G4Media.ro

Apel al autorităţilor către turişti, în urma tragediei de la Mamaia, unde…

sursa foto: G4Media/ Andreea Pavel

Apel al autorităţilor către turişti, în urma tragediei de la Mamaia, unde trei persoane s-au înecat: Vă îndemnăm să vă informaţi cu privire la condiţiile de înot, să alegeţi zonele desemnate şi să ascultaţi mereu sfaturile salvamarilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis luni un apel către turişti, în urma tragediei de la Mamaia, în urma căreia trei persoane s-au înecat, cerându-le să se informeze cu privire la condiţiile de înot, să aleagă zonele desemnate şi să asculte mereu sfaturile salvamarilor.

IGSU precizează că în ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăşi victime, transmite News.ro

”Şapte persoane au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării. Chiar dacă intervenţia salvamarilor, a martorilor şi a echipelor de salvare a fost promptă şi victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndureraţi să vă informăm că trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa. Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor”, arată IGSU.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă precizează că situaţiile s-au produs în staţiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari şi a curenţilor puternici.

”Vă îndemnăm să vă informaţi cu privire la condiţiile de înot, să alegeţi zonele desemnate pentru scăldat şi să ascultaţi mereu sfaturile salvamarilor. Siguranţa voastră şi a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, arată IGSU.

Cinci persoane erau în pericol de înec, luni, în Marea Neagră, în staţiunea Mamaia, iar în zonă s-au deplasat mai multe echipaje medicale şi de pompieri. Turiştii din zonă au făcut lanţ uman pentru salvarea lor. ISU Dobrogea a precizat că trei persoane scoase inconştiente din apă au fost resuscitate însă nu au putut fi salvate.

Alte două persoane, conştiente, au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare. De asemenea, o altă persoană a fost scoasă din apă inconştientă, tot în staţiunea Mamaia, dar în altă zonă.

Citește și

Valuri mari pe litoral: Salvamarii au arborat steagul roșu, turiștii nu vor să iasă din apă / Trei morți și mai mulți oameni salvați în ultima clipă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Si tara este intr-o stare urgenta de analfabetism functional.

  2. astia trei si-au cautat-o. Le spune salvamarul ca este marea agitata, ca sunt curenti si Gigel ii spune: se pune curentul cu mine, maaaaa tu cu mine vorbesti ?? nu sti cine sunt eu ?? uite ca acum sunt la Bunutul. s-au grabit