G4Media.ro

Astra Zeneca si Oxford au început testarea unui vaccin impotriva variantei beta…

sursa foto: astrazeneca.com

Astra Zeneca si Oxford au început testarea unui vaccin impotriva variantei beta a coronavirusului

Universitatea Oxford a anunţat că a început să injecteze voluntari cu un vaccin creat alături de AstraZeneca împotriva variantei beta (sud-africane) a coronavirusului, în cadrul unui test clinic conceput pentru a-i evalua eficienţa, transmite AFP.

Conform unui comunicat dat publicităţii de Universitatea Oxford, aproximativ 2.250 de voluntari au fost recrutaţi din Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia şi Polonia pentru a participa la fazele II şi III ale testelor clinice pe voluntari umani.

Vaccinul candidat foloseşte aceeaşi tehnologie a vectorului viral (un adenovirus) ca şi vaccinul produs de AstraZeneca, aflat deja pe piaţă.

„Testarea dozelor de rapel a vaccinurilor existente şi a vaccinurilor împotriva noilor variante este importantă pentru a ne asigura că suntem cât mai bine pregătiţi în faţa pandemiei, în cazul în care utilizarea lor este necesară”, a comentat profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group.

Rezultatele provizorii ale acestor teste clinice sunt aşteptate mai târziu în cursul acestui an şi vor fi transmise autorităţilor de reglementare pentru o evaluare în procedură accelerată a noilor vaccinuri, conform comunicatului, relateaza Agerpres.

sursa foto: astrazeneca.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Minunat. Waxerimea bătută-n cap de soartă a ajuns cu „numerotarea” la „delta” iar ăștia scot doze pentru „beta”. Ca-n filmele cu Stan și Bran, ce mai.

  2. Sa grohăie si prsxstalaul!

  3. Dacă îl ascultau pe dl. Valeriu Gheorghiță, de la România, mai salvau din timp, bani și resurse.
    Iată ce zicea ilustrul nostru compatriot, șef de campanie de vaccinare, medic și colonel, pensat, pe 12 martie anul ăsta:
    Valeriu Gheorghiță a subliniat că „pe baza datelor disponibile, se anticipează o eficiență importantă a vaccinului de la AstraZeneca față de formele severe și critice de boală, ceea ce înseamnă că nu este lipsită de beneficii vaccinarea cu acest tip de vaccin pe această tulpină sud-africană. Mai ales la categoriile de persoane vulnerabile, care au risc să dezvolte forme severe de boală”.
    Deci, să repetăm: „nu este lipsită de beneficii vaccinarea cu acest tip de vaccin pe această tulpină sud-africană”.