G4Media.ro

Cu litoralul desfigurat de betoane, lucrări neautorizate și servicii proaste, ministrul Turismului…

sursa foto: Info Sud-Est/ Cristian Andrei Leonte

Cu litoralul desfigurat de betoane, lucrări neautorizate și servicii proaste, ministrul Turismului dă vina pe presupusele ”știri false” pentru scăderea numărului de turiști

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a susținut vineri într-o postare pe rețelele sociale că de vină pentru scăderea numărului de turiști pe litoral în 2022 ar fi fost știrile false.

”Turismul românesc are nevoie de adevăr, nu de senzațional. Are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de știri false. În săptămâna luminată, propun tuturor un pact cel puțin pentru următorul an: să fim sinceri și să facem tot ce putem pentru a ne susține țara, care este binecuvântată cu o frumusețe rar întâlnită. Să promovăm oportunitățile, dar să semnalăm și abaterile, în scopul corectării lor, să evităm generalizările și mesajele părtinitoare sau artificiale. Să fim corecți cu informațiile pe care le furnizăm, pentru că anul trecut ele au avut efect cuantificabil asupra unor destinații din țara noastră prin scăderea cu câteva procente a numărului de turiști. În mod cert, acest caz se referă, în primul rând, la litoralul românesc”, a scris Cadariu.

El nu a dat vreun exemplu de informație falsă și nici nu a furnizat o demonstrație în sprijinul afirmației sale. Dar chiar ministrul Cadariu anunțase cu câteva zile mai devreme că a găsit multe nereguli în stațiunea Costineşti și a avertizat că situaţia este îngrijorătoare mai ales în privinţa siguranţei turiştilor.

G4Media și Info Sud-Est au publicat în 2022 o serie de reportaje de pe litoralul românesc al Mării Negre care arătau cum stațiunile au fost invadate de blocuri faraonice, fără pic de verdeață, sau terase ilegale.

În plin sezon, în iulie 2022, în stațiunea Mamaia mai mult de jumătate de șezlonguri erau goale. ”Umbrelele stau închise, pe terase chelnerii stau de vorbă sau ies pe promenadă să caute posibili clienți, iar traficul rutier este mai lejer ca niciodată în această perioadă a anului. Suntem la mijlocul sezonului estival și, în al doilea weekend din luna iulie, în Mamaia a venit nota de plată”, arăta un reportaj din 2022.

Un alt reportaj din Eforie demonstra calitatea scăzută a serviciilor horeca din stațiune: hamsii, gogoși, porumb fiert, pizza și midii ținute în căldură, mâncate pe plajă, la plimbare sau shopping.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Se renovează un hotel de dragul presei și în rest, modernizarea se face asa cum se face de 34 de ani – cu încetinitorul.

    • Cine s-a privatizat lesne în averea sindicatelor, mizează pe clientul de unică folosință.

  2. Ce „nevoie” sa mai ai de știri false cînd vezi prețuri nesimțite și servicii execrabile cam peste tot.

  3. De banutii mei nu-si va bate joc nici un patron din zona litoralului 😁 De 12 ani imi fac concediul in Grecia,Turcia,Egipt,Ungaria,Italia,Croatia ect in conditi decente alaturi de turisti cat de cat decenti. Singura diferenta de pret e transportul dus-intors dar e floare la ureche ,siguranta,sanatatea si linistea de care ai parte face toti banutii dat in plus pe transport. Deci bafta multa pentru sarantoci cu duhul (asta am fost si eu cat timp am suferit pe Litoralul Romanesc) 🥳🥳🥳

    • Hai sa le luam pe rand.
      Testele de chinavirus din anii de pandemie intrau in bugetul de concediu?Asigurarea medicala intra la pachet?Paritatea dintre euro-ron/lire turcesti sau egiptene, este convenabila?
      Aveti copiii? Rezista la un drum de 12-14 ore cu masina? Sau cand va referiti la transport dus-intors, ati mers numai cu avionul in acelasi buget?
      Daca initial va desfasurati concediile in tara si ulterior probabil ati reusit sa va majorati veniturile va duceti peste hotare,inseamna ca ati fost „sarantoaca cu duhul?”
      De ce le dam satisfacție administratorilor de pensiuni,managerilor de hoteluri comuniste,etc. , numindu-i „patroni?”
      De ce se intoarce „diaspora” in concediu in Romania si platesc preturile inacceptabile ale acestor „patroni” si nu se bucura de concediu in tarile din care vin?

    • Acum în prag de mare sărbătoare creștinească mi se umple sufletul de bucurie citind cum alți reușesc să ajungă acolo unde au ajuns foștii sărăntoci de România ( văzuți acolo tot sărăntoci). Din câte cunosc cei care nu mai sunt sărăntoci ajung ceva mai departe de 12 ore de mers cu mașina ( fac cu avionul ore bune), înjurând la cozile de la vămi, etc. Dar să ne întoarcem privirea către noi. Litoralul nostru mai are nevoie de investiții, care la fel ca în alte zone frecventate de consumatorii de vacante scurte prin Italia, Ungaria(?) Croația, Egipt ( unde rechinii nu mai fac foamea) unde turismul nu a ajuns a doua zi de 5 stele.

  4. Totul s-a dezvoltat haotic,halandala,in functie de interesele speculatorilor,cand de fapt Ministerul Turismului,primariile din zona si partenerii interesati in domeniu trebuiau sa promoveze un concept de organizare si dezvoltare a unui turism civilizat pe litoral,la standarde calitative ,in masura sa satisfaca gusturile clientilor de toate categoriile.

  5. Sa mearga Cadariu asta pe drumul care duce din Cta in statiunile din sud sau din zona garii spre Mamaia, luand-o pe bv Lapusneanu! Sa-si sparga un pic rotile in transeele amiralului si specialului de Chitac, poate are nevoie de o zdruncinatura serioasa sa revina cu picioarele pe pamant! Nu’i problema, probabil vor fi tot acolo si la vara, deja unele implinesc anisorul.
    Oamenii astia sunt total rupti de realitate daca au impresia ca toate criticile astea la adresa lor sunt doar un fake.
    In alta ordine de idei, oamenii nu mai merg pe litoralul romanesc fie pentru ca nu mai au bani si renunta la vacante, fie pentru ca prefera servicii mai bune la acelasi pret in Bulgaria, Grecia, Turcia.

  6. Turismul în România nu înseamnă doar litoralul. Dar cu asta se începe întotdeauna. Vreți sa faceți turism de calitate, luați modelul stațiunilor din Bulgaria. La noi lumea s-a saturat de cluburi de fițe și camere cu mucegai. Nici nu mai e la moda.

  7. deci de 33 de ani voteaza aceeasi incompetenti de la PSDNLUDMR si se mai mira unii de ce suntem intr-o continua mizerie?????? cat creier de gaina aveti in capurile voastre sa credeti ca asa schimbati ceva???

    TOTUL e de management , ex: Bulgaria Albena, management german , TOATA statiunea e curata, organizata, fara magazinele alea pline de chinezarii care uita sa iti dea bon, parcari …

    • Ai dreptate Forța Dreptei și REPER merită o șansă !