G4Media.ro

Comitetul Internaţional Auschwitz: Germania nu a reuşit timp de decenii să îi…

Sursa foto: © European Union 2017 - Source : EC / fotograf Bartosz Siedlik

Comitetul Internaţional Auschwitz: Germania nu a reuşit timp de decenii să îi judece pe nazişti, „un eşec şi o abandonare a datoriei din partea sistemului judiciar german”

Comitetul Internaţional Auschwitz a acuzat sistemul judiciar din Germania că nu a reuşit să îi judece pe criminalii nazişti timp de decenii, relatează DPA, citată de Agerpres.

„A şti că vinovaţii din aceste lagăre au putut în mare parte să îşi trăiască vieţile neverificaţi şi în siguranţă, fără a fi nevoiţi să răspundă pentru crimele lor în faţa unei instanţe germane, a fost o povară pentru supravieţuitori pentru întreaga viaţă”, a declarat Christoph Heubner, vicepreşedinte al acestui comitet, citat marţi de publicaţiile grupului media Funke.

Faptul că vinovaţii doar acum sunt traşi la răspundere reprezintă „un eşec şi o abandonare a datoriei din partea sistemului judiciar german, care s-au întins pe decenii”, a spus el.

Criticile vin după ce un fost gardian de 100 de ani de la lagărul de concentrare Sachsenhausen, în apropiere de Berlin, şi o fostă secretară de 95 de ani de la lagărul Stutthof, din ceea ce atunci era Polonia ocupată de nazişti, au fost inculpaţi în această lună.

Heubner a spus că ei erau parte a maşinăriei lagărelor de concentrare şi de exterminare germane. Supravieţuitorii nu sunt interesaţi de răzbunare, ci de justiţie, iar pentru asta nu există prescripţie, a declarat el.

„Prin urmare, aceste procese sunt încă importante, chiar dacă între timp vinovaţii şi victimele care au supravieţuit au îmbătrânit”, a adăugat el.

Citește și:

O fostă secretară a unui lagăr de concentrare nazist, pusă sub acuzare pentru complicitate la crime / Dacă va începe procesul, va fi prima femeie judecată pentru atrocităţile naziste

Un german în vârstă de 100 de ani, pus sub acuzare pentru complicitate la 3.518 de crime în lagărul de concentrare Sachsenhausen

Sursa foto: © European Union 2017 – Source : EC / fotograf Bartosz Siedlik

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Nici in Romania nu au reusit sa il judece pe Ilici si banda lui . Revolutie , Mineriada .
    Sau mai nou pe Daddy cu 10 august.
    DIN PACATE .

  2. Ca-n Romania…se asteapta clasarea pe faptuitorul a decedat.

  3. Dar ce_au făcut naziștii?
    Nemții îmi sunt antipatici dar nu atât de mult încât sa am o părere din start proastă despre ei. Am citit mult marturii din al doilea război mondial. S-au comportat cavalerește. Inclusiv în lagăre, au fost niște domnii. Există peste 1000 de vizite efectuate de Crucea Roșie în lagărele germane. Cele peste 1000 de rapoarte consemnează ca nimic neobișnuit nu s-a întâmplat acolo.
    Sunt convins ca asa a fost. Când se vor desecretiza arhivele lagărelor, toate sunt în posesia rușilor, am toată convingerea ca se va arata ca nemții au fost barbati adevărați.

    • Ai temperatura mare.
      La Auschwitz la muzeu ti se arata ce au vazut delegatii Crucii Rosii si ce era ceva mai departe. Iar filmul facut de rusi când au ajuns acolo e imposibil de negat.
      Daca n-ai încredere în rusi, poti cauta filmele facute de armata americana pe unde au ajuns ei.
      Schimba-ti repede pseudonimul, ca nu semeni deloc cu înaintasul nostru.

  4. Ce este acest ,,Comitet Auschwitz ” , cine sint membrii acestui comitet , ce vrea el si pe banii cui ?
    Pe seama unor oameni care au suferit ( unii incca in viata altii decedati ) se ridica ici si colo cite o adunatura de indivizi ( care se considera indreptatiti ) pentru a pune mina pe niste drepturi cu continut economic si fara continut econimic .
    Indivizi care au in singe specula si specularea .

  5. Și noi am abandonat datoria Germaniei către România prin al nostru sau al vostru președinte

  6. De când e lumea, speculă1 sf [At: GHICA, C. E. I, 103 / V: (reg) spic~, șp~ / Pl: ~le / E: specula] 1-4 (Asr) Speculație (1-4). 5 Exploatare excesivă a ceea ce poate aduce un venit (proprietăți, forță de muncă etc.). 6 Profit realizat prin speculă (5). 7 Comerț ilicit care constă în vinderea sau revinderea unor mărfuri, cu prețuri exagerate, în momentul în care acestea lipsesc de pe piață. 8 Infracțiune comisă prin practicarea speculei (7). Oare cine?