G4Media.ro

Cât este de legal în România să practici sporturi motorizate în mijlocul…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. De prin toamnă nu avem voie în pădure nici măcar cu bicicleta, mergi cu calul(de ăsta nu au precizat, nu încă cel puțin) sau pe jos, cam asta e cadrul legal.
    De acord cu motoarele electrice, trusă de prim ajutor, echipament.
    Dar cu taf-urile, alte utilaje și mașini de furat lemn ca la concurs ce se face, se trec și acestea pe electric să nu sperie ursul și ariciul ?
    Sunt acoperiți austriecii samd de cei care dau stampila(pe cât le dau, și aia trag pe lângă acte pe același aviz nșpe camioane pe nașpa oricum) și le fac legi încât nici să nu se poată vedea jaful și hoția pt că jaful și hoția nu se mai face chiar așa la drumul mare cât vezi tu o cortină de brazi de pe DJ de te minunezi cât de frumoasă e țara în care trăiești, se face un pic mai încolo, la urma urmei cât poți să mergi pe jos prin pădure sau câtă autonomie are calul tau tesla?!
    Pădurile ancestrale neprețuite nu-ți ajung ție masă românule, tu abia dai cu cartela să-ți iei o masă obosită din carton presat de la ikae, care și aia costă mai puțin decât o șipcă îngustă.

  2. In zona Branului este o intreaga nebunie cu ATV-urile. Au inceput in pandemie si s-au extins ca ciupercile dupa ploaie. Sunt sute de ATV, daca nu chiar o mie. Circula peste tot. Fac un zgomot ingrozitor si polueaza in draci. O distractie insipida pentru turisti insipizi pentru care muntele inseamna inchirierea unei pensiuni, gratare si bere la PET cat cuprinde pana dimineata, o ciorba cu bors ca se se „dreaga” si apoi o sesiune de inghitit noxe de la ATV-ul din fata ta din „aventura” in grup, cu pauza pentru poze si mancat seminte. Din fericire au inceput sa le mai interzica accesul, dar nu peste tot. Ar trebuie interzise pentru ca nu contribuie cu nimic in afara de galagie si poluare!

  3. Ca și în multe alte cazuri, dacă suntem trași de mânecă, ne mai ”armonizăm” cu legislația europeană, ca și în cazul de față ( vopsim gardul ). Cu punerea în aplicare și cu controlul însă nu stăm nicicum. Este simptomatic că nu m-am întâlnit cu pădurari din 1990 încoace, deși fac drumeții săptămânal ( Maramureș ). Într-adevăr, situația s-a denaturat în asemena măsură, încât revenirea la normal ar fi problematică și cu prezența zilnică a pădurarului la locul lui de muncă : pădurea. Există jandarmerie montană, există – nominal – pădurari, dar oficialul din articol se pânge de lipsă de personal, ceai mai primitivă scuză. De ce facem legi, dacă nu le putem pune în aplicare ? Problema e că nu numai ai noștri bântuie pădurile, dar datorită neseriozității și dezinteresului vin la noi austrieci, nemți, slovaci, cehi, polonezi, etc. , care acasă la ei acasă nu pot să-și facă de cap, fiindcă problema e reglementată și rezolvată. Impactul acestei degringolade este destructiv nu numai asupra terenului din păduri ( drumuri forestiere, poteci, versanți ”iubiți” de offroadiști etc. ) dar și asupra faunei, datorită zgomotului. În mod cert, ursul trezit de motociclist în zona Brașovului, nu o să uite experiența trăită și poate să aibă data viitoare o reacția pe măsură ( ca mic exemplu ). Și ne putem da seama, cum se simt aceste animale, când dintr-o parte aud ”drujba” sau TAF-ul, din altă parte motocicleta sau ATV ul. Dorim un echilibru intre bogățiile noastre și modul lor de exploatare, dar nu facem mare lucru în acest scop. Suntem neserioși și superficiali, apucătură care din păcate ne caracterizează instituțional.