G4Media.ro

Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar debutează pe 13 septembrie

sursa foto: RO Vaccinare

Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar debutează pe 13 septembrie

Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar şi cel universitar se va desfăşura pe o perioadă de două luni, urmând ca vaccinarea în unităţile de învăţământ să se deruleze în perioada 13 septembrie -15 noiembrie, iar în universităţi de la 1 octombrie până la 1 decembrie, a anunţat, marţi, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, relatează Agerpres.

„Au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unităţile de învăţământ a elevilor, studenţilor, părinţilor acestora şi a personalului propriu. Practic, este cadrul metodologic după care se va desfăşura procesul de vaccinare în unităţile de învăţământ. Se transmite în cursul acestei dimineţi această instrucţiune, atât către Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, cât şi către Ministerul Educaţiei pentru a colabora în vederea implementării programului de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că în vederea limitării riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în comunitate, precum şi în unităţile de învăţământ, se va desfăşura „o campanie specială” pentru vaccinarea elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic.

„Această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de circa două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, pentru doza unu, ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze. Practic, pentru sistemul preuniversitar, activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învăţământul universitar debutează la 1 octombrie şi se finalizează pe 1 decembrie. De menţionat că în învăţământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare”, a completat Gheorghiţă.

sursa foto: RO Vaccinare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu stiu ce sa zic, dar eu nu ii vad bine pe directorii (si profesorii) aia din scoli cand or incepe sa faca copiii miocardite… Fizic, ma refer.

    • Fiecare pe turta lui. În majoritatea școlilor profesorii sunt vaqinați (procentul de 60% +/-). Nevaqinatii, si-asa hartuiti de colegi și parinti (unii dintre ei), rezista și bineînțeles ca nu „prpopvaduiesc”. E o rezistenta ca pe vremea s.s.m.d . Mai arunca aluzii, se dau ca exemplu, însă nu pot duce munca de lămurire ptr ca pot fi înregistrați cu orice device. Nu mai zic de situația în care se pot găsi martori falși și ești pus la zid de presa, imediat. Pana sa se cerceteze, cuvântul elevului e luat drept adevăr absolut și nu te poți disculpa decât după ce ți s-a făcut „reclama”.

    • Din punctul meu de vedere, un director de scoala are responsabilitate daca se intampla ceva cu copiii din scoala, in timpul sau chiar in afara orelor de program.
      Deci daca el/ea accepta sa vina caravana aia sa vaccineze copiii, s-ar putea sa aiba surprize cand un parinte, cu tot acordul pe care si-l da, observa ca ii ajunge copilul in spital cu efecte adverse…
      Profesorii nu vad de ce ar avea responsabilitate, dar asta sunt eu (oricum nu mi-as vaccina copilul, si in nici un caz la scoala), iar unii mai putin dusi la biserica s-ar putea sa aibe alte pareri.

    • Da, nici eu nu-i vad bine pe directori si profesori daca vor bate campii contra vaccinului, si pe urma copiii vor incepe sa faca miocardite de la COVID.