G4Media.ro

Asociaţia Pro Infrastructură: 35 de km de autostradă au şanse reale de…

sursa foto: Captură foto/ Pro Infrastructura

Asociaţia Pro Infrastructură: 35 de km de autostradă au şanse reale de a fi deschişi traficului în 2021/ NU vom sta grozav, dar se vor deschide şantiere majore

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, marţi seară, că, în 2021, ”nu vom sta grozav” la numărul de kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic, estimarea realistă fiind de 35 de kilometri. În schimb, organizaţia afirmă că se vor deschide şantiere majore.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

”Ca în fiecare an, lumea ne întreabă câţi kilometri de autostradă vom inaugura, iar 2021 nu face excepţie. Deci? Nu prea mulţi. Şanse reale de a fi deschise traficului le au loturile Alba Iulia-Aiud (24,25 km din A10, posibil în august dar probabil abia în toamnă), cioturile rămase de 2,2 km de la Alba Iulia Nord şi de 4 km la sud de Aiud (tot A10) şi Ungheni-Târgu Mureş (4,5 km parte din A3). Atât. 35 de km de autostradă”, au scris, marţi seară pe Facebok, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Organizaţia afirmă că, teoretic, ”într-un scenariu foarte optimist cu autorităţi care se autodepăşesc şi un constructor la fel de motivat ca pe A7 la Bacău, la finalul lui 2021 am putea circula pe Drumul Expres DX12 Piatra Olt-Valea Mare, adică pe 21,35 km de drum expres care funcţionează ca o centură a Slatinei”.

”Total? 52,35 de kilometri de drumuri de „mare viteză” şi de mare siguranţă. A1 Sibiu-Boiţa? Gata prin 2023. A0 noua centură a Capitalei? Doar se vor începe lucrările pe (aproape) toţi cei 48 de km din sud şi pe mini-lotul 4 din nord (4,5 km). Primele inaugurări posibile în 2022 în varianta optimistă, cel mai probabil 2023. A3 Cheţani-Câmpia Turzii este mai aproape de reziliere decât de deschidere în 2021 (practic imposibilă în acest an indiferent de deznodământ)”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei.

Aceştia afirmă că, ”dacă la inaugurări nu vom sta grozav, 2021 promite să ne aducă şantiere majore noi”.

”Pe lângă A0 (52,5 km), vom vedea startul lucrărilor pe A3 Biharia-Chiribiş (28,55 km), Suplacu-Nuşfalău (13,55 km) şi pe unele porţiuni unde va fi front de lucru pe Nădăşelu-Poarta Sălajului (42,3 km). De asemenea, anul acesta vom vedea primele utilaje pe A1 Piteşti-Curtea de Argeş (30,35 km)”, a mai transmis asociaţia Pro Infrastructură.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură foto/ Pro Infrastructura

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Deci mai nimic la mai mult decit necesara autostrada Bucuresti-Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Suceava.
    Daca e sa ma iau dupa ce spun cetatenii astia Drula imi confirma temerile (si ipotezele asupra lipsei realizarilor guvernului Ciolos). Dar poate ca-i sopteste seful ceva lui Drula si Drula devine mai vioi si mai strategic.

    • … am înțeles! 🤣🤣🤣
      Guvernul Ciolos….
      Care își debitează prostia p’acilea?
      Siktir, mă!

  2. …să fie într-un ceas… cu cuc!
    Depinde de bani publici și de constructorii desemnați…
    Dar, Asociația PI: veți mai fi la fel de obiectivi anul acesta?
    Întreb pentru un prieten… Din MT.

  3. Eu si drona salutam si pupam in dos cu aceasta ocazie guwernerul USR-PNL.

    Nu doar delfinul e persoana nonumana, dar acum o asociatie poate cuprinde si o drona. Fiti mai deschisi la minte, nu mai mergeti doar la biserici, mergeti la pacanele!

  4. Ca sa deschizi șantiere noi , trebuie sa ai forță de muncă de la salahor, șofer ,buldoexcavatorist până la inginer și director de șantier iar acești oameni trebuie plătiți. Problema reală ,ca nu avem autostrăzi, este lipsa forței de muncă plecată afară sa lucreze pe bani multi cum ar fi normal. Dacă am avea salarii normale se vor întoarce cei plecați sa lucreze in economia noastră la autostrăzi . Toată lumea vrea autostrăzi, patronii se plâng ca nu au forță de muncă dar nimeni nu pune problema asta cu plată muncitorilor a programului de lucru, a condițiilor de munca a respectului față de angajat. Nu poți fi sclav pe 13 000 000 lei vechi pe luna muncind zilnic 14 15 ore pe zi .

