G4Media.ro

Autoritățile separatiste de la Tiraspol cer Moscovei un număr mai mare de…

Foto: NovostiPMR

Autoritățile separatiste de la Tiraspol cer Moscovei un număr mai mare de „pacificatori” ruși în regiunea transnistreană / Reacția Kremlinului

Autoritățile nerecunoscute din regiunea Transnistria cer Rusiei să crească numărul de „pacificatori” ruși, a declarat pentru RIA Novosti Leonid Manakov, așa-numitul reprezentant al regiunii separatiste la Moscova, relatează Ziarul de Gardă.

UPDATE Moscova a venit cu o reacție la apelul pretinselor autorități de la Tiraspol privind creșterea numărului de trupe ruse care „mențin pacea” în regiunea transnistreană, informează NewsMaker.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că deocamdată Rusia nu a luat o decizie referitor la solicitarea Transnistriei.

În cadrul unui briefing de presă, Peskov a fost întrebat luni dacă autoritățile ruse au luat deja o decizie în legătură cu solicitarea Tiraspolului.

„Nu încă. Prin urmare, nu este nimic de spus încă aici”, a declarat oficialul rus.

Știrea inițială

„Forțele de menținere a păcii sunt principalul factor de securitate pe Nistru și principalul obstacol în calea capetelor fierbinți, care există la Chișinău și la Kiev. Atât timp cât misiunea de menținere a păcii a Rusiei continuă, R. Moldova este limitată în orice planuri și pregătiri militare împotriva Transnistriei”, a afirmat Manakov.

Potrivit reprezentantului regiunii transnistrene la Moscova, Rusia a redus în 1995 contingentul la două batalioane de puști motorizate, deși inițial erau șase. În prezent, potrivit lui Manakov, „numărul pacificatorilor ruși din zona de securitate nu depășește 450, în timp ce documentele Comisiei mixte de control prevăd un efectiv de 3 100 de persoane”. Așa-numitul reprezentant al Tiraspolului la Moscova susține că forțele ruse de „menținere a păcii” ar putea fi întărite din rândul rușilor care locuiesc permanent în regiunea transnistreană.

Autonomia regiunii transnistrene nu este recunoscută de niciun stat din lume. Teritoriul și-a declarat „independența” în 1991. Acesta a fost urmat de conflictul armat din 1992, care a ucis câteva mii de oameni. R. Moldova nu a recunoscut secesiunea PMR. Relațiile dintre R. Moldova și regiunea transnistreană, unde este staționată până astăzi armata a 14-a, rămân nerezolvate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ma tem ca „pacificatorii” rusi sunt prinsi cu „operatiunea speciala” prin care ingrasa solul ucrainian.

  2. sa-i trimita pe „pacificatori” direct in sicrie, sa simplifice treburile

  3. Guvernul MD ar trebui sa profite de situatie si sa inlocuiasca „pacficatorii” rusi cu moldoveni. In curte, cand animalele iti sparg gardul te apuci si-l repari.

  4. Se apropie momentul curateniei, e timpul ca pacificatorii sa plece in pace. Toti.

  5. e superflu, oricum si sa vrea Peskov si nu are cum/pe unde sa trimeata niste „pacificatori” din astia . de aia probabil „nu a decis nimica”

  6. Pacificatorii putrezesc prin Bahmut, nu-i poate aduce decat vantul după ce devin praf!

  7. aici pot sa ajute ucrainenii, mai au sigur pe undeva o remorca plina cu pacificatori deastia

  8. Pacificatorii rusi sunt pacificati prin toata Ucraina. „We are all gansta till the forest starts to whisper in ukrainean”