G4Media.ro

Dan Barna îi cere premierului să prezinte o lege a plafoanelor responsabilă…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dan Barna îi cere premierului să prezinte o lege a plafoanelor responsabilă din punct de vedere fiscal: „Suntem responsabili sau nu?”

Dan Barna, președintele USR, a transmi luni seară, pe Facebook, că premierul Orban ar trebui să prezinte o lege a plafoanelor dacă vrea să demonstreze că este responsabil:

”Printre măsurile pentru care guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului se află și legea plafoanelor. Un act normativ necesar pentru ca executivul să poată veni apoi cu proiectul de buget. Legea este importantă pentru că ea dă măsura felului în care România va fi guvernată anul viitor. Îi cer, de aceea, premierului Orban să vină cu o lege a plafoanelor care să fie responsabilă din punct de vedere fiscal. E esențial să menținem deficitul bugetar în limita maximă de 3% atât pentru anul 2020, cât și pentru anii care vin. De aceea, avem nevoie de o proiecție a veniturilor corect realizată. Spun asta pentru că, din păcate, în ultimii ani PSD ne-a obișnuit cu umflarea cifrelor. O atenție deosebită trebuie acordată art. 86 alin. (8) din Legea pensiilor care prevede că majorările de pensii – pe care cu toții le dorim – se prevăd în această lege a plafoanelor indicatorilor, în funcție de spațiul fiscal-bugetar. Ecuația este simplă: suntem responsabili sau nu?”, a scris Dan Barna, luni, pe Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. PNL nu face nimic cu pensiile speciale

    Din 187480 pensii speciale, cele militare (178168) și ale magistraților (3800) rămân neschimbate, adică uriașe ca acum.

    Asta înseamna ca (178168+3800)/187480=97% din pensiile speciale vor sta nemodificate și doar 3% se micșorează.

    Pensiile militarilor trebuie scăzute în primul rând deoarece ele constituie majoritatea celor speciale însă guvernului PNL ii este frica de o rebeliune armata.

    Când la fiecare suta de oameni anulezi privilegiile doar la 3 asta nu înseamnă ca ai făcut dreptate sau măcar ai intreprins o acțiune care aduce economii semnificative la bugetul de stat.

    Citat:
    „PNL a luat decizia de a anula pensiile speciale cu excepția pensiilor militare și ale magistraților, a anunțat luni vicepremierul Raluca Turcan, precizând că se dorește eliminarea unei „inechități crase”.

    În total, la nivelul lunii iunie, în plată erau 187.480 de pensii speciale dintre care 9.312 de serviciu și 178.168 militare. …

    În ceea ce privește pensiile de serviciu, acestea erau în iunie 2019 în număr de 9.312:
    procurori, judecatori – 3.800
    personal aeronautic – 1.453
    personal auxiliar în instanțe judecătorești și parchete – 1.789
    funcționari publici parlamentari – 805
    diplomați – 850
    beneficiari ai Curții de Conturi – 605”

    Spalare de creier

    Treaba cu „principiul contributivitatii” e o poveste de adormit copii. Exista categorii care nu au „contribuit” pentru ca asa e legislatia. Au fost angajati la stat si aveau alt sistem. De exemplu indemnizatii si nu salarii.

    Conceptul de „contributii” la stat este integral penibil. Asa zisele contributii reprezinta doar o mutare de bani dintr-un cont in altul.

    Pernsiile astea, uneori exagerate si nerealiste, au aparut tocmai din nevoia de a acoperi niste lacune in legislatie (lipsa contributiei scriptice).

    De taiat e usor dar nu mi se pare normal ca toti anii in care ai ocupat o pozitie la stat sub o forma de angajare care nu prevedea nici o „contributie” sa iti fie stersi din vechime.

    Nu mi se pare normal ca dupa un mandat de parlamentar sa ai 10.000 euro pensie (sau eu stiu ce aberatie) dar nici sa fie ca si cum 4 ani nu ai fi muncit.

    Solutia e extrem de simpla. La anii si venitul net respectiv corespund niste taxe care ar fi trebuit platite daca era un salariu normal. Si alea ar trebui sa intre intr-un calcul normal de pensie normala.

    Asa ca treaba cu „ai dat, primesti” nu prea poate functiona.

  2. Pare ciudat sa ceri asa ceva cind stii dezastrul .

  3. Incepe distractia?!

  4. Daca apar astfel de declaratii, ramane PNL singur pe partea dreapta .

  5. Mi se pare o obraznicie impardonabila din partea lui Barna, sa il intrebe pe Orban:
    „Suntem responsabili sau nu?”
    Nu domnule Barna, nu sunteti responsabili.
    Responsabil este (sau va fi) doar guvernul Orban, pt ca matale si Ciolos ati refuzat categoric riscul guvernarii!
    Dar acum latrati de pe margine si atacati PNL mai ceva decat o face PSD
    De data asta, Barna si-a dezvelit fateta abjecta a caracterului.
    Rusine Barna!

    • Ai o logica comunista, penelisto. Partidul unic PNL nu trebuie criticat. Cei ce nu guverneaza n-au dreptul la parola. PNL sa zica mersi ca mai sunt unii care le spun ce-ar trebui sa indeplineasca. Sper ca-n PNL nu sunt multi care gandesc ca tine, altfel mergeti pe principiile PSD ului.

  6. „Sunt un personaj malefic, aducator de austeritate” zice poza.

  7. Sa ma cac pe voi de Usr. Votul meu va merge definitiv la PNL. Am sperat in alt gen de politica dar sunteti tot niste maimutoi avizi de putere. Mi e f clar ca veti face numai kakaturi. Asa ca…macar votez cu unii care le mai si au cu politica…

  8. Afară cu sekurikii din viața publică!

  9. Bine dar ce razboaie au dus cadrele din armata sa le merite?sau judecătorii, procurorii,ce merite au la cum colcaie de coruptie Romania ?bunica mea are 91 de ani a trecut prin razboi dar nu are pensie speciala (doar vreo 800 de lei din care plateste anual controale la spitale private ca la stat ar muri la rand)..bai..leprelor..daca ar exsista DREPTATE…divina sau pe pamant…ar trebui sa fiti arsi pe rug..

    • Cum ce războaie? Cu butoiul de vin și cu fasolea explozibilă din stomacele uriașe. Parț! Afară cu sekurikii din viața publică!