G4Media.ro

Coaliţia pentru Dezvoltarea României solicită CSAT și președintelui Iohannis să discute efectele…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Coaliţia pentru Dezvoltarea României solicită CSAT și președintelui Iohannis să discute efectele OUG privind măsurile fiscale, despre care afirmă că riscă să declanşeze o criză a economiei şi că reprezintă un atentat la siguranţa naţională

Coaliţia pentru Dezvoltarea României a adresat preşedintelui Klaus Iohannis şi CSAT o scrisoare deschisă în care solicită ca CSAT să discute în şedinţa de vineri efectele OUG privind măsurile fiscale, despre care afirmă că riscă să declanşeze o criză a economiei româneşti prin lipsa oricărui studiu de impact, a unor norme metodologice şi că astfel de metode reprezintă un atentat la siguranţa naţională, transmite News.ro

„Adresăm Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în numele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) o scrisoare deschisă prin care facem public demersul nostru de a solicita includerea pe agenda CSAT, începând cu şedinţa din 28 decembrie 2018, a unor subiecte care prin efectele lor preconizate asupra sectoarelor strategice din economie, respectiv energie, financiar şi comunicaţii, privesc siguranţa naţională: impactul OUG adoptată de Guvernul României în şedinţa din 21 decembrie 2018 asupra stabilităţii fiscale, predictibilităţii procesului legislativ şi deficitului de forţă de muncă. CDR reprezintă companii româneşti şi străine, mici şi mari care contribuie cu peste 50% la PIB-ul României şi angajează peste 1,2 milioane de oameni. Credem că vocea noastră trebuie ascultată”, se arată în scrisoarea deschisă a CDR.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României consideră că este timpul să completăm agenda CSAT cu subiecte de actualitate, care pot transforma într-un mod ireversibil bunăstarea si graniţele economice ale României, mai ales într-un context global în evoluţie.

„Degradarea până la eliminare a dialogului social din România, lipsa unei consultări reale şi a unor analize de impact, modul pompieristic în care orice dorinţă a guvernului se traduce aproape peste noapte în ordonanţe de urgenţă, unele cu magnitudine greu de măsurat, cum ar fi cea de anul trecut cu transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat sau acesta din 21 decembrie la care am făcut referire mai sus, ne îndreptăţesc să considerăm că este ameninţată siguranţa atât a investiţiilor prezente cât şi viitoare, cu impact direct şi indirect asupra populaţiei„, menţionează reprezentaţii CDR, care afirmă că această coaliţie „reprezintă nu numai vocea companiilor, dar şi a angajaţilor acestora, într-o piaţă a muncii în care numărul de oameni activi este în scădere, fapt care reprezintă unul dintre cele mai importante riscuri de securitate naţională”.

„La acesta se adaugă riscul fiscal: peste 230 de modificări anuale ale Codului Fiscal sunt nefireşti şi denotă o guvernare prin OUG in care Parlamentul a devenit o anexă a Guvernului”, consideră CDR.

Conform Art. 115, aliniatul 4 din Constituţia României, încă în vigoare, Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora, precizează CDR afirmând că este nevoie de predictibilitate, stabilitate, transparenţă şi încredere.

„În România zilelor noastre, toate acestea reprezintă încă doar nişte deziderate. Ordonanţa de Urgenţă din seara zilei de 21 decembrie, o zi simbolică pentru poporul român, riscă să declanşeze o criză a economiei româneşti prin lipsa oricărui studiu de impact, a unor norme metodologice, după cum toţi specialiştii din domeniu au subliniat din primul moment”, consideră CDR.

„Stimate Domnule Preşedinte, dorim să semnalăm, şi prin acest mod că aceste metode atentează pe fond la siguranţa naţională, aspect demn de a fi abordat în şedinţele strategice al CSAT”, adaugă reprezentanţii Coaliţiei.

CDR este formată din Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private mici şi mijlocii din România (CNIPMMR), Confederaţia Patronală Concordia (Concordia), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL).

Sursa: News.ro

Sursa Foto: Inquam Photos: Autor: Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. La inceputul sedintei,cu presa prezenta,ar trebui intrebati,si insistat sa raspunda, cei responsabili de masurile preconizate in justitie,economie etc.

  2. Pe primul plan sunt ingrijorarile lui Merkel si Printului Austriei privind efectul taxei lacomiei asupra profitului pe exportul de material lemnos si petrol.

    • Mai scuteste-ma cu ”taxa lacomiei”, e taxa pe activele bancare, si n-are nicio legatura cu Merkel si Omv. Impozitul pe profit psd-draknea l-au redus de la 16% la 10%, ca sa vina apoi sa spuna ca ia uite ce sume mici platesc astia ca impozit pe profit. N-aveau decat sa-l mareasca si gata.
      In oug asta, sunt numai aberatii, si sume foarte mari de la buget sunt atribuite dubios, de exemplu : 1000 de gradinite cu profil sportiv, pentru fiecare oferindu-se o subventie de 500.000 de euro, actiune cu dedicatie pt tiriac, care-i mufat de multa vreme la bani publici in Romania. La fel, inca o masura cat se poate de dubioasa referitoare la un fond de 310 milioane de lei, dati pentru 31 de statiuni balneare. Statiunile balneare sunt intr-o stare jalnica, iar o suma de 10 milioane de lei pentru fiecare(vreo 250.000 de euro) nu pot reface o statiune balneara din temelii, in consecinta, se iau banii, se pun niste panselute, si restu-l bagam in buzunar, vezi doamne le-am renovat.

  3. SE AUDE CA LA ACADEMIE, UNA DIN ELE, BANTUIE „SPIRITUL” IELENEI CEAUSESCU.
    IE MAI „VIU” CA NICIODATA!

  4. Care guvern e la rândul lui o anexa a CEX-ului, care e o anexa a unui individ, care reprezinta interesele unei mafii. Curat constituțional.

    E bine că a a intrat și armata română în statul paralel. Mai sunt și multinaționalele prin care trec mai mult de jumătate din veniturile la buget (tva, accize, contribuții și impozite pe venituri salariale) și care poate nu fac destul profit (deși la omv de exemplu statul are reprezentanți în aga si ca, deci știe cifrele si strategia de la sursa nu din ziare).

    Îndrăznește sa crezi, și niște mii de bolșevicii au cucerit un imperiu de peste 150 milioane de țărani în câțiva ani.

  5. My education budget should be 10-15% of my monthly income.
    The article does might be no need being long.
    There are over 4 billion people which have access to the Internet through
    computers and cell phone. https://forum.l2khal.com/smf/index.php?action=profile;u=5071

  6. Sa faca bine aceasta Coalitie pentru Dezvoltare, la fel si mediul financiar-bancar, marii agenti economici să nu se comporte ca niste babe care trebură de frica unui țăranuș teleormănean care le face felul când, cum și de câte ori dorește!
    Să se apere ! Si asta numai prin implicare activă in politică ! Dacă lasă țara pe mâna unor maneliști , să nu se mire că aceștia îi vor fura pe rupte.