G4Media.ro

Curtea de Apel Brașov a anulat Hotărârea de Guvern prin care a…

Sursa foto: Covasna Media

Curtea de Apel Brașov a anulat Hotărârea de Guvern prin care a fost adoptat drapelul județului Covasna / Aceeași decizie a fost luată și în cazul steagului municipiului Sfântu Gheorghe

După ce magistrații Curții de Apel Brașov au anulat o hotărâre a consiliului local al primăriei Sfântu Gheorghe de adoptare a steagului municipiului Sfântu Gheorghe, acum judecătorii brașoveni au luat aceeași decizie și pentru drapelul județului Covasna, anunță Brașov.net.

Pe 15 septembrie 2021, Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care steagul secuiesc devenea drapel oficial al județului Covasna. Pentru că acest simbol nu reprezenta și populația de români, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a acționat în judecată autoritățile.

„Respinge excepţia lipsei de interes şi excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocate de către pârâtul Guvernul României. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Victoriei, nr. 1, Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, Piaţa Libertăţii, nr. 4, jud. Covasna. Admite cererea de intervenţie în interes propriu formulată de către intervenienta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Anulează HG nr. 989/2021 privind aprobarea modelului de steag al Judeţului Covasna. Obligă pârâtul Guvernul României să achite reclamantului Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă pârâtul Guvernul României să achite intervenientei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Braşov, sub sancţiunea nulităţii”, a fost soluția Curții de Apel Brașov din 14 iunie.

La începutul acestei săptămâni, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat că a atacat sentința dată de magistrații Curții de Apel din Brașov de anulare a hotărârii de consiliul local pentru adoptarea steagului secuiesc.

Sursa foto: Covasna Media

Citește și:

Primarul din Sfântu Gheorghe a atacat sentința prin care se interzice folosirea steagului orașului / ”Judecătorul interpretează reprezentativitatea steagului. Nu este treaba judecătorului, cu tot respectul”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Să vezi ca acu se supără UDMR și iese de la guvernare😅

  2. Deci asta faceau PNL si UDMR camd au ramas singuri in guvern, dupa ce au alungat USR??? 😀
    Dadeau dreptul ungurilor sa puna mizeriile lor pe cladirile oficiale ale statului roman?
    La inceputul lui septembrie 2021 USR a plecat din guvern, iar dupa o saptamana Cutzu si ceilalti tradatori PNL jucau dupa cum le cantau ungurii…
    Norocul romanilor este ca, din cand in cand (prea rar, din pacate)se mai gaseste cate un judecator corect, care ia decizii bune.
    Probabil ca-l vor ataca Savonea, Inspectia judiciara si celelalte cozi de topor din justitie aflate in slujba USL+UDMR…

  3. Ar putea sa puna steagul Rusiei, tot aia e.

  4. Cum remarca ABC, cu PNL si UDMR, apoi adaugand PSD, totul este posibil, inclusiv tradare de dragul puterii. Putere care pentru ei nu inseamna responsabilitatea de a conduce Romania ci posibilitatea de a distruge Romania. Pe principiul picaturii si prin toate mijloacele: limba, economic, sport, biserica, administratie, legi.

  5. Interesant este faptul ca majoritatea oraselor/judetelor din Romania, cel putin cele care au avut si inainte de 1900 un drapel, o stema, si unde primarul tinea cat de cat la traditia istorica, pot folosi aceste insemne istorice, doar in judetele Covasna si Harghita reprezinta o problema. Oare chiar este adevarat ceea ce spun cei din udemere, ca exista un duplu standard la nivelul sistemului judiciar? In afara de cele care chiar exista.

    • Nu este dublu standard, ci faptul ca aceste steaguri sunt autonomiste si nu includ romanii. Nu am vazut ca celelalte regiuni sa solicite autonomie.

  6. Știți ceva,băieți?Documentele existente spun ca străbunii voștri au fost aduși aici de noii stăpanitori din Panonia „in valuri „,intre 1100-1300,ca sa apere granițele de alți năvălitori asiatici care ar mai fi râvnit să se aseze pe aici,că ați fost „stabilizaț intâi prin Bihor,apoi pe Târnave,apoi acolo unde sunteți azi;dupa atâta vreme de „serviciu credincios”(având in vedere că -atat la 1848,cat si la instituirea dualismului-1867-cât si recent-la obținerea cetațeniei maghiare,ați jurat credință altui stat decat cel in care trăiți)nu credeți că ar trebui să reveniți acolo unde ziceți ca este „anyaorszag”?e benzina ieftină,prețurile-plafonate,vize in „state”,iar cetațenia romana,venind oricum,nu are valoare,nu?iar tătarii nu mai dau năvală…