G4Media.ro

Cine va fi viitorul șef al diplomației americane / Biden urmează să-l…

Cine va fi viitorul șef al diplomației americane / Biden urmează să-l numească secretar de stat pe Antony Blinken, un francofon și un susținător al multilateralismului

Joe Biden intenţionează să-l numească secretar de Stat pe diplomatul Antony Blinken, un susţinător al multilateralismului, care a fost numărul doi la Departamentul de Stat în timpul lui Barack Obama, relatează AFP, citată de News.ro

Antony Blinken, în vârstă de 58 de ani, este unul dintre principalii consilieri ai lui Joe Biden în domeniul politicii externe şi a fost numărul doi la Departamentul de Stat în timpul lui Barack Obama, în timp ce Hillary Clinton conducea afacerile externe.

The New York Times (NYT) şi Bloomberg scriu că preşedintele ales urmează să anunţe această nominalizare marţi.

Un susţinător aprig al multilateralismului, un francofon şi un francofil, Antony Blinken ar urma să-i succeadă lui Mike Pompeo, secretarul de Stat al lui Donald Trump, un susţinător al ”presiunii maxime” asupra Iranului şi al unei politici fără concesii faţă de China.

Joe Biden urmează să-şi prezinte marţi primele nominalizări în viitorul Guvern, continuând să-şi construiască echipa cu două luni înainte de învestire, în pofida încercărilor lui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

”Veţi vedea primele nominalizări în Guvernul preşedintelui als marţi”, a anunţat la postul ABC Ron Klain, viitorul secretar general al Casei Albe.

El nu a vrut să spună despre ce portofolii este vorba şi nici nume.

”Să aşteptăm ca preşedintele ales să o facăel însuşi, marţi”, înainte de Thanksgiving, a îndemnat el.

Joe Biden a numit deja mai mulţi consilieri apropiaţi la Casa Albă, însă suspansul continuă cu privire la Guvernul său care va trebui ”să reprezinte America”, feminizat şi divers.

Sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ce-i aia guvern feminizat? Mai multe femei sau barbati feminizati?

    • Mai multe femei cu barba, mai multi barbati cu dresuri si strasuri, doua trei ecologiste gen Greta, si daca mai raman locuri hai unul maxim doi alesi pe criteriul competentei indiferent ce culoare au parul de la dos.

  2. Parcă văd că o mulțime de postaci ruși vor comenta la acest articol. Ei nici măcar nu știu ce înseamnă neomarxismul, că la ei la Frunze ii învață altceva, Liszt, Mozart, Beethoven… Probabil au și o oră de Arta Războiului a lui Confucius

    • O mica corectura: ‘Arta Razboiului’ nu e opera lui Confucius ci a generalului Sun Tzu (Sun Tzu is traditionally credited as the author of The Art of War, an influential work of military strategy that has affected both Western and East Asian philosophy and military thinking. -Wikipedia). In rest, perfect de acord cu dumneavoastra.

  3. „The democrats , you see, are the quintessential jewish party”.

    • ‘though Bibi loves Trump and the GOP! Cine a mutat ambasada la Ierusalim? Democrații cumva?!

    • Cand postezi doar ca lumea sa se convinga de faptul ca esti idiot. Reusita deplina. Ginerele lui Trupel evreu ortodox, republicanii au facut cele mai multe concesii statului evreu. Ba mai mult democratii au fost acuzati de Bibi-ca ca sunt antisemiti. Ar fi chiar ceava incredibil ca un partid evreiesc sa fie antisemit.

  4. „Multilateralism”- nu o sa mai ai nici un cuvant de spus, doar dreptul sa taci din gura

    • Pardon acesta era videoul.
      „Nu vei avea un loc la masa. Va trebui doar sa stai jos si sa faci ce ti se spune:”

  5. Mai serios și mai la obiect. Un articol din ultimul număr din The Atlantic ia la rând prioritățile și accentele posibile în fața lui Biden, în materie de politică externă, în funcție de experții de care se va folosi. În ce privește politica externă, există în partidul democrat trei direcții generale, cu elemente și accente diferite pe care articolul le enumeră ( le voi înșira mai succint ) :
    • Cei care ar dori să restaureze în general politica externă a lui Obama, caracterizată printr- un management precaut al ordinii de după războiul rece, avansând cu pași mici, incrementali. Relațiile cu China ar evita competiția, s-ar axa mai degrabă pe cooperare bilaterală în domeniul schimbărilor climatice, sănătății publice globale etc. Summituri dese cu țări libere, în vederea reparării și întăririi democrației și încurajării cooperării. Această politică nu ar pune primul accent pe competiție ( dintre democrație și autoritarianism )
    • Reformiștii sunt, mai degrabă înclinați să acționeze prin riscuri calculate, relațiile cu aliații problematici și cu rivalii mai pline cu fricțiuni, China este considerată principala provocare, au în general o abordare mult mai competitivă. Cooperarea cu state libere un element definitoriu. Mai puțină implicare în Orientul MiJlociu, implicare mai mare cu statele din Golf pentru contracararea Iranului. Schimbări substanțiale în economia externă, cu accent asupra taxelor,securității cibernetice, o importanță mult mai mare politicii industriale și tehnologiei în detrimentul ințelegerilor bilaterale de comerț liber.
    • Progresiștii pun accentul principal pe obiective economice și politice domestice, fără cheltuieli mari pentru apărare, cu demilitarizarea politicii externe dar cu refuzul categoric al autocraților.
    Lumea de azi este, în schimb, mai puțin cooperativă și liberală ( decât pe vremea lui Obama ). Senatul care destul de probabil va rămâne majoritar republican ( se va vedea la alegerile din Ianuarie în statul Georgia ) poate să pună obstacole foarte serioase în fața politicii domestice a lui Biden și în numirile pe care va intenționa să le facă. Astfel, nu ar fi inutil ca Biden să se folosească, măcar la nivel de consultații cu acei republicani, care dau semne de bune intenții ( Susan Collins, Joni Ernst, Mitt Romney, Marco Rubio, Dan Sullivan ) și sunt realmente interesați de politica externă pe care o va face Biden, în special în relațiile cu China.