G4Media.ro

Cioloş, după crimele de la Caracal: Nu avem nevoie doar de o…

Cioloş, după crimele de la Caracal: Nu avem nevoie doar de o schimbare de Guvern şi de peticeli pe ici, pe colo, ci de o reformă profundă a statului

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat marţi, la Zalău, că ceea ce s-a întâmplat la Caracal arată faptul că nu este suficientă o schimbare a Guvernului, ci o reformă profundă a statului, a Constituţiei şi a administraţiei publice, transmite Agerpres.

„Dacă mai era nevoie, ce s-a întâmplat la Caracal arată că nu avem nevoie doar de o schimbare de Guvern şi de peticeli pe ici, pe colo, ci avem nevoie de o reformă profundă a statului, care a fost profund compromis de modul în care s-a făcut politică în România, în ultimii ani, o politică clientelară, o politică de clan, o politică în interesul unor grupuri de interese şi asta se vede în momentul de faţă în dezinteresul unor oameni care lucrează în administraţia publică, profund politizată şi, acolo unde nu e vorba de dezinteres, vedem lipsa de compentenţă şi de profesionalism. Statul român are nevoie de o reformă profundă”, a afirmat liderul PLUS.

El a adăugat că reforma statului nu presupune doar o modificare a Constituţiei, absolut necesară din punctul de vedere al PLUS, ci presupune şi schimbarea calităţii administraţiei publice, a oamenilor care îşi asumă responsabilităţi şi la nivel local şi în Parlamentul României.

Dacian Cioloş a precizat că, în opinia sa, în momentul de faţă e oportunitate foarte bună pentru a schimba complet clasa politică ce guvernează România şi la nivel local, şi la nivel parlamentar.

„Eu aş nota faptul că, dacă de ani de zile se spune că pe români nu-i interesează politica, că sunt scârbiţi de politică, iată că atunci când se face politică pentru oameni, nu doar că vin oameni care se înscriu în partid, dar sunt oameni care sunt gata să-şi asume responsabilităţi în partid, să se expună. (…) Românii nu sunt scârbiţi de politică, în general, sunt scârbiţi de modul în care s-a făcut politică până acum, de către unele partide”, a mai spus Cioloş.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Lucrul cel mai grav care i s-a întâmplat României în ultimii ani, și cu precădere din 2017 încoace, este desăvârșirea dominației imbecililor în societate. Această desăvârșire nu se produce doar în momentul în care prostia multiformă ajunge să confiște puterea politică, ci și atunci când, prin repetarea obsesivă a acelorași slogane, pe aceleași canale media cu scop precis de imbecilizare, s-a format o masă critică de oameni dependenți de și legitimând aceste discursuri.

  2. Dap, mai era unul care ne-a reformat profund timp de 10 ani de aproape ne-a luat dracu.
    Apropos, Ciolosila, stiai ca 40% din apelurile la 112 sunt fake?

    • Din păcate „aproape i-a luat dracu”, nu de tot, pe mafioți, cum bine zice acest trol. Reforma n-a reușit decât parțial și interlopii s-au regrupat, metastazele cancerului PSD-ALDE au cuprins.întreaga administrație și o parte din justiție. Rezultatul? Inclusiv alea 40% fake-uri la 112 unde e nenea ăla căruia nu i-a plăcut nici lui reforma, in 2012, când i-au sărit in ajutor latrinele și toți infractorii care nu vor ” sa fie luați de dracu”. Dar o să-i ia degeaba se zbat.

    • Reformarea statului roman a fost sutinuta de presedintele Basescu si de guvernul Boc (vreo 3 ani). S-au desfintat pensiile PSD-iste zise speciale, s-a croit un pact pe educatie semnat si de PSD (Geoana) si o noua lege a educatiei, s-a facut legea pensionarii unitare, etc. Printre lucrurile bune facuta atunci a fost si un standard de cost pentru km de autostrada. Evident ca in 7 ani de PSD-ism nu a mai ramas mare lucru din toate astea . . .

  3. Absolut de acord.
    Dar reforma trebuia inceputa dupa Colectiv.
    Ce s-a facut de atunci, a fost gasit vreun vinovat din partea statului roman?
    De aia trebuie sa facem revolutie serioasa

    • 2016 – anul marilor ratari. Unele le decontam si acum, altele mai tarziu.

  4. de aocrd dar trebuia reforma inca de la colectiv, ce dracu s-a schimbat de atunci?
    a fost condamnat si inchis vreun reprezentant al statului?
    PLATESTE CINEVA CU PUSCARIA PTR GRESELI?
    deci ori facem revolutie si dam foc la tara, ori voi, politicienii, faceti ceva cu PSDUl ala

    • Nu s-a schimbat nimic dupa Colectiv fiindca ati fost prea prosti sa votati impotriva PSD in 2016, absenteismul a fost 61% atunci.

      Nu stiu de ce n-ati votat atunci, cred ca nici voi nu stiti.

