G4Media.ro

Consiliul Investitorilor Străini în România, după anunțul de mărire a pensiilor cu…

sursa foto: Pexels.com

Consiliul Investitorilor Străini în România, după anunțul de mărire a pensiilor cu 40%: Măsurile votate de Parlament vor genera un deficit imposibil de finanțat pe piețele internaționale

O creştere a deficitului de până la 11% din PIB, care va fi provocată de măsurile adoptate recent de Parlament, va fi dificil sau chiar imposibil de finanţat pe pieţele financiare, potrivit unui comunicat remis marţi de Consiliul Investitorilor Străini.

Reacţia organizaţiei care promovează interesele investitorilor străini din România survine după ce Parlamentul a votat, marţi, creşterea pensiilor cu 40%, creşterea salariilor profesorilor şi creşterea fondurilor alocate Primăriilor.

„Schimbările structurale pe care măsurile recent adoptate de Parlament le vor avea în construcţia bugetară vor genera, conform BNR, cel mai mare deficit din ultimii ani: 11% din PIB, cu impact asupra capacităţii României de a avea acces la sume importante din fondurile europene şi pot aduce schimbări din partea agenţiilor de rating internaţionale. Problema majoră a unui deficit bugetar atât de mare este dificultatea sau chiar imposibilitatea finanţării acestuia pe pieţele financiare”, se menţionează în comunicatul Consiliului Investitorilor Străini.

Organizaţia patronală susţine că măsurile adoptate de Parlament slăbesc competitivitatea economiei româneşti.

„Aceste măsuri ar putea declanşa revizuirea ratingului de ţară pentru România, prin urmare creşterea în continuare a costului datoriei publice, ceea ce ar genera un efect negativ asupra întregii economii româneşti, mai ales în absenţa unei strategii de rambursare credibile. Astfel, competitivitatea României va fi slăbită chiar din interior, iar recâştigarea poziţiilor de avantaj pierdute vor aduce costuri suplimentare pe termen mediu”, conform comunicatului.

Consiliul Investitorilor Străini subliniază că România se află în prezent sub procedura de deficit excesiv.

„România se află deja sub procedura de deficit excesiv şi trebuie să prezinte în această lună Comisiei Europene o strategie de consolidare fiscală, precum şi Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă care să fundamenteze alocarea şi finanţarea din partea Uniunii Europene. Conlucrarea tuturor factorilor de decizie Parlament, Guvern, Preşedinte, şi luarea în considerare a tuturor acestor aspecte, atunci când agenda publică impune adoptarea unor măsuri ce pot afecta întreaga societate este, în opinia noastră, singura cale de rezolvare a problemelor ce stau în faţa redresării economice a României”, potrivit Consiliului Investitorilor Străini.

Asociaţia investitorilor străini din România apreciază că scopul construcţiei bugetare trebuie să fie garantarea revenirii economice.

„Pentru ca România să aibă un viitor economic care să transcendă ciclurilor electorale, într-o perioadă în care criza sanitară a produs turbulenţe în economie şi în rândul companiilor, cel mai responsabil gest din partea instituţiilor cu putere de legiferare ar fi să asigure o construcţie bugetară care să garanteze revenirea economică”, se precizează în comunicat.

Din Consiliul Investitorilor Străini fac parte peste 120 din cele mai mari companii cu capital străin din România, cu o cifră de afaceri care cumulează o cincime din valoarea economiei româneşti şi cu contribuţii semnificative la bugetul de stat.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Finantam deficitul cu vanzarile de fier vechi si cu impozitele platite de medici, profesori si jurnalisti care s-au imbuibat din banii de la Guvern.

    • Sa vedem cu ce finanteaza camarila PSD/PNL deficitul asta urias dupa ce vor fi emigrat toti muncitorii.

    • Unde „emigreaza muncitorii”, prostea? Cunosti vreun roman pensionat in Anglia, destinatia nr 1 a lui „romanache mai harnic”? Se pleaca de 20 de ani in Italia, cunosti vreun roman pensionat acolo?

      La Occident te duci sa iti rupi spatele pana in 40 de ani, apoi revii la agricultura de subzistenta. Si chiar daca pleci la slugarit pentru o vreme, nu o faci fiindca „e pensiile prea mari”. Pleci pentru ca ubermenschii refuza spaaranghelul de import. Se aduc flori din Kenia cu avionul, dar cumva spaaranghelul de Romania nu ar fi bun. Ar fi el bun, daca mosierul ar fi neamt de-al lor…

      Mai exista si un procent infim de emigrati cu facultate, carora chiar li se recunoaste facultatea. Mai vedem noi ce pensie o sa primeasca si aia cand o sa ajunga si aia la varsta neputintei.

      Modelul e vechi. Italia e plina de ‘i miei americani’ care au spalat vasele prin Germania si America, primind in schimb o Mare Uniune Europeana. Vorbim de Italia, tara primei universitati din lume, una din cele mai mari 10 economii ale lumii, patria tehnocratelii, unde Merkeloaia stabileste de mult cursul valutar. Romania va fi norocoasa sa intre pe traiectoria Italiei.

    • Pt Julien Soros

      Sunt pensionsri din România la muncă in străinătate si romani pensionați din străinătate.
      Sunt foarte mulți absolvenți de facultate care lucrează in străinătate, medici, ingineri, it-iști, șamd.
      Foarte mulți care nu vor nici la pensie, să se mai întoarcă in România.
      Așa că,al tău comment este doar parerea ta ,plină de frustrare si probabil ești vreun postac psd.

