G4Media.ro

Cât de sănătoase sunt pudrele proteice/ Cine trebuie să le adauge la…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. N are nici o baza științifică articolul.
    Iar paragraful de mai jos e o minciuna obosita:
    “Sursele vegetale de proteină (leguminoasele sunt cele mai ofertante: fasole, naut, linte, soia) vin cu aport de proteină de calitatea a doua, incompletă, fără a asigura toți aminoacizii”

    • Proteinele de origine vegetală sunt cele mai sănătoase, asociate cu longevitatea, scăderea morbidității, doza recomandata este de 0.8g/kg corp, spre 1g/kg corp. Sportivii de performanta, care sacrifică longevitatea pentru performanță pot consuma 1.5-2g/kg corp. Chiar si pentru sportivii de performanță este preferabila proteina „de calitatea a doua” vegetală.

  2. Pentru cei doi de mai sus care spun ca proteinele vegetale sunt cele mai sanatoase, imi pare rau sa va zic ca nu e asa daca ne uitam la profilul amino acizilor gasiti in diversele tipuri de proteine. Izolatul de proteine din zer si lactatele in general raman cele mai bune alegeri. Imi pare rau ca studiul de mai jos nu include si profilele proteinelor din carnea de consum, in schimb il include pe cel al muschiului uman lol.

    Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6245118/

    Cat despre ce a zis Marionette legat de sprotivii de performanta ca ar sacrifica logetivitatea pentru performanta, l-as intreba pe acest domn pe ce se bazeaza cand spune bazaconiile astea si cine i-a spus ca sportivii de performanta ar prefera proteina vegetala. In fine, las si un link de referinta, studiile inidivuale pot fi gasite in meta-analizele facute pe subiectul acesta.

    https://www.health.harvard.edu/heart-health/adding-weight-lifting-to-workouts-may-boost-longevity