G4Media.ro

Aurescu: București devine încă o dată capitala internațională a diplomației/ Conferința este…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Aurescu: București devine încă o dată capitala internațională a diplomației/ Conferința este o expresie a încrederii pe care Ucraina o are în cooperarea cu România

București devine încă o dată capitala internațională a diplomației, după ce a organizat în noiembrie reuniunea liderilor de la Munchen și a miniștrilor de Externe ai statelor NATO, a declarat Bogdan Aurescu, înaintea deschiderii primei Conferințe privind securitatea Mării Negre sub egida Platformei Internaționale Crimeea.

La conferință vor participa fizic peste 20 de delegații și șapte în format virtual, a mai precizat ministrul român de Externe. În total vor fi peste 250 de delegați.

„Este pentru prima dată când România și Ucraina organizează un astfel de eveniment. Conferința este o expresie a încrederii pe care Ucraina o are în cooperarea cu România. Voi condamna violările dreptului internațional umanitar, crimele de război comise în Ucraina”, a mai spus Aurescu.

Context

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, vor găzdui joi prima Conferinţă privind securitatea Mării Negre sub egida Platformei Internaţionale Crimeea.

Organizată de Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale din România, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării din Ucraina, în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare al Ucrainei, conferinţa este primul eveniment de asemenea amploare dedicat Mării Negre co-organizat de cele două ţări, sub egida Platformei Internaţionale Crimeea.

Bogdan Aurescu va găzdui, tot joi, a doua reuniune a Trilateralei România – Ucraina – Republica Moldova la nivel de ministere de Externe, care va fi axată pe teme de securitate şi va beneficia de participarea miniştrilor Apărării din cele trei state.

La reuniune vor mai lua parte ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, şi primul adjunct al ministrului de Externe al Ucrainei, Emine Dzapharova.

Ministrul Dmytro Kuleba nu mai poate efectua deplasarea la Bucureşti, din cauza evoluţiilor de ultimă oră legate de cursul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă, urmând să participe la conferinţă prin VTC, a informat MAE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Toata floarea cea vestita a Marii Negre. Si fauna.

  2. Repet, dacă nu eram în NATO, acuma rusii erau la noi și intrau pe la Marea Neagra. Opreau definitiv livrările de cereale, atacau și de prin Moldova și de prin nordul tarii. Nu mai ajungeau arme de prin Polonia pana în sudul Ucrainei în veci. Noi ne întorceam în timp….

    • Asa se putea întâmpla doar daca nici noi, nici Polonia nu eram in NATO.
      Si daca Ucraina nu era ajutata masiv dpdv militar si cădea in trei zile/ saptamani.

    • @vct dacă nu eram noi și Polonia era… Era practic degeaba. Veneau soldații rusi prin nordul României și doar așteptau transporturile de arme NATO. Era mai ușor sa le distrugă. Importanta României este la fel de mare precum cea a Poloniei. Atât Polonia cât și România sunt piloni ai NATO în estul Europei. De aia și avem baze importante NATO.

  3. De ce s-a ținut summitul București 9 la Varșovia? Fiindcă România lui PSDNL e irelevantă pe scena internațională. Noi vrem doar să furăm, așa că votăm PSDNL.

    • Pentru ca Polonia este mult mai importanta decât Romania.

    • De ce e așa? Fiindcă polonezii nu sunt hoți.

  4. Limbaj de fonta (lemnul este material nobil), mesaj servil, infatuare sterila. Suntem marginali, iar ucrainienii ne dispretuiesc pe fata.