G4Media.ro

Cum încearcă stânga americană să suprime libertatea de exprimare. Cazul companiei Goya…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

34 comentarii

  1. hai să cenzurăm tot, că nu ne place nouă

    • Cenzura o practica doar institutiile statului. Aia e cenzura, conform sensului din dictionar – guvernul imi interzice sa vorbesc. Daca eu sugerez public sa boicotam produsul X, dintr-un anumit motiv, oricare ar fi motivul ala, tot libertate de exprimare se cheama. Grav e ca majoritatea oamenilor au senzatia ca libertatea de exprimare se aplica exclusiv celor care au aceleasi opinii ca si ei.

    • Aici se vede marea, imensa ticalosie a stangii. A unei stangi retardate, in fapt, fiindca nu prin suprimarea vocilor altora , te faci tu auzit! Stanga americana tocmai a luat-o pe aratura.
      Adica nu doar ca incearca sa-i puna pumnul in gura lui Unanue ca sa nu-l laude pe Trump, dar vor sa-i si falimenteze, desi pana acum le placeau produsele furnizate de Goya Foods.
      Si ce tupeu au, sa pretinda ca ar fi progresisti! Progres in ce directie? Sa limitezi si sa interzici cuiva dreptul la libera exprimare nu e progres. Ci regres.
      Ticalosia democratilor se devoaleaza pe zi ce trece si e de mirare ca oamenii nu reactioneaza mai consistent.
      Azi, maine va trebui sa le ceri voie acestor „cenzori” turbati ca sa deschizi gura.
      America e in pragul unui razboi civil pustiitor, din cauza stangii retardate…..

    • Asta e o initiativa ORGANIZATA de boicot sustinuta de figuri publice, printre care politicieni. E foarte important de mentionat ca printre influenceri se afla politicieni ai opozitiei. Nu sunt simple optiuni personale ale unor cetateni care au decis asta in mod INDEPENDENT de clasa politica.

      Boicotul este intotdeauna o initiativa de exceptie si nu ar trebui sa fie justificata politic. Altfel, un razboi politic al boicoturilor risca sa produca grave perturbatii in economie. Politica se face la vot, nu cu „ciomege” economice si amenintari.

    • Cum se poate numi, cica, progresista, o factiune a societatii, din moment ce se comporta dictatorial si da dovda de intoleranta fata de toti cei care au late opinii? Doar comunistii si-au arogat acest epitet – progresist – in lupta ideologica cu alte curente, in perioada interbelica. Si daca privim in urma, la modul in care dictatura proletariatului din lagarul socialist(chiar ca era un lagar!!!)a tratat dreptul la libera exprimare al cetatenilor, constatam ca stanga asta radicala din SUA are acelasi efect otravitor pentru societate, precum s-a intamplat in urss si restul statelor devenite socialiste dupa cel de-al doilea razboi mondial.
      Stanga radicala din SUA a luat-o pe aratura, e pur si simplu, retardata, nu progresista, in intelesul comun a acestui cuvant. Democratii au depasit de mult linia rosie care separa democratia de dictatura si n-au de gand sa se opreasca…..
      Ce ar fi daca si restul oamenilor si-ar anunta boicotul pentru serviciile furnizate de firmele democratilor, fie ca sunt ele producatoare de bunuri materiale sau de produse mass media?

    • @deea complet fals. Cenzura o poate practice oricine are putere sau influenta, nu doar guvernele. Poate si biblioteca din sat sa cenzureze. Poate si un profesor la scoala.

      Altceva e adevarat, in constitutia SUA se interzice doar cenzura facuta de institutiile statului. In rest e liber la cenzura. Dar, evident, doar pentru ca ceva nu e ilegal, nu inseamna ca e un lucru bun.

  2. Păi păpușel când s-a hotărât boicotarea RTV în perioada protestelor contra modificărilor legilor justiției tot de stânga au fost? Aoleu! De fapt și eu tot cam de stânga sunt! Mare nenorocit! Hai băgați și una cu cât se exagerează cu încălzirea globală. Și vezi că iar a greșit google cu traducerea ”șefii de organizații sunt renunțați ”….se întâmplă când apelezi la susțineri elitiste pe care nici tu nu le înțelegi.

