G4Media.ro

Ce tablete cumpără statul pentru 250 de mii de elevi și profesori:…

sursa foto: Pixabay

Ce tablete cumpără statul pentru 250 de mii de elevi și profesori: de 10 inch, din aluminiu, rezistente la cădere accidentală, procesor octa-core 1.8 GHz cu sistem de monitorizare a activității preinstalat

Tabletele pe care statul vrea să le cumpere trebuie să fie de 10 inch, să aibă conexiune 4G, cartelă SIM inclusă și o configurație de bază detaliată în procedura publicată de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), instituția din subordinea Ministerului Finanțelor care realizează achiziția de device-uri pentru elevi și profesori, arată o analiză Edupedu.ro.

Un singur dispozitiv trebuie să coste maximum 600 de lei, iar costul total ar trebui să fie maximum 150 de milioane de lei fără TVA. Licitația centralizată a fost lansată pe 21 mai.

O noutate pentru această licitație este că prețul cel mai mic contează în proporție de 80%, dar 20% din decizie va fi luată pentru evaluarea componentei tehnice.

Tabletele nu trebuie să aibă preinstalate pe ele aplicații anume, acestea fiind apoi instalate de fiecare școală în parte. Dar vor avea un modul de monitorizare a activității utilizatorilor, potrivit caietului de sarcini, este vorba despre un „sistem de management centralizat preinstalat”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Chiar nu inteleg de ce a fost omis in articolul de pe Edupedu. ro bonusul de 15 puncte ce se acorda ofertantului care renoveaza budele scolilor din mediul rural (inclusiv batatorirea cararii de la cladirea principala pana in porumb) ?!! :))))))))))))))))

  2. Niște cerințe bine elaborate, inclusiv în privința specificațiilor tehnice.

    • Cerinte facute bine pe draku. Cauta si tu pe net sa vezi cat costa o tableta care satisface toate specificatiile cerute de baietii astia. Iti spun eu ca nici o tableta nu se apropie de 600 RON.

  3. Cerinte tableta: ecran minim 10 inch cu rezolutie 1200×1920, conexiune 4G cu slot de SIM, carcasa de aluminiu, minim 3 GB RAM, minim 32 GB ROM, CPU minim octa-core 1,8 GHZ. OS Android 10. Pret 600 RON
    Pe bune? Pe ce lume traiesc baietii astia? Cea mai ieftina tableta care indeplineste majoritatea ( nu toate conditiie lor) cost vreo 1200 RON la lenovo.

    • Statul si firmele in general pot negocia preturi mult mai mici pt ca cer o cantitate mult mai mare. Acel lenovo la 1200 lei costa maxim 300 la usa fabricii.

    • @Momolord, cred ca glumesti!!! Nici Iphone-ul nu costa de 4 ori mai mult decat costul pieselor. Ultimul Iphone 11 Pro Max se vinde cu 1100 de dolari, iar piesele pentru el costa aproape 500 de dolari. In ultimii ani nu prrea mai merge sa bagi preturi de 3-4 ori mai mare decat costul pieselor la tablete si telefoane. Si in special la tablete si telefoane Android care isi pastreaza cu greu valoarea in timp.

  4. Atunci când cumperi 250.000 de bucăți, prețul (600 lei)este unul foarte bun; iar vânzătorul trebuie să fie direct producătorul, pentru că revânzătorii își adaugă un profit mult prea mare.

    • Numai prosti comentează pe aici. Ei nu vor sa priceapă ce adaos colosal își pun comercianții în România. Într-adevăr 600 de lei e un preț decent, care oferă și o marja bună de profit pentru producător.

    • Nu prea poate sa fie producatorii de tablete, fiindca in cerinte se specifica ca toata treaba asta de 600 RON plus TVA trebuie inclus si un abonament de internet mobil 4G pe 24 luni. Oricat de ieftin ar fi acel abonament, pentru tableta in sine mai raman vreo 3-400 de RON. Nici daca iei la jumatate de pret niste chinezarii de la Chuwi, Aldro, Onda, Jumper, sau alte firme de care 99% dintre romani nu au auzit, tot nu se apopie pretul unei tablete de 400 de RON. Cel putin cu specificatiile pe care le cer ei.

  5. Cerințe si criterii discutabile.
    Dar pe mana cui ajunge o astfel de tableta?
    Ce se va intampla cu 40 sau 50 de mii de tablete care ajung la unii copii care nici pe la scoala nu mai calcă?
    Le cumpărăm si gata?