G4Media.ro

Cadavrele a 16 migranți, care au murit în noiembrie într-un naufragiu în…

foto: Captură video Sky News

Cadavrele a 16 migranți, care au murit în noiembrie într-un naufragiu în Canalul Mânecii, care a făcut 27 de morți, au fost repatriate în Kurdistanul irakian

Avionul care transporta trupurile neînsuflețite a sosit în jurul orei 2 a.m. (1:00 în România) pe aeroportul din Erbil, capitala regiunii autonome din nordul Irakului. Victimele au fost transferate în ambulanțe și au părăsit aeroportul pentru transportul către orașul de origine din Kurdistan, potrivit unui fotograf al agenției AFP.

Cel puțin 27 de persoane au pierit în tragedia din 24 noiembrie, cea mai mortală petrecută în Canalul Canalului, străbătută zilnic de migranții care încearcă să ajungă pe coastele Angliei la bordul unor ambarcațiuni improvizate.

Dintre cadavrele găsite 26 în fostul de identificare în Franța: 17 bărbați și șapte femei în vârstă de 19 ani pană la 46 ani, un adolescent de 16 ani și un copil de șapte ani. Pe lângă cei șaisprezece kurzi din Irak, mai există un kurd din Iran, trei etiopieni, un somalez, patru afgani și un egiptean.

Doar doi bărbați au fost salvați, un kurd irakian și un sudanez, potrivit ministerului de interne al Franței. Conform mărturiei unuia dintre ei, 33 de persoane au fost la bordul ambarcațiunii atunci când traficanții de persoane i-au numărat.

Acum au apărut întrebări cu privire la apelurile la salvare pe care migranții le-ar fi făcut autorităților franceze și britanice, atunci când ambarcațiunea lor improvizată a început să se scufunde, potrivit mărturiei unui supraviețuitor. Prefectura maritimă a departamentului Manche a respins acuzația că apelul migranților în dificultate nu a fost luat în considerare.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică 57 de migranți au fost salvați dintr-o ambarcațiune aflată în dificultate în Canalul Mânecii și aduși în siguranță la Dunkerque, potrivit prefecturii maritime Manche.

Până acum, peste 28.000 de migranți au reușit să ajungă peste Canalul Mânecii în 2021, față de 8.469 în 2020, potrivit datelor oficiale publicate de ministerul britanic de interne.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. S-au schimbat vremurile !
    Acum 250 de ani marinarii englezi se suiau pe corabii care plecau peste mari pentru a captura sclavi.
    Acum, in 2021, viitoarele slugi ale englezilor se suie singuri in barci pentru a incearca sa treaca Marea Manecii spre Anglia !.