G4Media.ro

Cinci state membre, inclusiv România, au primit tranşa de 8,5 miliarde euro…

sursa foto: Comisia Europeană

Cinci state membre, inclusiv România, au primit tranşa de 8,5 miliarde euro din împrumutul acordat de Comisia Europeană / Banii vor ajuta statele să facă faţă creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice efectuate în vederea menţinerii locurilor de muncă

Comisia Europeană a plătit marţi a treia tranşă, în valoare de 8,5 miliarde de euro, din împrumutul acordat în cadrul instrumentului de finanțare SURE, către cinci state membre, se arată într-un comunicat al Executivul comunitar.

Astfel, România a primit trei miliarde de euro, Belgia – două miliarde de euro, Ungaria – 200 de milioane de euro, Portugalia – trei miliarde de euro iar Slovacia – 300 de milioane de euro.

Acest sprijin, sub formă de împrumuturi acordate în condiţii avantajoase, le va permite respectivelor state membre să facă faţă creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice efectuate în vederea menţinerii locurilor de muncă. Mai exact, sprijinul financiar menţionat anterior va contribui la acoperirea costurilor legate direct de finanţarea sistemelor naţionale de şomaj tehnic şi a altor măsuri similare instituite ca răspuns la pandemia de COVID-19 şi destinate inclusiv lucrătorilor independenţi.

Cu sprijinul financiar acordat marţi, 15 state membre au primit aproximativ 40 de miliarde de euro în cadrul instrumentului SURE al UE în perioada cuprinsă între sfârşitul lunii octombrie şi sfârşitul lunii noiembrie. Odată ce se vor aloca toate sumele în cadrul SURE, Belgia va primi 7,8 miliarde de euro, Ungaria – 504 milioane de euro, Portugalia – 5,9 miliarde de euro, România – 4,1 miliarde de euro, iar Slovacia – 631 milioane de euro.

Sprijinul financiar acordat marţi este o consecinţă a celei de a treia emisiuni de obligaţiuni cu impact social în cadrul instrumentului UE SURE, care a fost supralicitată de peste 13 ori mai mult. Acest lucru s-a reflectat în preţuri avantajoase, ceea ce înseamnă că statele membre vor primi sub formă de împrumuturi mai mult decât vor trebui să ramburseze.

Instrumentul SURE poate furniza sprijin financiar în valoare de până la 100 de miliarde de euro tuturor statelor membre. Până în prezent, Comisia a propus acordarea unui sprijin financiar în valoare de 90,3 miliarde de euro pentru 18 state membre. Viitoarele tranşe ale sprijinului vor fi acordate în cursul următoarelor luni, odată încheiate respectivele emisiuni de obligaţiuni.

„Prioritatea noastră este de a salva atât vieţi omeneşti, cât şi mijloacele de subzistenţă ale acestora. UE mobilizează 100 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi acordate ţărilor din UE pentru a finanţa sistemele de şomaj tehnic. Le vom oferi astfel sprijin întreprinderilor , ajutându-le să îşi menţină angajaţii. Marţi, alte cinci state membre primesc finanţare prin SURE, 15 state membre beneficiind deja de o astfel de finanţare. În curând şi mai multe state vor putea beneficia de această oportunitate”, a declarat preşedintele CE, Ursula von der Leyen.

La rândul său, Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie, a afirmat: „După cea de a treia emisiune a obligaţiunilor cu impact social SURE săptămâna trecută, care s-a bucurat de un mare succes, distribuim astăzi încă 8,5 miliarde de euro pentru a ajuta lucrătorii şi întreprinderile din cinci state membre. Impactul social al crizei COVID-VID ar fi fost cu mult mai grav în absenţa unor plase de siguranţă puternice ale ţărilor europene, în special a programelor de şomaj tehnic. Sunt mândru că, prin SURE, Comisia Europeană sprijină în mod activ aceste sisteme şi măsuri similare pentru lucrătorii care desfăşoară o activitate independentă, ajutând milioane de cetăţeni să depăşească această perioadă dificilă”.

Obligaţiunile emise de UE în cadrul SURE beneficiază de eticheta „obligaţiuni cu impact social”. Cadrul menţionat le oferă investitorilor în aceste obligaţiuni certitudinea că fondurile mobilizate vor servi unui obiectiv cu adevărat social.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. „Banii vor ajuta statele să facă faţă creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice efectuate în vederea menţinerii locurilor de muncă „-> asta pentru cine chiar crede asa ceva. Cati sunt pentru furat din astia? Doar se stie ca banii UE nu sunt acceptati in Romania decat daca o parte sunt sifonati.

  2. Pai mai avem nevoie de banii astia? Orban a spus ca da afara angajatii, ca face audit si toate tampeniile necesare ca sa schimbe pe cei angajati deja cu viitori angajati liberali. Cred ca aceste credite ar trebuie rebotezate cu titulatura, de ajutor de urgenta pentru a face fata creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice efectuate în vederea eliminarii locurilor de munca! Asa cum spunea si Orban! Sau sa inteleg ca dam afara oamenii si apoi returnam banii la UE ca oricum nu avem la ce sa ii mai folosim, ca noi nu vrem angajati, noi vrem someri! Asa a spus ORBAN, digitalizare!!!!! Idiotul satului!

  3. Catule, chiparosule, iar te impruti? Ce drac faceți cu banii, ii dați la multinaționale?

  4. Susțin ssalariile mari hoților din aparatul de stat românesc. Sunt mai multe parașute și idioți cu 4 clase în funcții de conducere decât oameni care muncesc din greu.

    • Te bag in pizda mă-tii

  5. NU CUMVA SE DEUC LA PRIVILEGIATI ?

    PENSIA SPECIALA A nevestei LUI iordache A CRESCUT DE LA 2500 LA 5200 EUR/LUNA!

    PENSII URIASE ! PENSIONARE DEVREME, LA 45-50 DE ANI. PENSIE FOARTE LUNGA.

  6. Câțule, e momentul să deschizi sticla aia de la ludovice!

  7. Bravooooo, comentatori patrioți ce sunteți! Noi cei care nu ne pricepem va admiram capacitatea de predicție a drumului ce-l vor lua banii ăștia când vor ajunge in teskereaua lui Cîțu. Va mulțumesc că ne deschideți ochii. Tot așa de drept este și că mă gândesc ce-ar fi ieșit din tastele voastre dacă RO ar fi luat 200 de milioane și HU 3,5 miliarde! Cum sunteți atâția deștepți și vă lăsați conduși de niste prosti? Și mai ales să-i tolerați, Ba mai mult să-i ajutați să o de-a jos pe acea doamnă Completă a managementului Statal, care a fost Veorica. Unde am fi fost acum daca rămânea ea la butoane cu Orlando, Fifor, Nicolicea, Ciordache, Nicolae & Co? Numai dacă te gândești la culmile de progres și civilizație te ia cu amețeală…