  3. deci CEO-l nu e o persoana oarecare care isi da cu parerea despre Trump. El se identifica practic cu compania aia si vorbeste din pozitia de CEO (ca altfel nu ajungea sa vb cu Trump). Daca tu ca american, democrat sau nu..nu impartasesti viziunea lui Trump si a acestui CEO, este de bun simt sa boicotezi produsele lor (de orice natura ar fi: mediatic, alimentar..etc). Mai ales in America, unde lobby.-ul este legal. De ce sa sustin eu prin comportamentul meu de cumparaturi pe cineva care sustine un regim cu care eu nu sunt de acord? Este foarte democratic sa nu ma orientez spre alte marci.

    • “Deci” ne-ai lamurit.

    • are dreptate. ceo-ul face politica. e libertatea consumatorului sa identifice brand-ul cu acea opinie.

    • @Bad@, “deci” vine in raport de coordonare conclusiva cu articolul, deci nu e nicio problema ca un comentariu sa inceapa cu “deci”. Deci nu mai fi pedant aiurea.

    • Poate la voi la neomarxisti e de bun simti sa boicotezi pentru ca are o alta parere. De bun simt e sa-i dai dreptul sa aibe o alta parere chiar daca e alta decit a ta.

  4. Cam de cîte ori și-a asezonat fiu-su lui Trump masa cu conserve și diverse de la Goya? Când era gata să mercantilizeze planul de pace în O.M. era o chestie okey? Altfel e un boicot dat de bucătăriile Latinx unui miliardar, printre alţii, care și-l dorește pe Trump reales. Asta e, cresc acţiunile El Mexicano, Costeña etc

  5. Ohoo, cenzura libertății de exprimare a început cu promovarea și aplicarea corectitudinii politice, cu mișcări de extremă stânga precum #BLM, #Antifa, #MeToo s.a.m.d.

  6. Cam asa arata „democratii” lui Biden. Vedete care s-au discreditat in ochii lumii trambitand mizeriile ideologice ale lui Biden. No problem, in toamna Trump ramane la Casa Alba orice ar fi.

  7. Ba ma lasi. La fox news asta or insemna limitarea libertatii de exprimare. E ca si cum ai zice ca femeile iti incalca libertatea de exprimare ca nu vor sa si-o traga cu tine dupa ce ai zis ca Colon e idolul tau si bagaboantele trebuie violate.
    Asa era si in ceausism cu libertatea te exprimare? Iti dadea securitatea cancel pe twitter de ziceai ceva de regim? Ce snowflakes are dreapta mai nou, sa nu zici ceva ca imediat incep sa se smiorcaie. Cu boicotul alora de faceau reclama pe Latrina3 cum ramane ipocritilor? Hai no mai ardeti deontologic doar cand va convine ideologic si financiar.

  8. Si unii si altii si-au exercitat niste drepturi democratice: unii la libera exprimare, ceilalti la boicot.
    Nu vad problema.

    • Problema este eliminarea zonei de mijloc, promovarea ideii ca cine nu e cu noi este impotriva noastra. Asta duce la extremism care, dupa cum stii, nu este bun.

  9. Aveau preturi accesibile produsele ?

    PS. Nu-i nimic ! Nu-i nimic …mai scump decat Principiul ! Sa faca bine si sa bage mana in buzunar si sa cumpere produse similare mai scumpe ! :))))) :(((((

  10. Ce ofensati saunt domle democratii cand il lauda cineva pe Trump, nu conteaza ca a semnat o initiativa care ajuta comunitatea hispanica din SUA. Conteaza doar ca nu le place lor de Trump deci nu are voie nimeni sa il vorbeasca de bine. Trebuia Unanue sa ii traga o flegma intre ochi presedintelui (dupa ce semna binenteles) si ar fi crescut valoarea Goya la 6 miliarde peste noapte. Cortez si-ar fi aruncat toate retetele pe geam si-ar fi declarat ca de-acum isi administreaza sosuri Goya intravenos, extremistii de stanga nu ar mai fi mancat nimic altceva si le-ar fi dat voie celor de la Goya sa isi faca reclama pe Facebook.
    Si apoi mai spuneti ca gloata asta nu e manata de altceva decat de ura oarba…🙄

  11. Boicotarea nu e cenzură. Titlul este fals și tendentios. G4Media, aveți grijă; și voi puteți fi boicotați pe Paetron cu un singur click dacă nu faceți jurnalism.

