G4Media.ro

Guvernul pregătește achiziția a 500 de mii de tablete pentru elevi prin…

Guvernul pregătește achiziția a 500 de mii de tablete pentru elevi prin primării, decontate din fonduri europene, în plină campanie electorală – proiect de OUG

500 de mii de tablete pentru elevi ar putea fi cumpărate de către primari în următoarea lună, cât a mai rămas până la debutul anului școlar, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență discutat în ședința de Guvern de vineri noaptea. Este vorba despre un act normativ propus de Ministerul Fondurilor europene și care inițial permitea achiziția doar a 200 de mii de tablete, după care proiectul a fost modificat, potrivit surselor Edupedu.ro și se vor aloca 100 de milioane de euro pentru ciumpărarea de tablete de maximum 200 de euro/bucata, adică echivalentul a 500 de mii de bucăți.

Proiectul reglementează, practic, o achiziție de tablete descentralizată, achiziție la care poate participa școala, dacă are personalitate juridică și personal care poate desfășura achiziții publice, primăria sau “parteneriatele” dintre școală și primărie.

“Cheltuielile cu achiziția de echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line menționate la art. 1 alin.(1) sunt eligibile pentru decontare din fonduri externe nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Competitivitate, începând cu data de 01 august 2020”, prevede documentul care apare pe ordinea de zi de după ședința de vineri a Guvernului.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. pfff. primarii. pai acolo colcaie de rubedenii. multe angajate dupa ce in primarii si-au dat ce salarii vor ei. e rost de spagi!

 2. G4media, deveniti si voi o troaca psd-ista? E campanie electorala sau inceput de an scolar? Eu zic sa se faca achizitiile de tablete dupa alegeri, da-l in ma-sa de an scolar.

 3. G4Media, frumos titlu! A3 sunt mândri de voi. Se achiziționează tablete pentru anul școlar și voi rețineți ca e campanie electorala (btw din fonduri europene ce implica un control mai mare). Sa nu se mai achiziționeze nimic pana la anul ca e campanie electorala și G4Media nu e de acord. Bravos, RTV & Sputnik likes you

  • Articolul e preluat de pe edupedu. Desi edupedu a tot reiterat subiectul achizitiei de tablete pentru elevi, acum cand sunt achizitionate 500 mii de tablete lanseaza suspiciuni de frauda prin mentiunile referitoare la campanie si la sedinta desfasurata vineri noapte, fara sa ia in calcul ca mai sunt 2 saptamani pana la inceputul anului scolar si ca finantarea e europeana deci sansele de fraudare sunt mici.
   Practic edupedu s-a sucit 180 de grade pentru ca acum au in agenda sa ofere argumente (false) pentru dat jos guvernul liberal iar initial aveau pe agenda sa favorizeze incheierea de contracte pentru producatorii/intermediarii de tablete.

 4. Dacă d.na”nu eu raspund” nu e capabila sa asigure, prin minister, tabletele, de ce nu da banii direct la școală? Cum crede ea ca vor acționa primarii dacă nu e rost de comision? Vor aștepta elevii mult și bine tabletele!!!

 5. Puneti-i pe bosorogii si incultele din primariile de la sate sa cumpere tablete pentru elevi defavorizati. Pana la Mos Nicolae se vor tot gandi, ce vrea oare Guvernul sa le luam la copii, tablete de ciocolata sau tablete pentru Covid?

 6. Pe bune G4? Asta e de spus? Că e campanie electorală? Asta ar fi cea mai mare evolutie din educația românească în 30 de ani și asta e tot ce puteți voi să scrieți? Puteati scrie ‘sa stăm cu ochii pe licitații’ etc. Pai cu modul asta de a face presa începeți să deveniți parte din problema mai dragilor. Eu zic sa discutați feedback-urile în redacție și să vă mai gândiți. Daca Orban sifoneaza banii ăștia va fi rupt în bucăți la alegeți. Treabă noastră a tuturor e sa stăm cu ochii pe ei, pe ce cumpără și vum cumpăra și nu sa dăm in ei când anunță că vor să facă un lucru bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.