G4Media.ro

China emite prima alertă națională de secetă, în timp ce autoritățile luptă…

Foto: Pexels

China emite prima alertă națională de secetă, în timp ce autoritățile luptă pentru salvarea culturilor pe fondul unui val de căldură extremă

China a emis prima alertă națională de secetă din acest an, în timp ce autoritățile luptă împotriva incendiilor de pădure și mobilizează echipe de specialiști pentru a proteja culturile de temperaturile caniculare din bazinul fluviului Yangtze.

Alerta națională „galbenă”, emisă joi seara târziu, vine după ce regiuni din Sichuan, în sud-vest, până la Shanghai, în delta Yangtze, s-au confruntat cu săptămâni de căldură extremă, iar oficialii guvernamentali au citat în mod repetat schimbările climatice globale ca fiind cauza. Alerta este cu două trepte mai mică decât cel mai grav avertisment de pe scara Beijingului.

Într-unul dintre bazinele de inundații importante ale Yangtze, în provincia Jiangxi din centrul Chinei, lacul Poyang s-a redus acum la un sfert din dimensiunea sa normală pentru această perioadă a anului, a anunțat joi agenția de presă de stat Xinhua.

Nu mai puțin de 66 de râuri din 34 de comitate din regiunea sud-vestică Chongqing au secat, a declarat vineri televiziunea de stat CCTV.

Precipitațiile din Chongqing în acest an au scăzut cu 60% față de norma sezonieră, iar solul din mai multe districte este foarte lipsit de umiditate, a precizat CCTV, citând date ale guvernului local.

În districtul Beibei, situat la nord de centrul urban al orașului Chongqing, temperaturile au atins joi 45 de grade Celsius, potrivit biroului meteorologic chinez.

Chongqing a înregistrat vineri dimineață șase dintre cele mai fierbinți 10 localități din țară, iar temperaturile din districtul Bishan se apropiau deja de 39 de grade Celsius. În Shanghai se înregistrau deja 37 de grade.

Infrastructura și serviciile de urgență din regiunea Chongqing au fost supuse la o presiune tot mai mare, pompierii fiind în alertă maximă, în timp ce incendii de munte și de pădure au izbucnit în întreaga regiune. Presa de stat a raportat, de asemenea, o creștere a cazurilor de insolație.

De asemenea, compania de gaz din districtul Fuling a anunțat vineri clienții că va întrerupe furnizarea până la noi ordine, deoarece se ocupă de „pericolele grave de siguranță”.

Biroul agricol din Chongqing a înființat, de asemenea, echipe de experți pentru a proteja culturile vulnerabile și a extinde plantațiile pentru a compensa pierderile înainte de recolta de toamnă.

Ministerul Resurselor de Apă a instruit regiunile agricole afectate de secetă să întocmească liste de rotație pentru a stabili cine poate avea acces la provizii în orice moment, pentru a se asigura că acestea nu se epuizează.

Potrivit datelor furnizate joi seara de ministerul chinez pentru situații de urgență, temperaturile ridicate numai în luna iulie au provocat pierderi economice directe de 2,73 miliarde de yuani (400 de milioane de dolari), afectând 5,5 milioane de persoane.

Între timp, Centrul Național de Meteorologie din China (NMC) a reînnoit vineri alerta roșie pentru temperaturi ridicate, a 30-a zi consecutivă în care a emis alerte, a precizat acesta pe canalul său Weibo. Meteorologii de stat au prezis, de asemenea, că actualul val de căldură va începe să se atenueze abia pe 26 august.

Agenția meteorologică a precizat în buletinul său zilnic că 4,5 milioane de kilometri pătrați de teritoriu național au înregistrat în prezent temperaturi de 35 de grade Celsius sau mai mult în ultima lună – aproape jumătate din suprafața totală a țării -, iar peste 200 de stații meteorologice au înregistrat maxime record.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ” Dragonul a dat, Dragonul a luat. „

  2. Din contra, au fost cam primii care au luat Masuri ! Ce inseamna sa treci clasa fara sa-ti faci temele …

    • Fals, măsurile sunt pe hârtie…sunt cei mai mari consumatori de cărbune, au panouri solare unde nu este soare și eoliene unde nu bate vântul…poate ar trebui sa mai citești