G4Media.ro

Ce mai ”donează” românii refugiaților: mărgele, costume de baie, paiete și pantofi…

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Ce mai ”donează” românii refugiaților: mărgele, costume de baie, paiete și pantofi cu toc/ Coordonatorul centrului Isaccea: ”Opriți-vă! Suntem epuizați”/ Lista medicamentelor necesare refugiaților

Mihaela Dan, coordonatorul centrului de primire a refugiaților din punctul vamal Isaccea, a publicat o serie de mesaje pe pagina de Facebook prin care atrage atenția donatorilor să nu mai trimită lucruri de care nu mai au loc sau nevoie acasă, ci doar materiale utile unui refugiat.

Coordonatorul atrage atenția asupra faptului că voluntarii sunt foarte puțini și deja epuizați după doar o săptămână, iar selectarea materialelor primite trebuie făcută cât mai eficient pentru a-și conserva energia.

  • „Nu mai am energie să am „TON”. Dar, la fel gândesc, habar n- avem să donăm. Dacă VOI credeți că piesele unui costum de baie, mărgelele, pantofii cu toc și rahaturi cu paiete sunt necesare unui refugiat…să mă ierte Dumnezeu, sunt eu nebună că nu înțeleg. Și-mi asum nebunia”, a transmis Mihaela Dan într-unul din mesaje.

Printre lucrurile ”donate” de români refugiaților voluntarii au găsit mărgele, costume de baie, paiete și pantofi cu toc.

Femeia a mai publicat joi și o listă cu medicamentele de care au nevoie refugiații care ajung la centrul din Isaccea.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Calul de dar nu se cauta la dinti!

  2. Mulți oameni nu înțeleg ce presupune donația sau a ajuta pe cineva. Ei au impresia că o campanie umanitară înseamnă un prilej nemaipomenit de a face curățenie în casă sau de a se debarasa de niște lucruri sau obiecte pe care nu le mai folosesc, dar care nu sunt utile nici în cadrul acelei campanii. Ăștia sunt oamenii. Atâta pot, atâta livrează! Nu trebuie să generalizăm, majoritatea oamenilor sunt de bună-credință, chiar ajută, o fac din suflet, iar ajutorul lor chiar este țintit și corect acordat. Doar o mică parte a donatorilor fac parte din categoria celor care folosesc campaniile umanitare pe post de a se debarasa de deșeurile de prin casă. Există și astfel de specimene. Dar ele sunt singulare. Cel puțin așa vreau să cred. Considerație tuturor celor care ajută dezinteresat, corect și din suflet refugiații din Ucraina! Oricând, oricare dintre noi, ne putem afla în situația lor. Viața este atât de imprevizibilă, încât habar n-ai ce se poate întâmpla de pe o zi pe alta!

  3. Pauzele lungi si dese, cheia marilor succes.

  4. In ton cu comentariul dnei Mihaela Dan as mai adauga si „oferta locurilor de cazare”. Unele case sunt pur si simplu de nelocuit, sunt si ei oameni, nu animale.

  5. Nu știu cine a făcut listele alea de medicamente dar arată în mare parte a bătaie de joc. Unele preparate sunt extrem de pretențioase în administrare și se pot folosi doar în cazuri extreme. De exemplu la ce le trebuie Actilyse? Cine face tromboliză în taberele de refugiați? Pentru ce? AVC în timpul de tromboliză când ai nevoie strictă de evaluare CT și neurolog prezent, cu neurochirurg aproape? Infarct miocardic pe care îl stabilesc cu ce? Și ca astea o grămadă de altele asemenea, vasopresoare și nu numai, ca să nu mai vorbim că măsurarea cantităților se face în „amperi”. Or fi fost ampule? În orice caz e o mare dezordine și aflare în treabă cu așa ceva, iar cea mai mare parte din medicamentele de pe listă nu sunt medicamente de farmacie, se distribuie doar în spitale pe programe speciale din care în general nu există stoc nici la ordinea zilei. De unde să primească de exemplu albumină? Dar lumea citește „medicamente” și cu asta totul pare nobil și sfânt. E foarte aiurea treaba în privința unor asemenea cerințe, pentru că sunt multe absurde și în nici un stat din lume nu au cum și nici de ce să primească așa ceva!

    • ce bine stiu romanii sa comenteze la orice … te-ai gandit ca poate au nevoie la spitalele de langa granita?

    • Maestre, lângă graniță nu există spitale monobloc care să poată ingriji asemenea cazuri pentru care se administrează ce se cere. Sunt niște lucruri tehnice care fac diferența. Vorbești la metru că așa îți face bine la corazon, să te simți tu bine cu umanitarismul

    • Ah, n-am stiut ca vorbesc cu domnu specialist … Ma scuzati, stati linistit in bula dvs. si dati cu hate in continuare. Am auzit ca face minuni la tensiune.

    • Spartakus, ce se poate face?
      Exista farmacii care sa stranga donatii pentru medicamete care sunt real utile, pe care ei sa le impacheteze asa cum trebuie?
      Are cineva idee daca exista asa ceva? Eu ma pregateam sa cumpar ceva din lista asta dar nu mai indraznesc sa ma duc la farmacie sa cer ceva, nici n-am idee cum sa le trimit la Isaccea.

    • Spartakus e troll rus pus sa opreasca avantul oamenilor de a sari in ajutor

  6. Doamna mai bine ar apela la o farmacie sau un spital să-i furnizeze asemenea medicamente. Un cetățean de rând nu are de unde să trimita așa ceva.
    Cine știe ce fac cu ele, poate le revând la piata neagra, pentru că a livra așa ceva fara un control medical prealabil este oarecum ilegal.
    În privința hainelor, este cel puțin nepoliticos ca, în loc să mulțumești donatorilor, îi jignești. Cred că doamnei îi lipsește ceva educație. Nu are decât să verifice pachetele la primire și să returneze acele obiecte care nu sunt de folos. Bănuiesc că sunt predate personal, deci cine le preia poate verifica conținutul.
    Eu am renunțat să donez produse și am donat bani pentru că la predarea unui pachet mi s-au cerut încălțăminte, imbrăcăminte și jucarii noi, și mi s-au refuzat ghetele pentru copii pe motiv că erau purtate. Copiii noștri poartă ghete unii de la alții pentru că cresc repede, așa că, neștiind unde ajunge ‘marfa” noua, nu le mai donez de loc.

  7. Probabil mărgelele şi bikini erau pentru doamnele şi domnii de la centru, ca să nu fie nevoiţi să fure din hrana refugiaţilor. Ştim prea bine cum se cară cu plasele şi bidoanele, mâncarea din toate centrele, gradiniţele, creşele, căminele şi spitalele României.