G4Media.ro

Autorităţile din Lombardia controlează deplasările locuitorilor prin intermediul telefoanelor mobile

Autorităţile din Lombardia controlează deplasările locuitorilor prin intermediul telefoanelor mobile

Lombardia, regiunea cea mai afectată din Italia de epidemia de COVID-19, unde s-au înregistrat peste 16.000 de cazuri, dintre care 1.640 de decese, a deplâns faptul că doar 60% din populaţia sa respectă măsura impusă de autorităţi de a rămâne în locuinţe, potrivit unui program de monitorizare a telefoanelor mobile, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Guvernul italian a interzis toate deplasările neesenţiale, cu excepţia deplasărilor spre locurile de muncă sau din motive de sănătate, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus, care a infectat deja peste 31.500 de persoane şi a provocat 2.503 de decese în Italia, ţara europeană cea mai afectată de pandemia de COVID-19.

Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, operatorii de telefonie au pus la dispoziţia autorităţilor din Lombardia, regiune din nordul Italiei din care face parte oraşul Milano, datele ce atestă trecerea unui telefon mobil de la un terminal telefonic la altul.

„Nu este vorba despre un control permanent pentru a monitoriza un telefon în sine, legea respectării vieţii private nu permite acest lucru, ci despre o tehnologie care poate controla reducerea deplasărilor persoanelor comparativ cu o anumită perioadă”, a explicat acelaşi cotidian italian.

Lombardia a stabilit ca dată iniţială pentru intervalul de raportare ziua de 20 februarie, în care a fost anunţat primul deces provocat de COVID-19 într-un oraş în apropiere de capitala sa, Milano.

Reducerea deplasărilor variază de la 20% la 50%, în funcţie de diferite perioade de la această dată, situându-se în prezent în jur de 40% – „prea puţin” în opinia preşedintelui regiunii, Attilio Fontana.

Guvernatorul regiunii învecinate Veneto (nord-est), Luca Zaia, consideră, de asemenea, că urmărirea deplasărilor persoanelor prin intermediul telefoanelor mobile „este o soluţie excelentă” pentru respectarea măsurilor de izolare, chiar dacă admite că poate ridica o problemă de respectare a vieţii private.

Citește și

Cea mai importantă companie de telefonie mobilă din Austria ajută guvernul în plină criză generată de coronavirus pentru a urmări mișcarea cetățenilor aflați în carantină

Sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. ma daiiii…. grande fratello ci seguisce…
    hai ca e cam nasoala asta.

  2. Hai sa facem legătura între știrea asta, aia cu supravegherea mișcării prin telefoanele mobile în Austria și … Cazul Caracal.
    Companiile de telefonie mobila știu în mod real în ce „celula” se afla fiecare cartela sim iar informațiile rămân în sistem. Oare nu știa Vodafone Romania minut cu minut pe unde s-a plimbat Gheorghe dinca? Ba chiar se poate spune cu cine s-a întâlnit minut cu minut in zilele alea din iulie. Nu era nevoie sa vina plângăcios unde Arafat să se smiorcaie că sunt prea multe apeluri false și hai cu legea Pre-pay. Apropo, legea Pre-pay a fost singura măsură luată după Caracal.

  3. Și dacă învelești telefonul mobil în folie de aluminiu, mai poate fi detectat?