G4Media.ro

Cutremur de magnitudinea 4,4 în apropiere de Napoli, resimţit în centru istoric…

Sursa foto: Pixabay

Cutremur de magnitudinea 4,4 în apropiere de Napoli, resimţit în centru istoric al oraşului, fără victime şi fără pagube. Locuitori au ieşit în stradă, circulaţia suspendată pe două linii de metrou

Un cutremur de magnitudinea 4,4 a avut loc marţi, în zona Câmpiilor Flegree (Campi Flegrei), în apropiere de Napoli şi a fost resimţit în centrul istoric al acestei metropole portuare situate în sudul Italiei, însă nu s-a soldat cu răniţi sau pagube, relatează AFP, conform News.ro.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Seismul a fost înregistrat la ora locală 12.07 (13.07, ora României), la o adâncime de trei kilometri, potrivit Institutului Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

El a fost resimţit în cartierele Pozzuoli şi Vomero, în centrul Napoli, unde locuitori au ieşit în stradă.

Circulaţia a fost suspendată pe două linii de metrou, potrivit RaiNews.

Acest seism a fost precedat şi urmat de cutremure de mai mică amploare.

Un cutremur de magnitudinea 3,5 a avutr loc la un sfert de oră după seismul principal.

Zona vulcanică a Câmpiilor Flegree, în care locuiesc aproximativ 500.000 de persoane, a fost afectată de mai multe cutremure în ultimii ani.

Ultimul episod important a avut loc la 13 martie, tot de magnitudinea 4,4, la fel ca în mai 2024.

Vulcanul, care se întinde pe un perimetru de 15 pe 12 kilometri, prezintă o depresiune cu fundul plat lăsată de o erupţie.

Este vorba despre cea mai vastă calderă din Europa aflată în activitate, situată între comunele Napoli şi Pozzuoli, la malul mării.

În această regiune, Câmpiile Flegree sunt ”eclipsate” de Vezuviu, care domină Golful Napoli, a cărui erupţie a ras de pe hartă Pompei în 79 e.n..

Câmpiile Flegree – a căror erupţie, în urmă cu 40.000 de ani, a afectat clima întregii planete – îi îngrijorează atât pe locuitorii din zonă, cât şi pe cercetători, după reapariţia activităţii, din cauza gazelor emise de către magmă, care presează asupra suprafeţei şi fisurează solul.

Un scenariu al unei catastrofe – o erupţie cu lavă, cenuşă şi pietre – este însă considerat improbabil în viitorul apropiat, potrivit cercetătorilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.