G4Media.ro

Curtea Constituțională a Ungariei a refuzat să se pronunțe cu privire la…

Sursa foto: Consiliul European

Curtea Constituțională a Ungariei a refuzat să se pronunțe cu privire la întâietatea dreptului UE în raport cu legislația națională, evitând adâncirea unei crize cu Bruxelles-ul

Curtea Constituțională a Ungariei a evitat, vineri, să se pronunțe cu privire la întâietatea dreptului Uniunii Europene în raport cu legislația internă, împiedicând o criză mai profundă, după ce o decizie similară din Polonia a generat un conflict cu UE, relatează Reuters.

Curtea a analizat o contestație din partea guvernului naționalist al prim-ministrului Viktor Orban către o instanță UE care a constatat că Budapesta a încălcat legile europene menite să protejeze refugiații, Ungaria deportându-i peste graniță în Serbia.

Ministrul Justiției, Judit Varga, a susținut că punerea în aplicare a hotărârii Curții Europene de Justiție (CJUE) ar duce la staționarea permanentă a mai multor migranți în Ungaria.

Tribunalul Constituțional al Poloniei a declanșat o criză în UE la începutul acestui an, hotărând că părți din tratatele blocului comunitar sunt incompatibile cu constituția poloneză.

Vineri, instanța supremă a Ungariei a declarat că guvernul are dreptul de a-și aplica propriile măsuri în zonele în care UE nu a luat încă măsuri adecvate pentru implementarea comună a regulilor UE.

Cu toate acestea, a evitat aspectul-cheie: dacă dreptul UE are întâietate asupra dreptului maghiar în ceea ce privește poziția guvernului în materie de imigrație. Curtea Constituțională a declarat că interpretarea Legii Fundamentale a Ungariei nu ar putea avea drept scop anularea unei decizii judecătorești europene.

„Interpretarea abstractă a Legii fundamentale (n.r. – Constituției) nu poate face obiectul unei revizuiri a hotărârii CJUE și nici procedura în prezenta cauză nu se extinde la examinarea primatului dreptului UE”, se arată în hotărârea acesteia.

Experții constituționali maghiari au spus că acest lucru înseamnă efectiv că guvernul va trebui să țină seama de hotărârea CJUE, dar șeful de cabinet al lui Orban a spus că guvernul se simte justificat de decizia sa și politica de imigrație nu se va schimba.

Gergely Gulyas a spus că Budapesta își va continua practica de a primi cereri de azil doar la ambasada sa din Serbia și de a respinge toți migranții ilegali la granița cu Serbia.

„Nimic nu se va schimba (n.r. – în ceea ce privește politica noastră de migrație), deoarece această hotărâre a Curții Constituționale sprijină politica maghiară”, a spus Gulyas într-o conferință de presă.

Orban, unul dintre cei mai aprigi oponenți ai imigranților veniți din Orientul Mijlociu și Asia în Europa, a declarat anterior că guvernul va respecta decizia Curții Constituționale a Ungariei.

Sursa foto: Consiliul European

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Mințiți ca o gazetă sovietică

    • Ce întâietate UE? Ieșiți din organizația asta globalistă și păstrați-vă suveranitatea băi ungurilor!

    • CC a mai spus ca Ungaria este indreptatita sa aplice legea nationala in domeniu atata vreme cat legislatia UE nu este exclusiva.
      Ergo: migrantii care trec ilegal granita dintr-o tara considerata a fi tara sigura, nu au dreptul sa stationeze pe teritoriul Ungariei pana autoritatile decid in legatura cu ei.
      Deci, migrantii doritori pot depune cereri de azil la ambasade si vor astepta rezultatul in tarile respective.
      Anual Ungaria acorda azil pentru mai mult de 10 mii de solicitanti.

    • Alt bolșevic hoț care dă lecții de democrație Europei 😀

    • @Da Da cânta a altă masă cu democrația ta Europeană!

    • https://www.euractiv.com/section/euro-finance/news/romanias-huge-eu-funding-net-gain-revealed/ .. restul sunt vrãjeli de giboni înflãcãrati, Şoşoci hAURişti

    • @ivan, e mai buna perestroika lui davai ceas?

  2. De la Bucuresti la Budapesta e distanta mare de cultura, cinste si onestitate.

    • Bolșevicul e bolșevic oriunde ! Hot și mincinos ! 😀
      Orban e ca Dragnea dacă nu mai rău.

    • Vrednicul Dragnea e hoț profesionist decorat cu Ordinul ” Sfintii Martiri Brancoveni”.

    • Dar este o mare diferenta fata de noi romanii .
      – Ei nu au avut domnitori fanarioti, iar V Voiculescu a scris in romanul Zahei Orbul , ca Romania este tara bacsisului si a ciubucului..
      – La unguri nu exista proverbul ,, capul ce se pleaca , sabia nu l taie „, unic in lume la noi .
      – K Hunor a spus la tv ca ,, nu asteapta cu pantalonii dati jos pana la genunchi , sa vina postasul „.
      Asa ca …..

  3. Ce întâietate UE? Ieșiți din organizația asta globalistă și păstrați-vă suveranitatea băi ungurilor!

  4. Viktor Orban, o nucă greu de spart de catre neo-bolsevicii ,,progresiști,,.
    Respect !

  5. uitati . din primavara altfel vor sta lucrurile si curtea din ungaria stie deja .

  6. dupa ungaria urmeza polonia si cu asta basta .

  7. Ungurii o dau cotită .
    Dornenii mioritici o țin precum berbecii .
    Nu degeaba iau ei pensii speciale .
    Slugile cer salarii pe o persoana , cât 150 de amărâți care toată viața au muncit și cotizat .
    Aici se vede că pesedistii au dreptate . Decât să mori de foame muncind , mai bine aduni cat pentru 10 generații , smaglind !

  8. Cand am aderat la UE nu se specifica nicăieri faptul ca, in situatii exceptionale cand migrantii iau cu asalt Europa, Bruxelles-ul ne va impune cu forta cote de migranti doar pentru ca asa vor unii eurocrati sau pentru ca Germania cauta muncitori prin fabricile lor. In aceasta situatie UE nu mai respecta valorile sale, acelea de a respecta suveranitatea, religia, cultura statelor membre. Din cauza migrantilor au fost tari care au iesit din „paradis”. Vor urma și altele daca aceste politici toxice vor continua să fie impuse.

  9. Ungaria este obligata sa primească migranți ilegali. Nu face ea ce vrea.

  10. Ungurilor, lăsați imigranții să treacă în Vestul cel milos , și să se spele Merkel cu ei pe cap!

  11. Criza UE se adâncește pe zi ce trece. Statele membre au fost devalizare de o parte din atributele de suveranitate odată cu intrarea în UE, prevalența legilor europene față de legislația internă devenind în timp tot mai contondentă. În fapt țările occidentale formează un nucleu dur în Parlamentul European impunandu-si propriile reguli și statelor răsăritene. În aceste condiții democrația devine doar o iluzie întrucât poți vota pe oricine că legile le fac oricum alții. Stalin spunea că nu contează cine votează, contează cine numără voturile. Parafrazând, în cazul UE nu contează voința parlamentelor naționale alese de popoare, contează cea a Parlamentului European dominat de occidentali.

  12. Dan are dreptate.Celelalte comentarii
    aproape că nu au sens.

    • Ady și Dan a erați. Atâta timp cât primim mai mulți bani de la UE decât plătim și ne place sa muncim pe la ei, nu avem motiv sa comentam. La intrarea un UE am decis sa respectăm deciziile curții europene de justiție. Pun pariu că în cazul unui referendum romanul tot în UE vrea.