  2. Faceti publica lista parlamenților care au votat acest atac kamikaze asupra economii romanesti.
    Ciolanu,Cariceanu, Sluguța, Niciolaie etc.

    • Toti PSD-istii plus ceva Alde si minoritati.

    • Și Stalin a fost făcut public, pe o „listă” – sau alta; sau pe oricâte „liste” o fi fost trecut..
      Și a murit, în patul lui, bine-mersi.
      Așa, că sperietoarea cu lista, e pentru africani.
      (Nici pt ăia).

    • Pe intelesul tuturor. Bugetul Romaniei nu e PIB-ul Romaniei. Bugetul este cam 30% din PIB.
      Deficit de 11% din PIB inseamna 33% deficit bugetar. Adica 1/3 din tot bugetul tarii trebuie imprumutat, ceea ce inseamna peste 20 MILIARDE EURO. A N U A L !!!
      Sau 1000 euro imprumut pe cap de locuitor anual.

      Calculati voi restul….

  3. Romania are bonitate si este un bun platnic. Pietele financiare se vor ingramadi sa imprumute tara speculand momentul si marind dobanzile. Partea buna in toata treaba asta este ca mai intra un ban innbuzunarele gaurite ale pensionarilor. Parte si mai buna este ca abonatii la contracte cu statul si spagarii corupti vor fi mai putini iar banii scursi in buzunarele lor imense vor fi isi mai putini.per totalntara va avea de castigat. Decat sa se planga, guvernul mai bine ar gasi metode de incasare a TVA si metode de reducere a evaziunii fiscale . DNA sa.si faca treaba. Sa nu uitam ca PNL a votat alaturi de PSD impotriva confiscarii extinse a averilor celor condamnati la fapte de coruptie. Deci metode de a aduce bani la buget sunt. Numai sa se vrea. Asa ca sa ne mai scuteasca guvernul PNL cu bocelile si sa puna mana la treaba.

    • Și investitorii lui pește, la fel!

    • Cand zici buzunarele gaurite ale pensionarilor .. te referi si la buzunarele gaurite ale pensionarilor cu pensii „de lux”? Tu crezi ca are cineva ceva cu ala care are pensie de 1200 lei si caruia ii va creste la 1680 lei? Crezi ca diferenta asta va cocosa bugetul? Sunt pensionari din sistemul bugetar de varf, armata, secu .. au 5k, 10k pensie .. brusc aia vor lua 40% in puls. Nu cred ca sarea nimeni de cur in sus daca urmau sa creasca cu 40% doar pensiile sub 2000 lei.

    • Ba tot săreau, pentru ca sunt mulți dobitoci!

  4. @traian
    Esti prost! armata ,secu’,justitia au pensii speciale care nu au treaba cu contributivitatea si nu cresc cf.legii pensiilor. Au crescut cu mult si vor mai creste in conformitate cu modul de calcul reglementat de legea speciala, ca de-aia sunt speciali! treaba e ca aia sub 2000 de lei sunt milioane si nu mai raman bani de masti!

  5. consiliul asta sa macane la ei in tara…si daca nu le plac legile parlamentului romaniei ales prin vot n-au decat sa plece unde vor ei! the end :)))

  6. Sa vina Olguta la Romania TV si sa calculeze, sa arate pe foaie, cu pixul PSDist in mana, ca „exista bani”!
    Fix cum ne „calcula” dl Dragnea de la Rahova!!!

    • AR exista bani pentru marirea pensiilor, daca PNL-ul si PSD-ul s-ar opri o săptămână din furat, macar o săptămână.

    • @Eugen: Aveti CALCULE cu Cifre?!!!!
      Suma toata, de exemplu!!??
      NU spun ca nu fura, dar aveti CIFRE?!!!
      PREFER CIFRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Lasă că vine penele să ne arate din gură, fără pix penelist, cum nu sunt bani!

  7. Din comentarii se intelege un singur lucru:
    daca toti tinerii capabili din Romania ar incepe de maine sa rupa(fig.) cu invatatura, tara noastra ar fi depopulata, in maximum 20 de ani.
    Avand in vedere ca si cei mai putin capabili tot prin emigrare se fac oameni, nu vad de ce batranii, inca in viata, nu si-ar dori si ar merita aceasta marire de 40%.
    Daca toti ne orientam(fig.) si demonstram ca oportunismul este cheia succesului, haideti sa intelegem si forma aceasta de oportunism!

  8. Când am văzut titlul am crezut ca investitorii se angajează să sprijine statul român la implementarea rapidă a politicilor europene de impozitare la sursă a profiturilor multinaționalelor, la stabilirea corectă a prețurilor de transfer și nefolosirea paradisurilor fiscale, la eradicarea evaziunii de 33% pe TVA, la stabilirea de redevențe pe resurse ca în occidentul lor.
    Vise…

    • Supercomentariu!

    • Vesticii au venit aici pentru un singur motiv. Reducerea costurilor. Asta se intampla prin plata unor salarii sub cele din tara de origine si „optimizarea fiscala”. Ce alt motiv ar avea sa vina in tara asta de unde multi incearca sa fuga? Credeti ca avem altceva de oferit? Ce motiv ar avea sa vina si sa plateasca aceleasi sume pe care le-ar plati in tara de origine? Si daca pleaca ce stim noi concret sa facem?