    • stai linistit, nu se intoarce nimeni – nu e vorba numai de bani; e vorba si de conditiile de munca, aia au deja familiile acolo si copii la scoala. De exemplu cine vine in roministan sa vada nu stiu ce scula de ministru sau alt smeker care depaseste coloane pe sute de metri, face accident nu su se intimpla nimik?

    • Poți s-o mai zici o dată. Tot n-o să te ia nimeni în seamă.

    • Salarul minim in constructii este de 3000 lei. In mana minim se ia 2362 lei.
      Intr-o firma de constructii meseriasii primesc si 4000-4500 lei, altfel nu stau.
      Problema este ca firmele nu-si mai permit sa cheme oamenii la ore suplimentare fiindca ar trebui platit un spor. Sambata la lucru, nici pomeneala.

  5. Întâmplător, politicienii care contează sunt mai mult ardeleni. Spre Moldova, de aşteptat anul electoral 2024.

  6. uau. ce de km se „deschid”. si toti in Moldova. Parca era o lege votatä pentru A7 sau A8. ha! ce gluma proastă

  7. Plin de comentarii de habarnisti pe aici, unii naivi altii doar la trollat.

    Chiar daca nu aveti timp sau interes sa va documentati legat de cum se face o autostrada si cat de disfunctional a fost pana acum tot procesul in Romania, macar cititi articolele care au tot aparut pe G4 in ultima vreme.

    Autostrazile nu se fac prin magie si nici peste noapte.
    Implica studii geotehnice, studii de fezabilitate, foraje, studii de mediu.
    Astea au fost fie foarte prost facute fie inexistente in multe cazuri.
    Cateodata s-au deschis licitatii cu niste glume proaste pe post de SF.

    Drula nu poate pocni din degete si sa apara utilajele in teren la munca patriotica, sa facem canalul Bucuresti Suceava.

    Anul asta este o resetare – avem nevoie de documentatie facuta profesionist si de licitatii la fel. Ca sa nu mai ajungem la rahat de firme ca Straco pe A3 sau Aktor pe A10.

    2022 arata mult mai bine si in teren.

  8. cum sa ai 1000 de km in 4 ani daca se deschid santiere doar pe 100km pe an?
    pe mine nu ma intereseaza cine taie panglica sau cati km se inaugureaza pe an ci cati km de santier se deschid pe an
    si ar trebui sa fie minim 250km pe an

  9. API are doi membri fondatori in noua conducere a Min. Transporturilor-ministrul Drula si vechiul si noul lui consilier H. Cosma.
    Pe langa ei a fost numit secretar de stat A. Covasnianu, alt mwmbru API, dar nu de la inceput.
    Acum nu mai au nicio scuza dar mi-e teama ca vom avea parte de multe alibiuri de la API!
    Desi fostii membri erau extraordinar de combativi si degraba infaptuitori de minuni in infrastructura.
    , insa numai in postarile din dosul tastaturii.
    Acum au ocazia sa arate cum transpun priceperea de pe forumuri in decizii eficiente… ceea ce dupa cum se vede deja la Vlad Voiculescu si Stelian Ion pare a fi o Fata Morgana.
    In Management se masoara actiunea, decizia, nu intentia exprimata in postari social media, bunele intentii sau gargara.

  10. Oare parlamentarii noștri nu sunt și ei patroni pri diferiți interpuși soții amante copii neamuri de toate felurile cum sa mărească ei salariul minim? Ei rezolvă criza forței de munca prin aducerea de 25000 de extracomunitari numai sa nu ii plătească pe români. Avem la noi în țară oameni care sunt dornici de muncă dar nu în orice condiții și pe bani putini. La autostrăzi nu poți sa vii seara acasă ci trebuie sa dormi pe șantier la baracă mănânci ce apuci iar când tragi linia te duci acasă la familie cu 2 – 3 lei nu mai bine megi afară unde pui la dos 2000 de euro lunar. Da ia sa facă la noi condiții de cazare pe șantier la containere cu apa calda căldură 3 mese pe zi iar la sfârșitul lunii sa îți dea 5 000 de lei ce zici ar avea meseriași? Normal ca se ingramadeste lumea atunci și ai de unde alege. În agricultura caută oameni sa lucreze dar vor cu 50 de lei pe zi sa muncești zi lumina. Asa ca hai siktir cu patronii noștri asa zisi mari afaceriști care numai după tepe umblă evaziune fiscală muncă la negru subvenții de la stat ajutoare de la stat de toate felurile scutiri de taxe și impozite iar ei fac anual milioane de euro.