    • Hop si stangistu cu amenintarea: „Daca nu faceti jurnalism (de care imi place mie) va boicotez pe Patreon!”
      Cand G4 publica aproape zilnic cand un articol preluat din presa stangista articole hit-piece, anti-Trump, atunci nu are nimic de obiectat, ii place. Publica si G4 odata la cometa un articol echilibrat legat de situatia de peste ocean, sare in sus cu amenintari.

  12. Aici se vede marea, imensa ticalosie a stangii. A unei stangi retardate, in fapt, fiindca nu prin suprimarea vocilor altora , te faci tu auzit! Stanga americana tocmai a luat-o pe aratura.
    Adica nu doar ca incearca sa-i puna pumnul in gura lui Unanue ca sa nu-l laude pe Trump, dar vor sa-i si falimenteze, desi pana acum le placeau produsele furnizate de Goya Foods.
    Si ce tupeu au, sa pretinda ca ar fi progresisti! Progres in ce directie? Sa limitezi si sa interzici cuiva dreptul la libera exprimare nu e progres. Ci regres.
    Ticalosia democratilor se devoaleaza pe zi ce trece si e de mirare ca oamenii nu reactioneaza mai consistent.
    Azi, maine va trebui sa le ceri voie acestor „cenzori” turbati ca sa deschizi gura.
    America e in pragul unui razboi civil pustiitor, din cauza stangii retardate…..

    • Boicotul este o forma de protest total etic. Consumatorul are dreptul să-și aleagă unde-i merg banii pe ce criterii îi place. Trump pardonîndu-l pe Stone – aia-i ticăloșenie.

  13. Cenzura implica o autoritate publică cu putere de decizie. Daca un grup de consumatori nemulțumiți de implicarea unui brand in politică face apel la boicotarea acelui produs, abia atunci e vorba de libertate de exprimare. Daca eu fac apel la boicotarea Facebook sau Goya Foods pt ca patronii lor sustin un individ cu clare înclinații autoritare și cu derapaje de la valorile democratice și de la bunul simț, e la latitudinea fiecaruia sa asculte sau nu acest apel. Unde e problema? Unde e cenzura? Asta e mantra capitalismului, nu? Putem alege ce produse consumăm pe ce criterii vrem noi.
    PS: Trump nu mai prinde un mandat dacă nu cumva plănuiește o fraudă masivă. Si in 2016 a avut milioane de voturi mai puțin decât Hillary, nici el nu se aștepta sa câștige.

    • S-a implicat Goya in politica si pe vremea lui Obama, scrie si in articol si nu le-a dat nimeni cu firma in cap atunci.
      Cat despre boicot, uite ce spune un om mai sus:
      „Asta e o initiativa ORGANIZATA de boicot sustinuta de figuri publice, printre care politicieni. E foarte important de mentionat ca printre influenceri se afla politicieni ai opozitiei. Nu sunt simple optiuni personale ale unor cetateni care au decis asta in mod INDEPENDENT de clasa politica.

      Boicotul este intotdeauna o initiativa de exceptie si nu ar trebui sa fie justificata politic. Altfel, un razboi politic al boicoturilor risca sa produca grave perturbatii in economie. Politica se face la vot, nu cu „ciomege” economice si amenintari.”
      Puteti sa incercati sa justificati cat vreti boicotul dar vorbiti doar vorbe. Omul ii multumeste lui Trump ca a ajutat comunitatea hispanica, nimic mai mult

  14. Boicotul este sistare organizată (totală sau parțială) a relațiilor cu o persoană, cu o organizație sau cu un stat în semn de protest față de anumite acțiuni ale sale.

