G4Media.ro

Cum este explicată prezența firmei de consultanță KPMG în Planul Național de…

Sursa foto: Captură video

Cum este explicată prezența firmei de consultanță KPMG în Planul Național de Redresare și Reziliență

Social democrații au acuzat că în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) apar, nejustificat, câteva firme care ar urma să încaseze sume semnificative din fondurile europene acordate României. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a explicat, miercuri seara la Digi24, că întreg planul a fost conceput cu maximă transparență și că există legitimitate în cazul numelor firmelor care apar în document.

„Suntem singurul stat care am publicat absolut tot documentul, tot conținutul. Am vrut să fie totul transparent. PSD ce a făcut? A răsfoit să caute niște firme (…) Nuclearelectrica (societate controlată de stat – n.red) are un proiect pentru a produce hidrogen. Foarte bine că are acest proiect, pentru că se pretează cheltuielilor aprobate de Comisia Europeană. Numai că Nuclearelectrica nu are expertiză să implementeze un astfel de proiect. Era normal să-și ia o firmă care să-i ajute. Este absolut legitim acest lucru, ceva ce mentalitatea PSD de milițian nu are cum să înțeleagă”, a comentat Ghinea.

Pentru a beneficia de consultanță, Nuclearelectrica a apelat la firma internațională KPMG.

„Această firmă (KPMG – n.red) a realizat un studiu, Nuclearelectrica l-a inclus în PNRR, e un studiu citat, un studiu realizat de un consultant legitim (…) De unde să știe Nuclearelectrica să-și facă singură hidrogen, dacă știa făcea deja”, a mai spus Ghinea.

În documentul PNRR mai apare, pe lângă firma care asigură consultanța, și firma GSP Power, care aparține magnatului Gabriel Comănescu, și care figurează ca ofertant pentru implementarea ambelor proiecte pilot de producție a hidrogenului, unul la Constanța și cel de-al doilea la Mehedinți.

Citiți mai multe despre acest subiect pe econemdia.ro

 

Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Schema e clasica la Bruxelles: la 1euro luat, probabil dai inapoi la aia care ti-au dat 1 euro minimum 70% :)) consultanta vestica, utilaje vestice, licente vestice, studii de fezabilitate platite tot catre vestici…si dupa tot circul asta, cu productia te descurci local, pe asta nu o cumpara vesticii ca au si ei destule facute pe fonduri :))

    • Postare clasica de trol platit cu ruble
      Daca nu era UE eram la nivelul Rep Moldova

    • Schema clasică era la Ceaușescu. Făceam totul aici în țară cu meșterul Celentano. Ieșeam și mai ieftin și mai spre paștele cailor, și mai „bun” decât orice tehnologie occidentală. Clar.

  2. Daca știi ca nu te pricepi să produci hidrogen (Hidroelectrica) nu te bagi să faci asfel de cheltuieli pe mana altora, știind că nu platesti tu, ci poporul roman. Este total ineficient sa impovarezi datoria Romaniei cu astfel de proiecte, știind in acelasi timp că avem urgent nevoie de autostrazi etc. Daca PNRR impune astfel de condiții in cheltuirea banilor, atunci nu este justificat economic să accesam partea de finantare rambursabila a PNNR, cum au făcut majoritatea statelor. Aici cred ca e vorba de nepricepere, guvernul este format din oameni prea tineri, fără valoare și experientă.

    • Prea ticăloși, nu prea tineri!

    • „Nu platesti tu, Nuclearelectrica, întâmplator proprietate a poporului român, plateste poporul român”. Si daca stii ca nu te pricepi la programe europene, stai dracu’ în bordeiul tau, nu mai cere o tara ca afara.

  3. Este cea mai renumită firma pt consultanță …ce vă miră

    • Da, care lucrează cu oameni sub-mediocrii in contul cărora au intrat mai mulți bani publici decât valoarea pe care o creează, plus cat se transfera prin franciza in afara țării, ca despre asta este vorba! O discriminare crasa a altor profesioniști și aproape o acțiune penală.

      Sa implementez in izda masii conceptul de beneficiar “persoana fizica” de fonduri publice pana la ultimul nivel, ca acesti consultanți din multinaționale au luat bani căcălău din fonduri publice pentru consultanta și îmbunătățiri – și sunt ei înșiși responsabili de corupția lăsată in urma și ineficienta in admin publica!

      Acolo sunt banii dumneavoastră !

  4. Deci pur și simplu nu se face așa ceva!!! Ceea ce nu știu domnii de la conducere este ca treburile acestea nu se fac cu companii mari și cu renume. Consultanța după cum este metoda patentată, se face cu firme de apartament înființate cu o săptămână în urmă de vărul X și ginerele Y. Metoda psd e mult mai bună. Nimic nu știți!

    • Exact ! Ca și GSP Power al ”magnatului” Comănescu, care și-a tras un SRL anul trecut taman pe energie ”verde” ( verde pe naiba ) . Uniunea a publicat strategia cu energia verde, în bună parte bazată pe hidrogen în Iulie 2020 și ce să vezi ? Hop și Comănescu cu Romgaz, ca mari experți în obținerea hidrogenului. Asta da, timp de reacție.Vom fi renumiți pe tema asta, veți vedea.

  5. Sunt si eu curior sa aflu care este expertiza pe care KPMG o are in domeniul energiei?! KPMG va merge mai departe in piata si va cauta consultanti in domeniu, adaugandu-si desigur un comunision foarte substantial. Au fost alesi pentru ca sunt conectati bine si pentru ca daca proiectul va da gres nimeni nu va fi responsabili, conducerea de la NuclearElectrica s-a spalat pe maine de orice responsabilitate iar KPMG are suficienta putere pe zona de marketing si PR incat sa ingroape orice esec. Un simplu search KPM failures va intoarce o multime de rezultate concludente.

  6. Articolul postat pe digi este mult mai compet, G4 trunchiaza din nou infromatia asa incat imaginea rezultata nu e completa. Practic PSD s-a luat de mai multe firme „aparute” in PNRR. Doar ca au identificat firmele din metadatele documentelor. Ceea ce e total irelevant. Nisete Ciolac holmeși care citesc in cafea si vad indicii de tradare. Hotul care nu se mai opreste din strigat „hotul”.