G4Media.ro

Cea mai importantă companie de telefonie mobilă din Austria ajută guvernul în…

Cea mai importantă companie de telefonie mobilă din Austria ajută guvernul în plină criză generată de coronavirus pentru a urmări mișcarea cetățenilor aflați în carantină

În plină criză generată de coronavirus, cea mai mare companiei de telefonie mobilă analizează datele pentru a identifica dacă există încălcări în spațiile supuse restricțiilor de mișcare, transmite Neue Zurcher Zeitung. Experți în protecția datelor și opoziția critică însă procedura din cauza lipsei de transparență.

Potrivit sursei citate, guvernul austriac a adoptat o atitudine dură în combaterea coronavirusului. Mai devreme decât alte state europene și mai puțin ezitant, guvernul a adoptat măsuri care au restrâns libertatea de mișcare a cetățenilor și, în acest fel, răspândirea virusului.

Cancelarul Sebastian Kurz, ministrul sănătății, Rudolf Anschober și ministrul de interne, Karl Nehammerau comunicat agresiv și clar, iar toate partidele au susținut duminică pachetul de măsuri, care practic suspendă viața publică.

Însă opoziția critică măsurile de supraveghere. A1, cea mai mare companie de telefonie mobilă din Austria împreună cu o altă companie, Invenium, au creat pentru echipa guvernamentală care gestionează criza profilul mobilității cetățenilor, utilizând datele telefoanelor mobile.

Acest lucru a urmărit în ce măsură sunt încălcate restricțiile. Au fost comparate mișcările din ultimele două zile de sâmbătă. Analiza datelor a fost utilizată și în cazul comunității Ischgl, care este în carantină.

Autoritățile au subliniat că inițiativa a aparținut companiei A1, care a confirmat informația. Analizele au fost realizate ”pentru beneficiul publicului larg” și au fost utilizate în studii de piață în ultimii ani, pentru a înțelege mai bine mobilitatea clienților în magazine. Aceste date sunt complet anonimizate și respectă legislația.

Experți în protecția datelor vor însă mai multe informații despre mecanismul de codare. Partidul de opoziție Neos solicită, la rândul său, mai multă transparență și vor să ridice problema în Parlament. Vicepreședintele grupului Neos din Parlament a avertizat că guvernul austriac a limitat libertățile austriecilor pentru motive întemeiate, dar în același timp a concentrat mai multă putere în mâinile sale.

Sursa Foto: Facebook/ Sebastian Kurz

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pai si daca lasi tel acs?

  2. He he he, „ihre ausweiss” urmeaza. Telefonul inchis si basta. Sacrés Autrichiens 😀 mereu gata sa restranga libertatile si sa urmareasca populatia. Nu de alta, dar e de bine si pentru binele populatiei 😀

  3. Big Brother săracu.
    Trăim vremuri interesante cum zicea tovarășul Mao.
    Un pricăjit de virus motiv pentru dictatură.
    Totul are un început dar masele decid se supun diktatului sau nu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.