G4Media.ro

Cantitate record de sticlă colectată la Sfântu Gheorghe, după ce localnicii au…

Sursa foto: Facebook/TEGA RT - SA

Cantitate record de sticlă colectată la Sfântu Gheorghe, după ce localnicii au primit la schimb apă minerală și bere / Au fost date peste 15.000 de beri și 2.500 de sticle de apă

Aproape 90 de tone de sticlă au fost colectate de operatorul regional de salubritate Tega, în cadrul unei acţiuni organizate în municipiul Sfântu Gheorghe din județul Covasna la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit conducerii societăţii, este o cantitate „record”, iar pentru a stimula cetăţenii să participe la acţiune, Tega a oferit câte o jumătate de litru de bere sau un litru de apă minerală în schimbul a 5 kilograme de sticlă predate.

„Este clar că oamenilor le place această campanie, deoarece de ani de zile vedem cum mulţi oameni aduc sticlă colegilor noştri care îi aşteaptă în diverse locaţii din oraş. La prima colectare de sticlă din acest an, acest lucru a însemnat 1.168 de persoane care au depus o cantitate record de sticlă, 89.711 kg, adică aproape 90 de tone de sticlă au fost colectate de către oamenii din Sfântu Gheorghe, ceea ce vorbeşte de la sine”, a declarat luni directorul societăţii Tega, Mathe Laszlo.

Potrivit conducerii societăţii, Tega a dat la schimb 15.272 de beri şi 2.536 de sticle de apă, cea mai mare cantitate de sticlă fiind colectată la punctul din zona Gării: 8.665 kg vineri şi 9.785 kg sâmbăta trecută.

În urma acţiunilor organizate anul trecut s-au adunat 124.585 kg de sticlă în municipiul Sfântu Gheorghe, din care 66.674 kg în luna martie. Următoarea acţiune de colectare de sticle va avea loc în cursul verii, la o dată ce va fi anunţată din timp.

Operatorul regional de salubritate Tega derulează în această perioadă şi o campanie de curăţenie de primăvară în localităţile din mediul rural, în cadrul căreia colectează gratuit obiectele nefolositoare şi deşeurile electronice din gospodării.

Campania va dura până pe 7 iulie, iar în această perioadă oamenii pot preda atât aparate electrice şi electronice defecte, hainele vechi, cât şi obiecte voluminoase, cum ar fi mobilă veche sau anvelope uzate. Caravana va trece, pe baza unui program prestabilit, prin toate localitățile din judeţul Covasna.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Asa da . Se merita efortul .

  2. Wow, ce idee grozavă, care trebuie dusă mai departe, nu trebuie să moară așa!
    Străbătând țara de pe plajele „exclusiviste” ale Mamaiei până in vârful muntelui undeva in Ardeal intr-un parc national, am vazut gunoaie incontinuu. Deci sticle si pungi de plastic efectiv de pe plajă până in vârful muntelui incluzând aici fiecare metru de traseu de pe munte.
    N ar fi o idee grozavă să li se dea local bere tuturor celor dispuși să aducă 10kg de plastic?