grădinaru, noul șef CSM: ”Mesajul nostru este de unitate, așa cum…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Daniel Grădinaru, noul șef CSM: ”Mesajul nostru este de unitate, așa cum a fost și la vot/ Dorim să păstrăm acest model de lucru, trebuie să comunicăm unitar”/ Horodniceanu, despre voturile unanime: ”Un mesaj de forță”

Noul preşedinte al CSM, judecătorul Daniel Grădinaru, a transmis joi că doreşte o cooperare loială cu celelalte instituţii şi are garanţia că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este „atent” la această „doleanţă”, transmite Agerpres.ro.

Judecătorul Daniel Grădinaru de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost ales, joi, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Tot cu unanimitate de voturi a fost ales în funcţia de vicepreşedinte procurorul Daniel Horodniceanu.

„Mesajul nostru este unul de unitate, aşa cum de altfel a fost şi acum la vot. A fost unanimitate la alegerea preşedintelui şi a vicepreşedintelui. Dorim să păstrăm acest model de lucru. Pe probleme importante trebuie să comunicăm unitar. Al doilea mesaj pe care trebuie să îl transmit este cel de cooperare loială cu celelalte instituţii. Avem garanţia că actualul ministru al Justiţiei este atent la această doleanţă a noastră”, a menţionat Grădinaru, într-o scurtă declaraţie de presă.

La rândul său, Daniel Horodniceanu a subliniat că alegerea conducerii CSM cu unanimitate de voturi este un „semnal de forţă” al judecătorilor şi procurorilor pentru un nou CSM, care „a început aşa cum ar fi trebuit să înceapă”.

Judecătorii şi procurorii care au fost aleşi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi-au preluat, joi, mandatele.

CSM are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Daniel Grădinaru a fost, printre altele, judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia penală, unde a îndeplinit şi rolul de purtător de cuvânt, după care a promovat la Instanţa supremă.

Daniel Horodniceanu a condus DIICOT în perioada 2015 – 2018.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. O fi bine, o fi rau? despre Horodniceanu am parere buna, nu stiu seful CSM de la judecatori daca este in plasa acelei Savonea sau nu.

    • În plasa nu știu dar în patul e chestie sigura. Dar despre asta mai bine întreabă-l pe Cristi Rizea care a scris despre porumbeii din justiție.
      savonea & gradinaru nu l au dat în judecată ptr calomnie. Oare de ce ?
      În rest băiat bun gradinaru, a tergiversat alături de savonea dosarul FNI pana s a prescris cea mai grava infracțiune săvârșită de Vintu.
      Și i a mai eliberat și pe inculpatii mararu.
      În rest chestii socoteli, Tăriceanu, sebi ghita, famiglia Cozma de la ploiest deșteaptă de ale lui gradinaru

  2. de observat cum toata junta militaro-mafiota umbla cu „unitatea” in cioc.

  3. Gradinaru, numit de Savonea/PSD/PNL, vrea „unitate”??? 😀
    Credeam ca vrea o justitie corecta, care sa-i bage la puscarie pe mafiotii neamului si sa ia inapoi ce-au furat.
    De fapt mafiotii neamului, aflati de 33 de ani la guvernare, l-au cocotat acolo….

  4. Stau in „unitate”, fac taras pe coate ….. vorba cantecului.

    • Te iubesc! 🤣