G4Media.ro

“Atacul fără precedent la reglementările privind etica în cercetare realizat de CCR…

Dacian Dragoș / Sursa: Facebook – Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice

“Atacul fără precedent la reglementările privind etica în cercetare realizat de CCR este perfect și circular” – critici dure ale președintelui Consiliului Național de Etică, Dacian Dragoș, după motivarea deciziei Curții Constituționale privind retragerea titlurilor de doctor

“Este evident ca CCR modifică efectiv Constituția” prin afirmații pe care le face în motivația deciziei sale din iunie, potrivit căreia titlul de doctor poate fi retras doar dacă “nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”, iar în același timp Curtea “încalcă flagrant art. 21 din Constituție”, privind accesul liber la justiție, crede Dacian Dragoș, președintele Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice. Acesta a transmis Edupedu.ro un punct de vedere după ce în Monitorul Oficial a apărut decizia completă a Curții Constituționale din iunie, punct de vedere dur, în care el apreciază că ““atacul fără precedent la reglementările privind etica în cercetare realizat de CCR este perfect și circular”.

“În momentul de față, ordinul de ministru de acordare a titlului de doctor nu mai poate fi anulat pe nicio cale!“, scrie președintele CNECSDTI.

Dacian Dragoș, care este și președintele comisiei de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj și care a obținut doctoratul în drept administrativ în 2002, invocă un “abuz săvârșit de CCR” prin “plasarea principiului irevocabilității actelor administrative intrate in circuitul civil la nivel de principiu constituțional, deși el este consacrat doar in lege”.

  • Motivarea Curții Constituționale arată că un titlu de doctor, intrat în circuit civil și care a produs efecte juridice, poate fi “desființat” prin anulare, care poate fi făcută doar prin instanță judecătorească, deoarece “nu poate lua forma revocării dispuse de instanța emitentă”. Pe de altă parte, aceeași motivare – publicată pe 24 august în Monitorul Oficial – susține că anularea sau desființarea titlului sau diplomei poate fi realizată doar pentru chestiuni ce țin de legalitatea procedurilor de atribuire, nu din cauze ce țin de o “reapreciere” a fondului științific al tezei – detalii

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. La ce să te aștepți la unul ca acel Licu, cu doctorat dubios, judecător la Curtea Constituțională, de profesie brancardier și absolvent cu 5 în liceu și la „Spiru Haret”?!

  2. CCR ofera solutia ,ideala, ce pune in valoare decizia Instantei de Judecata asumata de catre Judecator in ceea ce priveste legalitatea actului administrativ .O data intrata in circuit Diploma oferita de catre o Comisie de specialitate ,atentie :de specialitate , formata din membri care sunt deja recunoscuti in cazul subiectul Tezei de doctorat nu pot fi contrazisi de diferitele comitii si comitete ce nu au competenta necesara sa analizeze partea stiintifica a Tezei de Doctorat .Daca Teza in cauza. nu este parte a circuitului , aparut ulterior datei aparitiei ,ea poate fi retrasa si eroarea poate fi astfel corectata .Imixtiunea unor personaje ,presupus binevoitoare, ce reclama plagiatul nu poate fi facuta decit in cazul in care persoanele sau diversele asociatii de tot felul pot aduce Instantei de judecata un probatoriu concret .Decizia CCR este un moment ZERO ce elimina, in totalitate, lupta politica tradusa prin diferitele aparitii nejustificate in Presa de scandal sau la TV ce pun mai mult accent pe lupta politica decit pe gasirea unor nereguli clar si vizibil prezentate . Momentul zero este binevenit . De acum inainte este insa altceva .Putini sunt cei care facind parte din juriul ce decide valoarea unei Teze de Doctorat se vor mai asocia unor plagiatori .

    • și zici că un oarecine judecător e competent să judece autenticitatea unei teze de doctorat, azi de chimie, mîine de astronomie, apoi de matematică ș.a.m.d.?

    • Cum definesti tu „probatoriu concret”? O sa-mi spui (iar) ca eu nu sunt in masura sa judec paginile copiate cuvant cu cuvant din teza lui Ponta, pentru ca nu sunt specialist in drept?

      Diploma de doctor nu trebuie sa fie cu nimic diferita de orice alt contract civil: odata expuse vicii ascunse, contractul poate fi denuntat de partea inselata.

  3. Plagiatorii din CCR isi apara golaniile si-i apara si pe plagitorii din fruntea PNL, PSD, cei care i-au numit in CCR si care guverneaza azi Romania.
    Asta-i „Romania needucata” a lui Iohannis!

  4. Atac fara precedent, dar si fara efect!
    Escrocii se apara-ntre ei si stiu sa faca asta foarte bine!
    In rest, pentru romani NU FAC nimic, doar vorbe goale si limbaj de lemn plin de promisiuni la sfantu’ asteapta, cum zice nepotelul nostru!!!

  5. Este inadmisibil sa reinventeze Constitutia ca sa execute ordine de la cei care i-au numit! Nu e exclus ca ei insisi sa fie in culpa, asa cum au fost si cand au respins legea desfiintarii pensiilor speciale.
    Intr-o tara normala, intr-o institutie de asemenea rang, sunt numiti profesionisti de cea mai nalta calitate si de o moralitate impecabila.

  6. Cine nu s a lamurit cu cine si cu ce avem de a face pe coclaurile asta ,n are decat de pierdut ,cei ce ati rama aici ,lasati orice speranta