    Este și în acest caz un protest organizat împotriva firmei respective, cu efecte scontate de ordin material, ca ”pedeapsă” pentru că șeful executiv al acesteia a făcut o declarație pozitivă la adresa lui Trump, declarație care – date fiind circumstanțele în care a fost rostită – a fost de complezență, protocolară. O reacție disproporționată și partizană din partea fracțiunii militante a stângii, al cărei stindard îl poartă Ocazia Cortez. Împreună cu Julian Castro sunt din aceeași comunitate latină cu CEO al firmei. Evident, boicotarea are intenția de a balansa opinia alegătorilor latino în favoarea democraților și mai puțin semnul unei sfinte indignări gratuite. Pe lângă sosul menționat, Cortez ar trebui să mai învețe o groază de alte lucruri, lucru valabil și pentru opozanții de la extrema dreaptă. Mă refer la principii tacite americane din trecut, de a face politică, dintre care cele mai importante erau respectul reciproc ( mutual respect ) al părții adverse și toleranța / reținerea ( forbearence ) de la anumite excese verbale . Limbajul politic de azi seamănă cu cele perorate la ușa cortului pentru că asta consumă onor alegătorul.

  15. Asta nu e cenzură sau suprimare a dreptului la opinie, e boicot motivat ideologic, și e ceva total acceptabil. Stânga americană nu pot suprima nimic că nu sunt la putere; și dacă ar fi tot n-ar putea suprima ușor. Ce pot să facă e să pornească niște acțiuni care să-i afecteze financiar pe cei vizați. Și eu ca persoană fizică, de exemplu, boicotez Coca Cola fiindcă nu sunt de acord cu unele chestii pe care le fac. De ce să dau bani unor companii care fac rău în opinia mea? E ceva rău în asta?

  16. Stanga radicala a devenit un cult periculos, o inchizitie a gandirii. . Daca iti folosesti dreptul la libera exprimare si ideile comunicate nu se incadreaza in ideologia cultului esti facut instantaneu rasist, homofob, misogin, beneficiar al suprematiei albilor, opresor vinovat de crimele trecutului, ce mai, un adevarat fascist !
    Ce ironie sinistra, oameni inocenti sunt atacati pe strada sau in masinile personale de cei care se autointituleaza ”antifascisti”, ratatii antifa dau foc, distrug si hartuiesc oamenii care indraznesc sa-i contrazica… Ce poate fi mai bolnav? Adunatura asta de psihopati nu mai are limite?
    Noroc ca in SUA exista second amendment si oamenii nu o pot lua razna prea mult pentru ca le vine propriul bumerang in fata. Vanzarile de arme au crescut deja cu 80% in SUA fata de anul trecut.
    In timp lucrurile se regleaza de la sine cand ai capacitatea sa te aperi de nebuni prin fortele proprii.

  17. Nu exista cenzura dupa dictionar sau in temei de legalitate…ii constructiva atitudinea din moment ce o contesta adevarati eruditi ai vremurilor, multi chiar de orientare politica stanga. Daca si ametita aia de AOC mai este bagata in seama in prezent nu inteleg de ce ne mira pe noi Dancila, Turcan samd … cautati „project veritas” pe youtube si minunati-va.

  18. Poți s-o faci oricând,e opțiunea ta personală, la care ai dreptul. Mă tem însă că impactul social va fi minor, pentru că nu ești o persoană publică și nu o faci în mod declarativ ca să răsune. De dragul înțelegerii diferenței intre tine, sau eu și persoana publică – cum sunt Cortez și Castro – să presupunem că într-o zi Putin, Merkel sau Trump declară că nu mai beau Cola, pentru că……( indiferent ce ). Ar fi o bombă, așa-i ?
    Nu este indiferent, cine boicotează. Și nu cred că ai putea să convingi prea mulți să-ți urmeze boicotul deoarece – scuze – tu și eu suntem nobody ! Dacă un politician face boicot, o face cu un rezultat scontat. De data aceasta au criticat pe cineva, care a a lăudat un gest poiztiv făcut de Trump pentru comunitatea latină, din care și ei doi fac parte. Exces de zel ( în cel mai bun caz ) sau prostie, prin care – nu m-aș mira – Trump să ia niște voturi. Și nu sunt, de loc, un fan al lui !

  19. Nu am ocazia sa spun asta prea des pe G4 despre articolele privind SUA, dar aceasta analiza este bine documentata, bine scrisa si echilibrat prezentata.
    Felicitari, Adrian Novac!