  11. La ce averi au adunat regii asfaltului de la noi din țară ar fi trebuit să avem autostrăzi care străbat țară de la N la S și E la V de la o vamă la alta. Cine își permitea să cumpere o singură mașina de 2 milioane de euro???? Normal un mare rege al asfaltului. Si cred ei ca cu 41 de lei la salariul minim pe economie care este o mizerie mai găsesc oameni care să muncească ca sclavii? După ce se termină pandemia să vedeți ce vor pleca ai noștri peste hotare ca marile economii ale UE se vor relansa într-o dezvoltare nemaiîntîlnită și vor avea nevoie de mâna de lucru iar la noi se gasesc meseriași în toate domeniile.

  12. Gigel, 3.50 observa interesant.
    Oare Licitatiile nu ar trebui optimizate? Europa e plina de drumari eficienti si cu cash flow solid.
    De ce CNADR desemneaza o gramada de loosers eftini, falimentari, ca sa se ocupe de infrastructura ? Vinci, Strabag, Pizzarotti, Colas, etc de ex.

    • Sper ca sti ca Vinci si Strabag sunt printre primele 10-20 cele mai mari companii de constructii din lume … Dar posibil ca tu sa fi in domeniu si sa sti mai bine…

  13. Anul acesta e de asemenea important pentru ca se predau trei SF de la trei autostrăzi mult așteptate: Sibiu-Făgăraș, Târgu Mureș-Târgul Neamț și diferite tronsoane importante din autstrada Moldovei Ploiești Pașcani.)

  14. Ce se-ntampla? Romania are bani pentru autostrazi, majoritatea de la UE. bani sunt, lipseste.. creierul. din pacate.toti stiu, MT, asociatiile ca platim extrem de scump 1 km de autostrada, intre 15 milioane si chiar 40. curios ca nu se pot plati cinstit muncitorii, macar cu jumatate din salariului unui muncitor vestic. Romania are totusi taxe mai mici decat Franta de exemplu, iar un muncitor de calificat „autostradal” poate lua peste 2500 de euro net, are transport gratuit spre casa la sfarsit de saptamana, cantina mobila , etc ..in conditiile in care 1 km de autostrada franceza costa intre 8 si 20( munte, viaducte) milioane. unde se „consuma” banii in Romania, nene Iancule?

  15. ce se-ntampla? am intrebat si eu pe domnul Goe Gugl in english, deutch, français. Cat costa domle kilometrul de autostrada? surpriza. un exemplu al costului real, recent si nu din anii 2000 cat costa cu 30-40% mai putin. Franta, cost mediu pentru unei autostrazi complete, cu tot cu spatiile de repaus, etc : 6.2 milioane de euro pe km. ce sa mai compari? noi obtinem cioturi, fara semnalizare adeseori, ce necesita reparatii chiar dupa o luna, ce sa vorbim de statii de benzina, zone de agrement..cu un cost dublu. bon. voiam sa inchin un pahar de bourbon vechi in cinstea noului ministru transportabilis, stimatul domn Drula, it-ist parca..dar mai bine stau pe sec pana cand vad si ochii mei cateva rezultate, mici, concrete, tangibile cu roata masinii mele zoitica electrika si nu aceleasi power -point-uri prost facute, schite skeletonice de mana, platite cu o caruta de bani de nonfezabilitate. in anii super tehnologiei gps, ale scannerelor geologice ultraperformante, etc se cere in Romania si 24 de luni de studiu de teren de parca am fi pe Marte! bravos Romanie, sa auzim de autostrazi perfecte cand ..nu mai va fi nevoie sau si mai probabil sa nu mai auzim delc, caci fi vom doar oale si ulcele, nene Iancule hai la o bere si hai noroc!