G4Media.ro

BREAKING 1952 de cazuri de coronavirus depistate în total în România, din…

BREAKING 1952 de cazuri de coronavirus depistate în total în România, din care 192 confirmări în ultimele 24 de ore / 44 de oameni au murit în țară și 16 în străinătate

Un număr de 1952 de cazuri de coronavirus au fost depistate în total în România până luni la prânz, din care 192 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, mult mai puține față de cele 308 anunțate duminică. 44 de oameni au murit în țară, iar 33 sunt în stare gravă. De la începutul epidemiei, 16 români au decedat în străinătate.

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 86 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franța, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei, 16 cetățeni români aflați în străinătate (9 în Italia, 4 în Franța, unul în Germania, unul în Spania și unul în Marea Britanie) au decedat.

Pacienții nou confirmați în țară au vârste cuprinse între 1 și 90 de ani.

La Terapie Intensivă, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane, iar alte 124.235 sunt în izolare la domiciliu.

În același timp, 180 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

În total au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

Buletinul informativ:

Începând de ieri, 29 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc.

Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele cu vârsta peste 65 de ani prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

Totodată, circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei, fără a fi necesară completarea unei  declarații.

De asemenea, începând de ieri, 29 martie, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. Persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 981 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 30 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.009 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 1.273 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.048.902 lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 86 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franța, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 16 cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 4 în Franța, unul în Germania, unul în Spania și unul în Marea Britanie, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 29 martie 2020, au fost raportate 331.122 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Pocăiți-vă, sfârșitul lumii se apropie!

  • O sug pe un kil de făina!

  • Odată îngenunchiați și terminați dascălii, petrovii, asistații, tu-doreii, gigeii, X-lincii, spawnii, demonazii, sanitarii și celelalte fantoșe de trol deconspirate, au mai rămas cu trolarea numelui bad@. ”Decât” atât mai poate mafia PRO-PSD. Până la toamnă, s-a terminat și ”kilu de faina”, doar atât mai au de ”supt”.

  • O sug pe o juma’ de spirt!

  • ăsta trebuie să fie ”spiritul” lui tov petrov, se distinge după cum zice că o ”suge”.

  • ”pe juma” că i se pare prea mare :))))))))))))))))))))) cum e și DEX-ul

 2. Putine la o populatie de 22milioane.
  Pana si gripa normala facea mai multe imbolnaviri ,oricum nu conteaza gripa scopul e distrugerea economiilor.ca sa mai castige bancile ceva miliarde.

  • A venit un alt geniu care sa ne spuna cum sta treaba cu raspandirea coronavirusului. Cred ca ar trebui sa te uiti un pic la cum sta treaba cu gripa si cum de apare in fiecare an. Hint: e de ceva vreme pe aici;

  • Zise zdreanța hoață de dascăl, acest ”geniu” analfabet al ”subiectului” care tot ține ”sa ne spuna cum sta treaba cu raspanderea” predicatului. ” în propoziție. ”Hint: e de ceva vreme pe aici” ștoarfa agramată, doar că folosește mai multe fantoșe atunci când nu fură numele bad@

 3. Singura mea teamă e că in seara asta iar o sa apara Tripleta Penibila Vela-Despescu-Arafat la televizor ca sa debiteze aceleasi ineptii si masuri de doi lei (adica sa minta ocolind realitatea incompentei guvernului orban 1,2,3 de a gestiona epidemia). Si iar o sa isi bata ăstia joc de imnul national

  • ”singura teama” a trolilor care servesc mafia PRO-PSD este că nu o să mai poată ”sa debiteze aceleasi ineptii si masuri de doi lei (adica sa minta ocolind realitatea incompentei” mafiei PRO-PSD care ”si-a batut joc de imnul national” timp 30 de ani, pentru că stăpânii lor interlopi vor ajunge săraci.

  • O sug pe imnul național!

  • Pănă la toamnă o mai au de ”supt” petrovii și gata, o să rămână doar cu ”imnul national”

 4. Ce stim in acest moment de la cercetatori

  COVID 19 afecteaza oamenii cu probleme desanatate-diabet,cancer,tensiune mare,probleme cu plamanii…deci ei sunt afectati ptr ca au organismul slabit–deci ei IZOLARE TOTALA.
  Ce mai stim primele simtome sunt temperatura mare 38-39 grade care poate fi verivicata de orice om care are acasa un termometru si tuse seaca.
  Asimtomaticii isi pierd mirosul si gustul.
  Toata lumea sa pastreze distanta sociala 1,5-2 metri
  Sa se spele bine pe maini,fata,nari, cu apa si sapun apoi dezinfectare cu spirt sau dezinfectant…Deci igiena.
  Sa se spele strazile,trotuarele,casa scarilor cu apa si clor
  Purtarea de manusi si masca in societate preventiv
  Sa anunti imediat DSP sau la linia dedicata daca ai simtome.
  Sa fi responsabil

  De aici putem lua masuri stricte.

  • Daca nu spuneai tu nu stiam.
   Esti inchis in baie ,astupa toate fantele pe unde intra aer sa nu faci gripa , e adevarat ca scapi dar mori sufocat.

  • Din prima zi m-am intrebat de ce expertii de la noi nu au spus de spalatul narilor cu apa si sapun.
   In general daca va curge nasul e un semn de gripa, nu de covid. Nu e garantat, dar e foarte probabil.

 5. ce nu s-au prins unii este urmatorul scenariu ipotetic: absolut toate persoanele sunt izolate – numarul cazurilor creste ….. cum va intrebati? .. trivial, doar un numar foarte mic de persoane sunt testate … degeaba se declara 1000 cand in realitate sunt 5000 – 7500 chiar mai multe .. deci ce apare in plus este rezultatul faptului ca persoane noi nedeclarate si izolate de rest sunt testate

 6. https://techcrunch.com/2020/03/27/a-new-fda-authorized-covid-19-test-doesnt-need-a-lab-and-can-produce-results-in-just-5-minutes/
  „A new FDA-authorized COVID-19 test doesn’t need a lab and can produce results in just 5 minutes”

  • „this rapid testing solution uses the molecular testing method, which works with saliva and mucus samples swabbed from a patient. This means that it works by identifying a portion of the virus’s RNA in a patient, which means it’s much better at detecting the actual presence of the virus during infection, whereas other tests that search the blood for antibodies that are used in point-of-care settings can only detect antibodies, which might be present in recovered patients who don’t actively have the virus.”