G4Media.ro

Constănțenii, chemați să protesteze în fața primăriei pentru redeschiderea Spitalului de Boli…

sursa foto: G4Media

Constănțenii, chemați să protesteze în fața primăriei pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase/ Spitalul nu este funcțional nici după jumătate de an de la incendiul în care au murit șapte persoane

Constănțenii sunt chemați să protesteze, sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 12:00, în fața Primăriei Constanța, pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase din municipiu, închis acum șase luni, în urma incendiului în care au murit șapte femei, transmite Info Sud-Est.

Mai mulți medici din cadrul spitalului, dar și constănțeni din societatea civilă, sunt nemulțumiți de faptul că singurul spital de boli infecțioase din municipiu stă închis și după jumătate de an de la incendiul petrecut în secția ATI.

Protestul inițiat pe Facebook a strâns până acum aproximativ 500 de persoane interesate.

  • „Pacienții constănțeni merită să aibă un spital unde să poată beneficia de tratament de specialitate. Personalul medical specializat merită să poată lucra într-un spital dedicat. Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este singurul spital de boli infecțioase din Dobrogea și a fost un vârf de lance pentru gestionarea tuturor epidemiilor din Dobrogea: de gripă (cum a fost cea din 2009), apoi de rujeolă, hepatită, meningite și acum de COVID-19”, este mesajul postat în evenimentul de pe rețeaua de socializare.

Reamintim că la 1 octombrie 2021, în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a izbucnit un incendiu, în urma căruia au murit șapte femei. Alte patru persoane transferate la Spitalul Județean Constanța au murit ulterior.

Deși a înaintat mai multe termene pentru redeschiderea spitalului (mijlocul lunii decembrie 2021, iar mai apoi sfârșitul lunii februarie 2022), administrația locală din Constanța, în subordinea căreia se află Spitalul de Boli Infecțioase, nu a reușit să finalizeze reabilitarea până în acest moment, mai transmite Info Sud-Est.

Administrația locală se apără și spune că reabilitarea secției de ATI, dar și procedurile pentru obținerea avizelor ISU, autorizației de securitate la incendiu, proiectele de arhitectură sau cele ale instalațiilor electrice necesită timp.

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a efectuat o vizită la Constanța, în prima jumătate a lunii ianuarie, pentru a vedea situația Spitalului de Boli Infecțioase, însă descinderea ministrului nu s-a finalizat cu nimic concret.

sursa foto: G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Asta este Romania esuata a lui Iohannis.

    • Vezi ca incompetentul sanatatii este mareleeeee Rafillaaaaaaa! + managerul spitalului.

    • Du-te si alearga mai baiete.
      La mintea voastra dam o spoiala si gata, avem spital.
      Numai pentru recalibrarea instalatiei electrice trebuiesc sparti toti peretii.
      Sa nu vorbim de ventilatie sau siteme de avertizare.
      Nu stim cine cheama la protest.