G4Media.ro

Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate la licee: Aproape 90.000 de elevi…

sursa foto: Pexels.com

Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate la licee: Aproape 90.000 de elevi au fost admiși

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Ministerul a publicat sâmbătă, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul şcolar 2021 – 2022).

Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

În etape anterioare au fost admişi: 10.710 elevi la specializări vocaţionale; 600 de elevi în învăţământul militar; 1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă; 706 în învăţământul special.

Alţi 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. In Romania nu poti sa nu te intrebi cine e preafericita firma care a scris softul pentru Minister si cine si-a dat binecuvantarea dupa ce a primit acces backdoor la ea.
    Sts?

    • * au reusit ei cu procurori in comisii sa zapaceasca inregistrarea rezultatelor la votul national.
      La admiterea la liceu e doar o joaca…

    • Îți vine bine cu rochie și tichie din folie de aluminiu, cucoană!

    • Normal… ideal ar fi sa „stam linistiti la locurile noastre”.
      Pari singurul care nu realizeaza ca „a gresi -fara interes- nu e fapta penala” – la stat (la privat exista mecanisme anti-frauda).
      Iar interesul e verificat doar de procurori cand au chef.
      qed

    • E plină lumea de țicniți.
      Mă scânteiuță, pun pariu că aberațiile astea le debitezi doar pe net, nu poți fi atât de soni încât să nu-ți fie jenă să le spui tovarășilor de bere la pet.

    • Pentru cei mai multi se pare ca e linistitor sa lasi incompetentii sa-si vada de treaba.
      De ce oare la doctor esti incurajat sa mai ceri si o a doua opinie?
      Are sau nu Ministerul proceduri pentru prevenirea activa a fraudelor?

  2. Rezultatetele repartizarii sunt afisate groaznic. Poti cauta dupa codul elevului sau dupa codul liceului, dar nu poti vedea o ierarhie clara a unui liceu, a unui profil, cu ultima medie de admitere, sau sa intri pe o școală generala si sa vezi optiunile elevilor de acolo, inteleg ca s-au anonimizat numele, dar de ce s-a scos accesul facil la aceste sortări, sunt informatii publice, care in alti ani erau foarte clare si usor accesibile. Incompetență sau vor dinadins sa fie lucrurile amestecate, sa nu ai o lista cu ultimele medii de la licee decat dupa o buchiseala intensa sau pana la sfarsitul anului scolar viitor cand se publica noua oferta. Si-asa vor sa se dea admitere direct la licee, asa ca e bine sa fie lucrurile ametite din timp.

  3. Anonimizarea introdusa, culmea, de penelisti, nu de pesedisti, este folosita pentru a frauda cu ușurință concursurile și examenele de oricare fel. Când ascunzi ceva este clar că vrei sa faci porcarii. Corupția este la ea acasă și în învățământ. Romania educata = trage apa la WC. Materia îndepărtată este marca Iohannis.