G4Media.ro

Compania Aeroporturi Bucureşti începe înlocuirea benzilor de bagaje din zona de sosiri…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Compania Aeroporturi Bucureşti începe înlocuirea benzilor de bagaje din zona de sosiri de la Otopeni și avertizează că este posibilă creşterea timpului de aşteptare pentru pasagerii care îşi recuperează bagajele

CN Aeroporturi Bucureşti S.A. (CNAB) anunţă că, de luni, încep lucrările de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri. Se va lucra la patru dintre cele şase benzi, iar investiţia totală se va ridica la peste 3,2 milioane de euro, relatează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CNAB, vor fi înlocuite, în prima fază, patru dintre cele 6 benzi de bagaje şi echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaţionale.

„Lucrările se vor derula etapizat şi vor dura cinci luni şi jumătate. Primele benzi de bagaje înlocuite vor fi benzile 3 (etaj 1) şi 4 (parter) ulterior urmând să fie înlocuite, pe rând, şi celelalte două (1 şi 2, ambele la etaj)”, a precizat compania.

Sursa citată a explicat că aceste lucrări vor conduce la o reducere temporară a capacităţii de procesare – de la 6 la 5 benzi de bagaje, şi chiar la 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extrasezon.

„În final, după o investiţie de 3.2 milioane euro, se va obţine o capacitate suplimentară de 20% şi o reducere substanţială a timpului de aşteptare la sosirea bagajelor. Precizăm că trei dintre aceste benzi sunt în funcţiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003)”, a mai precizat CNAB.

Compania anunţă că, în aceste condiţii, este de aşteptat să se producă, temporar, aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri, aglomerări care pot conduce la creşterea timpului de aşteptare pentru pasagerii care îşi recuperează bagajele de cală.

„CNAB, împreună cu agenţii de handling, a stabilit măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimţit de pasageri să fie minimizat, aceasta însemnând în primul rând ca timpul de aşteptare la recuperarea bagajelor de cală să nu crească. Totodată, CNAB va lua, împreună cu antreprenorul, toate măsurile posibile pentru ca perioadele de nefuncţionare pentru benzile care se înlocuiesc să fie minimizate iar la finalul lucrărilor, estimat pentru jumătatea lunii februarie 2023, pasagerii să beneficieze de un sistem modern, silenţios şi cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea timpului de aşteptare”, se mai arată în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...