G4Media.ro

Bulgaria a asigurat un „coridor verde” peste Dunăre pentru importul de oxigen…

Bulgaria a asigurat un „coridor verde” peste Dunăre pentru importul de oxigen din România

Un „coridor verde” a fost asigurat la Punctul de Control și Trecere a Frontierei (PCTF) de la podul de peste Dunăre de la Ruse, prin care au trecut două cisterne de mare tonaj cu oxigen concentrat, care este produs în România, transmite 24chasa, citată de Rador.

De aici, camioanele se îndreptă spre orașele Devnia, Stara Zagora, Gorna Oriahoviță, Plovdiv sau Sofia, unde din materia primă de oxigen se face așa-numitul oxigen pentru utilizare medicală.
În caz de nevoie, importul de oxigen din România va continua, iar pentru camioanele specializate va fi asigurat un „coridor verde” permanent prin Punctul de Control de la Frontieră.

Cantitatea necesară de oxigen este furnizată în toate unitățile medicale din regiunea Ruse, unde sunt tratați pacienții cu COVID-19. Acest lucru a reieșit din inspecția de la fața locului efectuată în unitățile medicale din oraș de către ministrul adjunct al sănătății de la Sofia, Slavi Pachalov, și prefectul de Ruse, Galin Grigorov.

„Într-o serie de unități medicale există un consum crescut de oxigen comparativ cu începutul lunii, iar pentru câteva dintre acestea această creștere este între 4 și 8 ori. În același timp, numărul de spitalizați a crescut – de până la 3 ori, precum și numărul persoanelor care au nevoie de terapie intensivă – de aproximativ 2,5 ori „, a declarat viceministrul Pachalov, la Ruse.

Tocmai aceste motive au dictat această inspecție, deoarece ideea este să nu existe spital în țară în care să nu existe o lipsă de oxigen. Practic, în toate spitalele care tratează pacienții care suferă de infecție cu coronavirus în regiune a fost făcut un sistem de oxigen. Singurul loc în care nu există un asemenea sistem este Secția COVID din Centrul Oncologic Complex.

Acolo se mizează pe buteliile de oxigen, iar până acum au fost suficiente timp de aproximativ o săptămână, dar recent, cu o singură încărcare, durează doar 2-3 zile. Separat, pe lângă un sistem de oxigen, în Spitalul „Yulia Vrevska” din Biala s-au asigurat și concentratoare de oxigen în fiecare cameră în care sunt tratați pacienții cu coronavirus.

Ministrul adjunct a asigurat, de asemenea, că nu există nicio problemă cu furnizarea de echipament individual de protecție pentru medicii din țară. Nu în ultimul rând, el a subliniat excelenta coordonare comună în cazul unor situații complicate cu Comandamentul Operativ Regional din Ruse.

Sursa: 24chasa/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „ideea este să nu existe spital în țară în care să nu existe o lipsă de oxigen.”

    Deci scopul lor este sa mentina deficitul de oxigen??? 🤪

  2. multa sanatate vecinilor bulgari

  3. „ideea este să nu existe spital în țară în care să nu existe o lipsă de oxigen.”….ziaristii de la G4…:))) Bulgarii vor neapărat sa se asigure că in toate spiralele va fi lipsa de oxigen?