G4Media.ro

Copiii din Vaslui nu merg la stomatolog, deşi au probleme dentare /…

Sursa foto: Pexels

Copiii din Vaslui nu merg la stomatolog, deşi au probleme dentare / Cauza: preţuri mari la serviciile medicale stomatologice şi lipsa de educaţie în acest sens

Copiii din Vaslui nu merg la stomatolog, deşi au probleme dentare, atrag atenţia medicii de profil din judeţ, informează Agenția de presă Rador.

Pentru a ajunge la cât mai mulţi copii, un medic stomatolog din Huşi a iniţiat o campanie de voluntariat în acest sens şi îşi îndeamnă şi colegii să meargă în şcoli şi să-i înveţe pe tineri tehnici de periaj corect, cum se îngrijesc dinţii şi cât de importantă este dantura sănătoasă.

Datele oficiale arată că la nivelul judeţului Vaslui, pe fondul preţurilor mari la serviciile medicale stomatologice, dar şi a lipsei de educaţie în acest sens, o bună parte din populaţie nu ajunge la medic decât în situaţia unei afecţiuni dentare agravată. De aceea, campaniile de informare, mai ales în rândul elevilor sunt deosebit de necesare.

La Huşi, unul dintre puţinii medici stomatologi care merge în şcoli pentru a vorbi elevilor despre un periaj corect al dinţilor, despre modul de folosire al pastei şi periuţei, dar şi despre importanţa unei danturi sănătoase, i-a îndemnat şi pe ceilalţi medici stomatologi să facă voluntariat în rândul copiilor. Medicul Mihaela Nacu spune că a întâlnit adolescenţi care au recunoscut că nu au fost niciodată la medicul stomatolog, deşi aveau probleme dentare. Trebuie spus că, la nivelul judeţului Vaslui, sunt în prezent aproape 160 de medici stomatologi în sistemul privat şi doar nouă în sistemul public.

Sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Copiii din Vaslui? G4 nu mai lucrați cu stereotipuri, același nivel intelectual cu al majorității! Copiii din toată tara! Mai puneți mintea la contribuție!

    • @A – Da, ai dreptate, copiii din toata tara au probleme cu stomatologul, dar critica ta este nepotrivita. Stirea e locala, cu referire la un anumit medic din judetul Vaslui care face o campanie… deci redactorul nu putea sa generalizeze fara sa aduca date concrete din restul tarii.

  2. Ce in Gorj s-au Salaj nu e la fel , ca doara e acelasi sistem liberal , unde omul este privit ca si Client care poate aduce niste zerouri in plus la profitul nerusinat al transnationalelor . Deja mi-e scarba de valoarea umana romaneasca , care acctioneaza cu zambetul comercial specific , vazand in tine un caz /unitate de timp platit . Sistemul acesta inseamna distrugerea oricarwi doctrine umanist-crestine si ofera dragoste pe bani , ca la prostituate . Cat priveste Vasluiul va rugam deucheungaro-consultant , mai usor cu dezbinarea si denigrarea romanilor din Vaslui , si beatificarea nemesilor din Kolojvaro (nu ma refer la romanii din Cluj-Napoca) ca deja sunteti deconspirati .. Peste jumatate dintreromani au dantura cu probleme , iar aceasta in timp ce dentistii prospera si se lafaie in huzur . Asta-i sistemul !

  3. Corect ce spui dta, Kafka, din punct de vedere al localizării tehnicii de jurnalism. Dar asta nu înseamnă că substratul nu este acela pe care l-am menționat. Și concluzia e foarte trista, jurnalism de calitate îndoielnică.

  4. Pe vremea de trista amintire existau cabinete stomatologice școlare, tratamente gratuite, control, prevenție…

    • Asa e si in Rusia de azi! Apoi, cineva trebua sa plateasca si atunci pentru aceste „servicii”, parca imi aduc aminte ca saracia romanilor era generalizata, nu eram intrebati ce si cat contribuiam la diversele „fonduri” (inclusiv alea de „sindicat” sau „pcr”), eram incolonati si traiam dupa cum ni se ordona! Sa va aduc aminte ca urmaream „bulgarii” pe post de „tv liber” iar la ora 22 eram trimisi la culcare? Treaba cu stomatologia tine de educatie in primul rand (spalatu’ pe dinti de ex., in mediul rural si nu numai, era/este „o ciudatenie”) si apoi de venituri. In lumea catre care emigreaza toti romanii (ca n-am azut sa emigreze in Rusia sau China), aceste servicii se platesc prin asigurari diverse, la noi, nu exista educatie si venit pentru aceste asigurari.

  5. Preturile sunt mari sau majoritatea salariile sunt de kakao?