  5. Singura solutie ce poate schimba totul este elaborarea unei noi Constitutii (din ce in ce mai multa lume doreste asta )si construirea unui nou stat ,bazat pe respectarea normelor statului de drept impuse de UE. Sa solicitam in comun (,poate o initiativa de acest fel ar fi binevenita), presedintelui ,sa supuna aceasta tema dezbaterii ,concomitent cu alegerile Prezidentiale ,fiind momentul cel mai apropiat , in care s-ar putea cere o astfel de aprobare natiei , in integralitatea ei. Poate ar trebui sa solicitam unor institutii media (Ziare ,TV) , sa permita atasarea unui spatiu , in care cei interesati pot sa semneze o astfel de initiativa . Poate se string un numar mare de semnaturi care vor fi folosite la declansarea unui astfel de demers . Este evident ca trebuie inceput de undeva . Statul Roman actual ,pare depasit de situatie , in cel putin doua evenimente: Punerea in aplicare a deciziei populare exprimate prin vot la referendum si acum in situatia crimelor din Caracal -daca nu cumva aceasta situatie va capata si alte aspecte , nu numai cele politienesti (ca sa zic asa ). Daca domnul Ciolos doreste ,isi poate asuma o astfel de initiativa ,la care poate atasa si necesitatea de schimbare a decidentilor aflati in institutiile statale , cu obligativitatea introducerii concursului , ca forma de obtinere a postului ,concomitent cu numirea in comisia de verificare a unor personalitati (pe domenii distincte ) si a unor reprezentanti ai societatii civile , ca masura suplimentara de eliminare a fraudei .

  6. Corect. Asta trebuie facut. Nu mai trebuie pierdut timpul, cautat scuze, aduse „ameliorari ” pe ici pe colo. In Romania totul este putred, totul trebuie reconstruit. Clasa politica veche s-a dovedit incompetenta si nociva.

  7. Subscriu celor spuse, este stringent necesară o amplă și profundă reformă la nivelul tuturor instituțiilor statului, dacă ne dorim cu adevărat să îndreptăm lucrurile, să ne poziționăm pe calea cea corectă și să ne construim o țară, cum ne dorim cu toții. Dacă tot am ajuns atât de rău, este cazul să punem vertiginos piciorul în prag, să ne asumăm unde suntem și să purcedem la regândirea organizatorică și funcțională a instituțiilor statului român. Cred că este suficient cât am orbecăit în jurul unor ape tulburi, competența, profesionalismul, responsabilitatea și simțul răspunderii față de cetățean, obligatoriu, trebuie să devină reguli de bază după care să funcționeze autoritățile și instituțiile statului. Nu or exista oameni adecvați pentru a pune în aplicare toate aceste mecanisme? dimpotrivă, există o sumedenie de oameni minunați, însă dați de o parte de mafia actuală, care pot îndeplini toate aceste deziderate. acest sistem putred, bazat pe orice, numai pe ce trebuie, nu, odată și odată trebuie extirpat, iar momentul cred că a venit. Haideți să punem capăt unei politici de tip dăncilă, ciordache, dragnea etc, nu doar că este păguboasă, dar, după cum se poate observa, este criminală. Dacă ne pasă cu adevărat de ceea ce s-a întâmplat la Caracal, de ceea ce se întâmplă cu țara, atunci haideți să și facem ceva! vom respecta memoria acestor fetițe și a altora, eu nu cred că sunt singurele victime ale acestui călău, dacă vom schimba lucrurile în profunzimea lor, nu plângându-le câteva zile, iar mai apoi, cum ne este obiceiul, să le uităm și să lăsăm lucrurile neschimbate. Petrecerea lucrurilor de această manieră, fără îndoială, ar arăta ipocrizie și nimic mai m,ult. Câte astfel de tragedii trebuie să se mai întâmple pentru a ne trezi la ralitate și pentru a ne determina să facem ceva? sper că este suficient, tragedia de față este menită a ne da trezirea!

  8. Are mare dreptate Ciolos acum!

  9. Anticipate!
    În ultimele 48 de ore, fiecare pesedist care a dat cumva nas in nas cu presa a fost ezitant, incoerent și , în cazul chiparosului de la finanțe, chiar nesimțit. Moga fuge de răspundere, iar dăncila ni-l propune pe arahat mare șef. Tot partidul schimba pampers după pampers gândindu-se (inclusiv) la 10 august 2019. Singurul bine pe care îl mai pot face e sa plece cât mai curând de unde au venit!!

  10. Sa vedem daca cineva din spectrul politic isi va asuma aceasta sarcina, fie Presedintele ,fie Ciolos , sarcina obligatoriu de pus in practica, pentru natia Romana. Poate ar fi bine si coaptarea unor institutii UE (gen comisia de la Venetia ,sau altele )ce ar putea ajuta la realizarea acestui demers . In caz de reusita, procedura sa fie implementata peste tot in Uniune(or mai fi si altii in situatia noastra ). Asteptam sa vedem daca se transpune in fapte acest deziderat , cu care pina acum vad ca sunteti toti de acord .

  11. Taci ca ți-a spub prezidentul ca ești în aceeași oala… Nu te mai da cocos…
    „Am ajuns aici pentru că Guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi în funcţii. Au dat afară prea mulţi profesionişti şi au pus în schimb incompetenţi.”

  12. Pe tema asta a vorbit mai inainte si chiar mai bine dl Valentin Mircea, aici – http://www.contributors.ro/editorial/nu-mai-peticiți-sacul/ – care cred ca este chiar fostul sef al Corpului de control al premierului Ciolos. Dl Ciolos este cam ardelean, asta daca nu o fi iar ezitant, cum l-am vazut si in 2016.

  13. Se tot insistă pe aici cu plecarea psd. Vor pleca: dar când vor ei nu când vrea dujmanii!